Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:04

Jimik držím palce, ať najdete řešení a tobě se uleví.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:09

Jimik Ach jo, tohle je hrozná situace, máš toho naloženo moc. Komentáře výš jsou sice drsné, ale úplně se s nima ztotožňuju, tvoje zdraví je na prvním místě. Držím palce, ať spolu s praktickou najdete nějaké řešení schůdné pro všechny.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:33

Jimik tohle je naprosto patová situace, ach jo. Zkus to přes tu praktickou lékařku, třeba ho dokáže nějak usměrnit. Tihle staří chlapi... fakt šílený. Já vím, je to táta, ale neznič se prosím. Vím dobře, co obnáší péče o staré rodiče, jaký je to tlak a k tomu pořád výčitky, že neděláš dost. Děláš víc než dost, to si uvědom. A mysli na sebe a na svou rodinu. Jo, je to těžký. Ono čím jsou lidi starší, tím jsou sebestřednější, no. Drž se.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:42

Jimik všetky ti píšu dobre. Ja to mám za sebou v soft verzii, hard očakávam a viem, že budem tvrdá. 

Držím ti palce

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:47

Třeba by ti mohlo pomoct, že v podstatě ve všech případech kolem mne se senior v zařízení, do kterého původně vůbec nechtěl, časem hodně zlepšil a byl spokojený, byť samozřejmě z věku vyléčit nešlo.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:57

Jimik Nemám radu, jenom bych ti chtěla vyjádřit podporu, tohle je strašně těžký

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 03. října 2024 22:54

Jimik toto sú strašne ťažké situácie. My sme to zažívali so svokrou, keď nezvládala už takmer nič, ale vo svojich očiach bola stále úplne v poriadku a nepotrebovala pomoc... Nemám radu, drzim moc palce a prajem hodne síl. Človek chce pre najbližších to najlepšie, ale je treba myslieť aj na seba

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 03. října 2024 23:33

Jimik to mě mrzí, nějak jsem myslela, že se situace stabilizovala, když jsi sem nic delší dobu nepsala. To je hrozně těžké, radu nemám, ale přeju, ať se vše nějak vyřeší, protože tohle je peklo.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. října 2024 01:00

Jimik moc me to mrzi:( 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. října 2024 07:17

Jimik

Snad ti pomůže ta jeho praktická, myslím že to je v této chvíli to nejlepší, co můžeš udělat. 

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 04. října 2024 07:30

Jimik tady je každá rada drahá...držím Ti palce,ať se nezhroutiš a vubec

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. října 2024 07:56

Kokoska ja mam jedny od prvniho dne jak backory, taham je od podzimu do jara uz kolikatou sezonu, na vejlety, uplne v poho. A vypadaji furt pekne. Druhy, prestoze z mekci kuze, tak bezproblemovy nejsou. A treti na platforme sly z domu.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:01

Jimik to je mi moc líto

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:35

moora zalezi na typu asi, i na te podrazce, jak je pruzna.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 04. října 2024 10:00

Kedysi dávno, ako dieťa , som počúvala rozhlasovú hru, dej sa odohrával v Japonsku a nič viac o ňom už neviem,  lebo všetko zatienila hrôza z vyvrcholenia - stará matka  v sprievodu rodiny odchádza na vrchol hory, aby tam, ako robia všetci starí, opustená , časom sama zomrela. Tú hrôzu, ktorú som vtedy cítila / a nikdy nezabudla /  mi miernilo iba to, že to bola fixia, iba vymyslená rozhlasová hra . Pred niekoľkými rokmi  mi ju pripomenul nejaký príspevok na M.P . a keď som naň odpovedala s mojou spomienkou na túto hru, dozvedela som sa, že to je dokonca nejaká stará japonská tradícia . No a ja som rokmi trochu zmenila svoj pohľad  - nie, že by som mala odvahu sa niekam stratiť , až budem pre rodinu  príťaž, ale predstava toho, že by som sa proste iba tak vyparila , / keby to tak išlo ! /  je mi blízka .

Obdivujem všetkých, ktorí sa svojim starým, nevládnym, a isto obťažujúcim príbuzným dokážu takto venovať a v tomto smere s obavami hľadím do budúcnosti . 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:31

Jimik Poohlídni se i po nějaké formě podpory i pro sebe. Babička, máma mámy, měla taky Alzeihmera a děda i máma využívali podpory pro příbuzné z Alzheimer centra. Nejen že je to strašně náročné, ale i právě člověk trpí výčitkama, pořád se na toho nemocného dívá, jak ho znal, ale on už je to někdo jiný. Je potřeba mít oporu v rozhodnutích, která jsou těžká. Ty lidi okolo nejsou zatížení osobně jako ty, mají racionální náhled, zkušensoti a dokáží podpořit.

Přeju hodně sil

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:40

Blanka 

Podobnou tradici, hojně praktikovanou, měli i senioři v Grónsku. Zajímavý... asi mají tyhle národy dost společnýho

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:45
Reakce na Jimik:

vystoupit aspoň na chvíli z toho kolečka pro křečka ve kterém teď bežím.

​Tak jen aby ten křeček jednou nepadnul!

Už jsme to tu řešily víckrát, podobný případy... a je z toho jediná cesta. Využít profesionální pomoc i profesionální zařízení, ať už si dotyčnej myslí (a ventiluje) co chce. Ty máš svůj život a svoje povinnosti k vlastní rodině, ty jsou na prvním místě - co si takovej junior počne, až se uštveš? 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. října 2024 11:24

barbucha Blanka A taky v Srbsku!

Offline Blanka
příspěvků moje polička 04. října 2024 16:03

Garfie- barbucha - Ale tak je to mýtus, alebo reálna tradícia ?