Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 01. října 2024 09:31

continuityTohle mě taky štve, to povalování věcí na popelnicích nebo okolo... jako že někdo potřebuje ten můj poklad?! Jakmile to vidím někde válet, věci letěj do popelnice. Co nechávám venku, je třeba staré sklo nebo porcelán (vcelku teda)... a knihy dávám na podestu u domu, kde neprší. Ale požádat někoho, aby to tam nebordelil, to se mi ještě nepodařilo, vždycky přijdu, až když je zboží vystavené

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 01. října 2024 09:35

Samantha Jo, to jsem tady, nebo ještě na MP jednou napsala, že mi vadí ty křusky vystavené kolem popelnic a hromady kabátů, když za rohem je konťas na textil, a vystěhovaného kus obýváká a dostala jsem hroznou sodu, že se to tak přece dělá, že ty boty ještě někdo užije a že to tam je přece jen chvíli... Zajímavé, že vždycky zrovna tu chvíli, kdy jdu kolem. Za mě je to prostě dělání bordelu a nesnáším to.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 01. října 2024 09:39

Blanka Tak v DS, kde se občas vyskytuju (a přepisuju jídelníčky ), se dle lístku vaří rozumná jídla (a podle klientů dobrá), pokud má někdo problémy s rybou nebo tak, tak se nabízí alternativa.

Jako jo, vždycky se najde nějaký šťoura, kterému je kyselo málo kyselé, ale vesměs jsou tam lidi spokojení. A co jsem se ptala u jiných (když přijdou klienti odjinud na nějakou akci), tak i tam jsou spokojení. 

Jediný problém, co jsem zaslechla, byl v jednom soukromém (rozuměj - velmi drahém) DS, kde v rámci nadšení a finančních možností vaří taková zdravá a až exotická jídla - kuskus, bulgur, rýži obarvenou načerveno, thajskou nebo mexickou kuchyni, ryby skoro pořád...

Zatím ovšem v DS není současná generace, která by se takto chtěla stravovat a dochází k paradoxům, že babička v domově za nemalou částku za služby žádá po rodině, aby jí přívezli rohlík a grilované kuře

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 01. října 2024 09:52

Blanka já jsem podobný případ, nemusí to být ani nic z obecně neoblíbenych jídel. Vím to, že je to k mé škodě, ale...

Takhle jsem se v dětství vratila z ozdravovny o 3 kg lehčí. Což pro mě tehdejší váze už bylo napovazenou

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. října 2024 10:40

Blanka Seš dobrá, moje máma taky vaří pro sebe a tátu každý den a peče. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. října 2024 10:41

Ešte k tým starým veciam, položených okolo kontajnerov - tam je to „ aspoň “  - ako to povedať ? Na mieste ?  Ale ja často vídam rozhádzané kusy starého oblečenie v príkope okolo cesty ! , a to ešte aj s tou, teraz už roztrhanou igelitkou, do ktorej to niektorá súcitná duša uložila !

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. října 2024 10:43

Kan - no tak až tak to ja nepreháňam , pečiem iba občas .

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. října 2024 10:43

rozarka - to som rada, že v tom nie som sama !

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. října 2024 10:45

Samantha - ako som napísala , nepochybujem, že sa tam varí dobre, ale  to mi moc nepomôže, keď ja viem, že napr. „ toto “ nejem - a nikdy ani nebudem !

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 01. října 2024 10:46

tak uz na nas taky doslo a vcera vecer prestal fungovat koteljako bez topeni se zatim obejdem, ale tepla voda je celkem problem. ted shanet opravare je fakt lahudka

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 01. října 2024 12:57

Samantha kdyby alespoň nebyla popelnice na textil 10 metrů daleko. On mi to tedy nejdřív nabízel jestli je nechci, ale došlo mi to až s odstupem, že jsem je měla vzít hned a rovnou to vyhodit. Pak už se tvářil, že ty montérky bude bránit vlastním tělem. 

To je problém sídlišť. Jako SJV zodpovídame za to, že kolem popelnic není bordel, ale zároveň si to stojisko nesmíme uzamknout, protože je tam také separovaný zběř. A za zabordeleny prostor hrozí pokuta jak za nelegální skládku, což je velká paráda, pokud je to hned u autobusové zastávky a samoobsluhy. Takže tam běžně házeli lidi bordel rovnou z kufru auta. Nebo ty popelnice vůbec nevyvezou, protože tam na prasáka parkovalo auto.

Ono se to naštěstí tolik nehroti, občas to polepari odvezou sami, občas jim někdo strčí nějakou bankovku, aby to uklidili. Ale ta legislativa je na palici, policie nekoná a občane vyřeši si to sám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 13:43

continuity my pokutu dostali no. Ale to bylo za nějaký gauč, na ten obecný bordel jsou tolerantní.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 01. října 2024 14:47

Tak řemeslníci, jo?

Minulej tejden jsem měla objednanýho malíře myslím na úterý... volal že nestíhá a že by přišel v pátek. Oukej.

No co myslíte? Ne, neměl ho tam, neměl nic anžto se už neukázal ani neozval.

Leč nezaskočil mě... volala jsem mu ve čtvrtek večer pro ujištění že to klapne, jen tak cvičně, a v mobilu se ozvalo jen divný hučení a pak to vytípnul - i pojala jsem podezření, pročež jsme nehnuli prstem, ani jeden obraz nesundali. Představa, že stojíme v pozoru ve vyklizený cimře, a nikdo nepřichází... no, už bych asi psala z kriminálu, to by někdo šeredně vodskákal!

(a to by u nás taky nestrádal - já sice nevařím, řeším to chlebíčkama a tak, ale milostpán je většinou bere do hospody naproti, kde všem vždycky moc chutná )

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. října 2024 17:39

barbucha To je moje noční můra, vystěhovaný cimry, extra dovolená na to a pajzáci nepřijedou. Ale já mám malíře kamoše, takže to nehrozí.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 01. října 2024 17:45

Kan hrozná situace! mně se to stalo u výměny oken: sundaný kytky, odsunutý věci, papírový kartony na zemi... no příště si to odklízeli a připravovali sami!

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 01. října 2024 19:27

Kan RoSa 

No šoupat nábytkem, sundávat obrazy - a marně, to bych se pak fakt vztekla! Přitom mi to ten debil sám nabídnul, byl u mě lakovat garnýže a když jsem si stěžovala na barvu toho obýváku, tak jsme se hned domluvili... nechápu. Doufám že chcípne hlady už jsem doufala že to bude hotový... no, tak znovu a lépe. Nebo zatáhnu žaluzie a kašlu na to. Předchozí umělec totiž dal průchod svému talentu, a místo studený pískový (kterou jsem požadovala, i vzorek předvedla), mi z vlastní invence provedl teplou béžovou. Čert by mě vzal - a taky proto, že jsem na to přišla až po zaplacení, kdy mi na tu nádheru zasvítilo sluníčko, a řečený umělec byl už dávno v prachu. Doprdele.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 01. října 2024 19:29

barbucha zas ušetříš za topení - v teplé barvě ti bude tepleji, pocitově

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 01. října 2024 19:33

RoSa 

Určitě. Stoupne mi tlak na 300/200, a hned mi bude vysloveně hic!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 01. října 2024 19:39

barbucha bílou, mistře, bílou!

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 01. října 2024 19:39

Kokoska 

No dyk. Akorát mi chybí ten mistr.