Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:09

Mohučanka Nemůžou, protože by to bylo moc proklientský. Já vyřizovala žádost pro tátu, celou dobu babě říkám, že je nemohoucí, všechno chodí z úřadu doporučeně, na jeho adresu, nic nebyl problém a v závěru mám donést dvě fotografie a až je donesu, tak mi řekne, že pán to převzetí musí OSOBNĚ tady u nás podepsat. Tak jí říkám ok, kde máte bezbarierový vchod? Nikde? Nakakat, dej to sem, podpis jsem trénovala poctivě několik let a Čau. A to jejich pracovní nasazení! Přišla jsem tam s formulářem, odpoledne, nikdo nikde, vzala si číslo a čekám, za dvacet minut přišlo pět lidí po mně a pořád nic. Tak jsem na drzo vstoupila a tam 4 u jednoho komplu a pindaj. Takže hlasitý pozdrav, tady to máte a čau. Venku těm lidem říkám, běžte klidně dál, tam nikdo není. Tak se nahrnuli. :D

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:13

Luna Lituju moc. To si ani nechci představit.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:15
Reakce na whiskas:

Kan dovedu si to živě představit.

Potěšil mě i pán v OBI. Na dotaz, kolik by stála doprava zákrytových desek na zeď (chtěla jsem, aby mi poradil, s jak velkým prořezem mám počítat na cca 17 bm, ale už jsem se neodvážila se zeptat ) mi lakonicky odvětil, že neví, ale že je to určitě drahé a že se mi vyplatí zajet si do skladu do místa XY (někde u Berouna?), ve smyslu, půjčte si dodávku, vozík, nebo se párkrát otočte s osobákem ... . A to se vyplatí.

​Hele, poměrně snadný řešení (ale kupodivu nepropagovaný od prodejců přímo na prodejně ) je objednat si zboží přes internet, tam je doprava od 500-800 kč a musejí ti to přivézt až na místo (včetně složení za prvn uzamykatelný dveře). Tak je třeba nejdříve vyzvědět a obhlídnout vše na prodejně a pak objednat přes internet. Zkus i jiný hobbymarkety, Hornbach je poměrně dobře vybavenej. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:21

Kan Já jsem si tuhle vypindala místo na živnostenstkým úřadě. Každýho, kdo tam na chodbu přišel (a zeptal se mě) jsem hlasitě informovala, že jsou otevřený jenom TYHLE JEDNY dveře a v ostatních ASI nikdo není a TADY sedí přímo pan vedoucí a ten ASI nikoho nebere ... a po pár takových hláškách si mě stáhnul samotný pan vedoucí a co prý bych potřebovala...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:30

Samantha Těch úředníků je moc. Na dopravním jsem byla ráno první a jediné dveře které byly otevřené byly ty u kuchyňky a tam bylo plno teda, úředníků. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:31

Samantha Myslíš to dobře, ale píšu o betonových deskách (na cca 20 m, což skýtá odhadem nějakých 700 kg a ještě na paletě) . To bys za dveřma fakt nechtěla.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:41

Kan To je skoro tak prima jako řemeslníci. No, prodavačky někdy nejsou pozadu. Když už jsem tak rozjetá a "pozitivní". Po X měsících jsem si minulý týden chtěla udělat radost a vlezla jsem do "Dugléééé" . Zastavím se u stojanu s kosmetikou IT Cosmetics, nic. Jen skupinka krafajících prodavaček kousek ode mě, zrovna probíraly, jak už jdou snad konečně brzo domů (bylo cca 16 hodin), jak trapné mi bylo je rušit. Jedna tedy otráveně přišla a prý, co si přeju. Tak jsem jí sdělila, že korektor, ukázala jsem na něj a odpověď byla "a který" (rozuměj, jaký odstín). Popravdě jsem odpověděla, že nevím, neb tuto kosmetiku detailně neznám a že bych byla ráda, kdyby mi poradila. Odpověď, já jsem ale od LM (významným tónem) ... A? Chápu, chtěla tím asi říci, že IT nezná a že ona je výhradně u stojánku s hoch kosmetikou. Pak přišla naopak velmi milá prodavačka, která se mi věnovala. Ale paní od LM . Byla tak nepříjemná, že kdybych náhodou někdy chtěla něco od LaMer,vím,kam určitě nepůjdu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:47

