Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. října 2024 13:16

Myrtila já měla při studiu oboru "Ekonomika ve spotřebním průmyslu" 5 semestrů chemie/protože jsme "logicky" měli první dva ročníky společné s technology!/ a nevím z toho lautr nic.

notna jo, asi to tak jde. Já se stejně účetnictví naučila až v práci. A "naštěstí" jsme se neučili daně, protože zrovna se přecházelo z daně z obratu na DPH.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 07. října 2024 13:20

Makara ja se ucetnictvi naucila taky v praci (ve skole jsem ho nemela) a jesteze tak, kdyz se mi pak dostala do ruky nejaka ucebnice z obchodky, v zivote bych to podle ni nepochopila. kamaradka co ho mela nejaky semestr na vs ke mne chodila na rozumy, pac to pry taky meli nejak nesrozumitelne podany

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. října 2024 13:29

viktorka_od splavu jo, jo - ti akademici to moc komplikují. Myslím, že by v podniku vybouchli.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 07. října 2024 14:31

Mne bylo na semináři z finančního prava, kde jsme cvicne vyplnovali daňový priznani, doporučeno, at si danovy priznani radsi nikdy nedelam sama :-D. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 07. října 2024 15:57

Jak to tady tak procitam, tak jsem najednou hrozne rada, ze jsem vystudovala az v USA

Vsem postizenym migrenou drzim palce

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:00

No a ta moje si od druháku přibrala druhou školu, prý "nevěděla jsem, že vysoká jsou jedny dlouhé prázdniny" Ne, geniální fakt neni a dřív či později na ni taky dojde. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:16

Sweet Potatopočkej, ona už je na vysoké? To to utíká! Myslela jsem, že první rok chodí

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:17

školení, dvoudenní, s přespáním.....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:17

Sweet Potato heh, to udělal můj manžel, k počítačům si přibral VŠE, protože měl pocit, že si potřebuje vylepšit jazyky dostal se bez problémů na zahraniční obchod, ale asi za rok toho nechal, protože mu došlo, že svůj cíl tam nenaplní

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:18

Karja no, pockej, to jsi v blbym vlakne, to je do radostnyho :))

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:18

Makara To je teda dobrý, my jsme taky měli celkem asi 5 semestrů chemie (plus cvika), ale na přírodovědě

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. října 2024 16:21

Mohučanka Muz si takhle k FEL CVUT prihodil jeste fakultu jaderne fyziky. No dodelal jen to prvni

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:23

Jos tak to byli spolužáci! (Na té první )

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:25

Sweet Potato jako mě to tak trochu sejří, když se ti VŠ takhle flákají. Visí to rodičům na krku do 26! (mně momentálně 3, takže když ten nejstarší nadhodil další rozvolnění, tak jsem moc ráda nebyla).

Nemůžu se rozhodnout, jestli je to správně nebo ne - studovat zároveň dvě VŠ, nebo studovat a pracovat. Asi to má pro studium nějaké výhody, když se dá dělat na částečný úvazek v oboru. Ale jaká je výhoda 5 let studia a souběžné práce v kavárně nebo v HaMku? Mohlo by to studium být kratší, když to nevyžaduje "plný úvazek".

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:33

Myrtila labáky included! Pamatuji si výrobu kyseliny octové (u toho jsem brečela, neb to pěkně dráždí oči) a rozpoznávání plastů (to jsem si spálila prst při zjišťování barvy plamene PVC). Mně ta chemie přijde strašně zajímavá, ale já ji fakt vůbec nepochopila. Z organiky jsem rozzářená utíkala s 3 v indexu. Myslím, že zkoušející neměl chuť se mnou absolvovat další zkoušku, neb mu některé mé odpovědi musely způsobovat fyzickou bolest.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:45

Makara Tak to jste měli to studium ekonomiky pořádně opepřený! Mě ta samotná chemie, anorganická i organická, moc nebavila, to jsme měli s chemikama a byl to pro mě dost masakr. Lepší pak byla biochemie, ne snazší, ale nějak mi to dávalo víc smysl. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. října 2024 16:46

Makara Tak treba muz uz od prvaku pracoval, programoval. Neobsluhoval v kavarne. Ale tam to slo, umel dost z prumyslovky a matika/programovani mu slo. Nevisel rodicum na krku.  A pak jsou lidi, co jenom studovali do 26 a to jeste jenom jednu skolu . A zivili je rodice. Jako treba ja. Ale nektere skoly se daji delat paralelne. Nevidim v tom problem. Kratsi studium asi nebude, kdyz je to bakalar a navazujici magistr treba. 

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 07. října 2024 16:49

Makara Pracuje naštěstí v oboru.

Karja Utíká to čím dál rychleji. Hlavně mně.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. října 2024 17:24

Makara já jsem pracovala dvě odpoledne ve všední den a jeden celý den o víkendu už na gymplu, ve třeťáku a čtvrťáku a to je něco, co svým dětem hodlám odepřít, i kdyby chtěly. Nárazová brigáda, ok, ale tohle nebylo dobrý. Pak jdem pracovala i při vejšce, ne v oboru, a i když mi to hodně dalo, přišla jsem i o hodně přednášek, honila seminárky, měla asi horší známky, a nakonec mě živil budoucí manžel, abych doktorát dokončila. Takže já bych děti do těch 26 podporovala, pokud studují řádně, aby se mohli soustředit na studium.

Edit: tou prací na vejšce myslím už na magisterském.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. října 2024 18:00

Mohučanka já chápu, že ne všichni rodiče si mohou dovolit plně podporovat potomka na VŠ. Pak je to prostě řešení, že si musí vydělávat a se stávající časovou náročností většiny škol  to jde /nezahrnuju tam medicínu Jos a space engineering/.  Ale je blbý, když to významně negativně ovlivňuje školu.

Jo, i ta kombinace dvou škol je určitě pro život užitečná.

Já jsem sice dětem na začátku předestřela pravidlo, že pětiletá škola se studuje pět let, ale s dovětkem, že zahraniční pobyt je důvodem pro prodloužení. A teď i začínám chápat synovu argumentaci, proč se hnát před 26 do plného pracovního procesu, když je ekonomičtější pracovat na zkrácený úvazek, přihodit si druhý obor a co nejdéle využívat status studenta. Že to zaplatíme všichny na daních je jiná věc. A taky to pak v případě holek generuje to odkládání mateřství...