Ja si nic moc nepamatuju skoro z celeho bakalare. Pamatuju si teda hodiny a hodiny rysovani, pocitani, probdele noci, desitky vyhozenych projektu a skic, nulovy spolecensky zivot, kdyz pominu spolecne vysedavavani v knihovne nad matikou nebo deskriptivou. Pozdeji statikou, nosnymi konstrukcemi. Do toho vedouci atelieru trpici pocitem, ze oni jsou to nejdulezitejsi na svete a mame jim venovat maximum sveho casu. Cely bakalar byl dost sito, po tretim semestru nas zbyla snad pulka. Za kazdy predmet byla polovina kreditu, nez meli lidi na jine fakaulte, takze kazdy semestr jme meli treba 10 presmeru, abychom splnili plan. Povinny predmet za jeden nebo dva kredity nebyla zadna vyjimka... kdo to chtel stihnout za tri roky, musel se fakt hecnout. A pak jsem prisla na prvni prednasku na magistru, byla to snad nejaka sociologie, prednasejici vykladal strasne nesmysly, a ja tam jen sedela a rikala si, jestli jako kvuli tomuhle mam za sebou ztracene tri roky mladi. Magistra jsem pak uz jen nejak proplula, do skoly skoro nechodila, radeji jsem uz pracovala a jen se tam obcas prisla podivat. Neodjet na rok na erasmus, kde jsem zjistila, ze to studium muze vypadat i jinak, asi jsem se na to vykaslala a nedostudovala. Ale zkouskove bylo vzdycky pohoda, jak se prezil semestr a ziskaly se klasifikovany zapocty, tak ty zkousky byly spis formalita. Akorat o zkouskovem zase nemel cas nikdo z jinych skol, na ktere jsme nemeli my cas o semestru 
I kdyz ja teda prostredi na FA CVUT povazuju za toxicke porad, manzel tam ma ted sestrenici ve tretaku. Absolutni normalizace naprosto prisernych pracovnich podminek, ktere si pak s sebou nesou absolventi i do praxe. Jak jinak, kdyz je tam uci primo ti, co je pak "zamestnavaj" na svarcsystem, pocitaji s praci o vikendech po vecerech. Sestrenice nam sice vykladala o tom, jak oni jsou uz jina generace, co si vazi sveho osobniho casu, tak tohle se jich rozhodne netyka... aby pak o par mesicu pozdeji utikala z oslavy v sobotu odpoledne, ze musi do prace, dodelavaj tam nejakou soutez a asi tam bude az do pondelniho rana