Marbuša nas posledni truhlar je fajn, rovnou rekl at mu neverime. Nakonec dvere trvaly asi rok a ne 3 mesice a proste se behem let ozve s dalsimi. Jinak jsme meli truhlare na knihovnu, co nasliboval a pak uz nikdy nezvedl telefon. Z dalsiho (dokonce podrizeny meho muze) co to ma jako vedlejsak, jsme tu knihovnu dostavali taky mesice. Oni reknou "jasny do konce leta to je", pak poslou prvni fotku. Pak jsou Vanoce, dalsi leto a uz nezvednou telefon . Az na jedny podlahare peklo se vsema. Tak ze 2/3 zaverecne prace nikdo z nich uz nedodelal. I kdyz za to meli jeste dostat zaplaceno. Takze muz ruzne dozdival a obkladal krb nebo dodelaval dvere na knihovne. A terminy schuzek neplati uz nikdy. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:13

Jos Sorry, ale .

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:33

Jos Tak slibem nezarmoutíš, že. To má, tuším, cech řemeslníků ve stanovách.

whiskas Jo aha, tak já si představila nějaké desky jako dřevěné/dřevotřískové... ale evidentně potřebuješ něco podstatnějšího ale upřímně, to by ani tatínek sám nedokázal přivézt a složit.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:47

Samantha Ale o to nejde, nechal by si to buď dodat, nebo by použil přívěsný vozík/dodávku :-). Vozil takto různý materiál. Ale, hlavně by to uměl následně zrealizovat.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:06

Jos Moje mamka teď měla doma nějaké řemeslníky a byla moc spokojená, ještě jim vařila aby nemuseli nikam jezdit na obědy:D. Moje máma vaří fakt dobře, to bych taky dělala:D

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:22

Karja jo, to jsem taky dycky dělala - aby se nezdržovali obědovou pauzou... a byla jsem ohromně oblíbená, při každý poptávce u tý firmy jsem si mohla vybírat chlapy, který to budou dělat - všichni chtěli jít dělat ke mně!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:28

RoSa Stejně se zdrželi, kávička, bábovka, cigárko.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:30

Kan no ale ty dva přesuny odpadly! a to se počítá

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:38

Jos my takhle měli u truhláře schody do stodoly do patra, 3 měsíce zprávy jak na nich dělá, až se jednoho dne muž naštval a šel si ty schody prohlédnout. A bylo to jak s tou slavnou jitrnici, co svět nevidel:D

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:55

Ja nevim jakou magií vladne muj muz, ale ten remeslnika sezene a presvedci ho, aby udelal i to, co nechce. Kdyz jsme rekonstruovali byt na venkove, kuchynar si sam sehnal cloveka, ktery vyboural starou linku vcetne zdene pricky, domluvil elektrikare na zapojeni varne desky, spolupracoval s podlaharema, aby se vcas polozila podlaha v kuchyni. Malir odstranil ze stropu polystyrenove desky, vymaloval a prestrikal topeni. Vzajemne si predavali klice, my tam jen obcas zajeli. Dvere delala super firma z Jihlavy, to jsem tam teda jela vzdycky, celkem asi 3x. Elektrikar nakonec jeste povesil svitidla. Nezazit to, neuverim.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:59

RoSa tak to ja doma v dobe rekonstrukce nebyvala a kdyz uz treba byla, tak jsme nemeli zadnou kuchyn ani schody k ni . A stejne mi to prijde ja nevim jako zvlastni zvyk, vyvarovat remeslnikum. Kafe a buchtu nabidnu, ale denne jim delat servis....

Ale kdyz prijel truhlar s dverma na instalaci (nekolik hodin), tak mel s sebou neplanovane i sve deti (cca 4 a 6). Tak tem jsem delala toasty, zmrzku, krajela ovoce a hrali si se synem. Celkem fajn odpoledne, to jsem hlidaci tetu delala i rada. Deti rikaly, ze k nam zase prijedou, tak snad nestihnou mezitim vyrust a truhlar nas treba posune na cekacce

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:25

Jos hele to bylo formou překvapení, jak jsem měla chuť - nikdy nevěděli, jestli se mi zrovna ten den bude chtít něco uvařit... takže neustále v napětíííí většinou se mi teda hodně chtělo, když jsem potřebovala, aby sebou mrskli nebo udělali něco navíc nebo hooodně dobře... ty chlapi potřebujou žít v nejistotě prostě!

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:31

JosJá si myslím, že řemeslníkům už dnes skoro nikdo nevaří, fakt krom té mámy a teď i RoSa jsem to od nikoho za poslední dobu neslyšela. Ale ten jeden byl inodrzlej, máma mu něco nabízela a on, že to je to klasický hospodský jídlo co má furt a objednal si svestkovy knedlíky. Ale mají to fakt pěkne udělaný no:D