Sweet Potato koukala jsem, ze vychazely nekdy kolem 1963, i kdyz KOD existuje uz od 1954.
Stěžovací vlákno
Kokoska Jiráska do kontejneru, KODovky podle toho: kdybys chtěla vydělat, tak na Aukro, jinak by je měli vzít v antikvariátu (verneovky a Ransoma taky, podle stavu).
Sweet Potato Sběrně stačí vytrhat knihy z vazeb. Lepidlo neřeší.
Aranel pro me je predstava urvat z knihy desky a hodit ji do kontejneru hrozna. Hadry vyhazuju bez vycitek, s knihama boli jen to pomysleni.
Kokoska Staré detektivky, pokud nejsou předválečné, klidně taky vyhodit, Forsythovy dtto. Čapek viz KODovky :)
Jinak některý antikvariáty si přijedou a proberou to na místě, zbytek se pak může dát do sběru. Je to těžký, ale 1) ty knihy v 60., 70. letech často vycházely v obrovských nákladech = kdo je chtěl, tak je má, 2) spotřební literatura z tý doby už dneska není zajímavá, detektivek vychází kvanta nových, 3) u těchhle "knihoven po babičce" platí Paretovo pravidlo. Nějaký vzácný tituly nebo luxusní zachovalý vazby má doma málokdo, hodnota je spíš sentimentální...
Mimochodem Knihobot AFAIK prakticky neprodává knihy z před roku 1990.
Kokoska Já to chápu!! Ale některý knihy fakt nejsou dobrý...
AranelCo je Paretovo pravidlo?
Sweet Potato 80/20 taková pitomost v korporatu to visí i na wc.
Kokoska keď sme vyprazdnovali babkin dom, ešte neboli knižné búdky, tak sme to trhali. Bolo to hrozné, ale tak čo s tým.
AranelCo je Paretovo pravidlo?
Jsem si to vygůglila a hle! Dobře vysvětleno - svatá pravda! ![]()
Dámy si možná všimnou i toho, že 80 % času tráví ve 20 procentech svého oblečení.
barbucha Já to teda holkám vysvětluju tak, že když si vezmou 20% debila, tak mají potom v 80% posranej život.
Mno... dvacet procent
to je u chlapů prakticky jistota a skoro slušnej výsledek bych řekla ![]()
Parretovo pravidlo je pozorování, že 80% výsledků/důsledků má původ v 20% příčin.
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Paretov_princ%C3%ADp
A praktický závěr z toho je, že je dobré se věnovat na začátku těm 20% a pak řešit ten zbytek.
Na ty knihovny je to aplikovatelné leda tak, že 80% ceny knihovny má na svědomí 20% knih
lze to třeba aplikovat na úklid - 20% energie udělá 80% výsledků. Když budeš drhnout spáry kartáčkem, už je ten vliv na celkovy výsledek malý, ačkoliv je to nepoměrně větší energie než otřít umyvadlo.
Jinak si musím postěžovat. Byla jsem dnes po týdnu podruhé u fyzio - celý týden jsem se dávala dohromady po tom prvním zásahu s prášky a náplastmi, dnes jsem poprvé spala celou noc. takže mi je zas podstatně hůř než když jsem tam dnes vlezla a ještě jsem dostala přednášku o čínské medicíně.
Uvidím do zítra, ale začínám chápat, že má volné termíny z týdnů na týden ![]()
Když tak termín na příští týden zruším a ušetřený litr pošlu někam na charitu.
continuity nevim, kde si byla, ale doporucim ti physiopoint na borislavce. Tam terminy vetsinou nejsou problem, ma male deti, tak pracuje narazove a nema smlouvy s pojistovnou, takze tam neni naval. Ale strasne mi pomohla, kdyz jsem mela blokla zada chvili po operaci, kamaradce s blokadou patere v osmem mesici tehotenstvi... neboji se na takove lidi sahnout a je fakt jemna. Rozhodne to po navsteve horsi nebylo, naopak prisla uleva.
Děkuju za vysvětlení!
Zuzulidíky moc za tip.
Jezdím do therapypointu od pár zastávek vedle. Mívala jsem tam výbornou fyzio, ty js m dokonce nešla k Vánocům dárek, super jsme si rozuměli. ale je na mateřský a tahle nová nějak nevím. Na tom stole je to příjemné (ta první mě uměla docela potrápit), ale pak slezu a není to dobrý.
continuity Ty jo, tak to na pytel, lituju tě moc. :-/
Jinak nevím kde jsme probíraly ty poplachy a požáry, ale dneska jsem jeden zažila ve škole! Měli jsme zrovna Coffee morning s přednáškou o rakovině, když spustil alarm, v tu chvíli mi přišlo i hlášení a výzva k evaukaci na e-mail, totálně organizovaně nás všechny odveleli na školní hřiště a jmenovitě zkontrolovali jestli jsme všichni na místě (včetně seznamu nás, hostů). Vysvětlili, co se stalo (v laboratoři se spustil alarm při pokusu) a postupně nás odveli zase zpátky. Odpoledne pak ještě přišel mejl od ředitelky, kde vysvětlila co se stalo a že se nikomu nic nestalo a poděkovala nám...jako super!
Aranel Zrovna jsem si tam koupila knihu z roku 1966 :-). Ale původní cenu odhaduju tak na 30,- Kč, teď za ni chtějí 780,-, a to jen proto, že je mechanicky poškozená, jinak by stála víc.
Garfiedíky, mě hlavně ještě vysírají ty řeči o čínské medicíně. Prý mám zkusit bylinky, protože to je cele způsobené oslabenou slezinou. Minule mně zas poslala na stránky nejakého chlapa, co si vyléčil vzácnou genetickou nemoc otuzovanim a certifikovanými dýchacími technikami.
Projevuje se to pak tak, že tam přijdu kulhající a ona mi začne řešit trapézy, že je mám zatuhle. Když jsem jí řekla, že to je spíš následek než příčina, tak to mám prý nechat na ni.
Ale dobře, odborník je tady ona, jenže kdyby to alespon fungovalo
Garfie ale teda evakuace vzorová, jak z učebnice.![]()
Ono by to mělo tady probíhat podobně, předpisy na to jsou, jen lidí prostě nejsou disciplinovaní, nejčastěji argument: co jim má kdo co rozkazovat.
Ve chvíli kdy potřebují zachránit se rétorika změní, ale už jsem četla i to, že záchranným složkám zachraňovaní nadávali.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí