Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2024 20:26

Makara my měli na stavárně předmět, jehož součástí bylo kreslení výkresu v počítači. Na to byl pouze volitelný předmět, který už byl dávno plný, když se to člověk dověděl. Holt jsme se to naučili sami (kdo přišel z gymplu). Je to vysoká škola no.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. října 2024 20:45

Makara tak ja chodila jen na memorovaci skolu ale i tady se od zacatku vubec nepocitalo s tim, ze zkouska bude z probiraneho uciva. Uz prvni hodinu clovek vedel, ze nestiha . Resp. nam na cvikach rekli, co vsechno mame napriste umet. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. října 2024 20:45

Evaeva no, mě tohle přijde jako zbytečný vytváření stresu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2024 20:47

Jos tohle u nás naopak nebylo, na spoustu předmětů vůbec nebyly skripta. Ještě že tak

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. října 2024 20:50

Jos no jo, já jsem vykopávka, co měla pevný rozvrh, a zkoušky se dělali z toho, co bylo ve skriptech a na přednáškách a probralo se ve cvičenich  nebo laborkách.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:02
Reakce na Makara:

Jos no jo, já jsem vykopávka, co měla pevný rozvrh, a zkoušky se dělali z toho, co bylo ve skriptech a na přednáškách a probralo se ve cvičenich  nebo laborkách.

​Na chemii to v podstatě takhle bylo. Na historii - ani omylem. Tam to bylo opravdové (samo)studium.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:24
Reakce na Makara:

Evaeva no, mě tohle přijde jako zbytečný vytváření stresu. 

​No a o tom je bohužel dost často celej život:-D:-D

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:30

V DM nemajú nikde ich Nutellu alias lieskovcovu natierku 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:41

Karja 

pak je VŠ zbytečná . Maturanti budou vystěhováni z mamma hotelu,  nastoupí do práce a po večerech  budou samostudovat, aby něco z oboru věděli. Stresu to bude dost a ta úspora ve státním rozpočtu .

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 05. října 2024 22:29

Evaeva Na některých školách vůbec. Klidně můžeš dělat matiku tři, a matiku jedna až za rok.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 05. října 2024 22:44
Reakce na Makara:

Pinot Noir kamarád mluvil o nejlepší obchodní akademii

​Jo, to by sedělo. Na zkoušky z předmětů, které jsem měla na střední, jsem na VŠE téměř nemusela učit. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. října 2024 22:47
Reakce na Makara:

Karja 

pak je VŠ zbytečná . Maturanti budou vystěhováni z mamma hotelu,  nastoupí do práce a po večerech  budou samostudovat, aby něco z oboru věděli. Stresu to bude dost a ta úspora ve státním rozpočtu .

​No tak přesně to budou dělat v posledních ročnících:D. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 23:38
Reakce na Makara:

​Tak to už na vs nefungovalo i za mě. 

Na cvikach z technického kreslení v druhém semestru jsme vyfasovali zadani a už nikoho nezajímalo, kam si ten pauzák na intraku nalepim a jak se to naučím. Sice mi to tehdy přišlo nespravedlivé, ale popravdě, z dnešního pohledu jsou to historky z natáčení.

Neboj se, ona si poradí. já bych řekla, že to není ani tak vytváření stresu, prostě se v tom musí trochu naučit chodit a toto je fakt rychlá cesta. Celoživotně bude řešit problémy, nebude mít ani ty skripta, kolikrát se není ani koho zeptat, toto se na té vs potřebuje naučit.  

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 23:42
Reakce na Karja:

​No tak přesně to budou dělat v posledních ročnících:D. 

​Ja to dělám dodnes, nevím, kde dělám chybu, asi blbý obor, co se nonstop mění. Teď máme nové regulace, celkem stovky stran, půlka není ani schválena, ale vše má platit od ledna. a mám k tomu výklad nebo vysvětlení? Nemám nic. Ani ti, co to budou kontrolovat neví přesně, jak to bude. Můžu si akorát číst po nocích a doufat, že to nějak dopadne. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 23:51

Sweet Potato

To.si teoreticky umím představit, u nás byly matiky asi čtyři nebo pet různých, moc to nenavazovalo. celkem asi deset zkoušek. Je asi jedno jestli člověk dělá dřív analýzu nebo algebru, akorat že zvládne analýzu dva bez jedničky, bych celkem spolehlivě vyloučila. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 06. října 2024 08:23

continuity nás teraz čaká nová, ešte lepčia, kurikularna reforma. Neviem k nej nič blizsie. Akurát navštevujem 2 vzdelávania a obe lektorky sú zapojené do tejto superreformy a povedali, že ak chceme, môžeme sa ich na ňu pýtať. Tak padla otázka, či bude povinné vyučovanie pisaneho písma, klasického. Odpoveď- to tam nie je zahrnuté, lebo sa to rozumie samo sebou, že ho treba učiť

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 06. října 2024 08:29

letfenixa Myslíš toho písma, které se moje děti na mezinárodní škole v Asii musí odnaučovat, protože ho nikdo nepřečte?

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 06. října 2024 08:34

Garfie áno. Vieš ako ma štve, že sa tu ministerstvo prsi, že aká dechberuca reforma, a potom sa dozvies argument 'to sa rozumie samosebou'. Du blejt, velebnosti.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 06. října 2024 08:59

Makara Hele, ono je to asi normální, to vytváření stresu na prváky. Na většině škol je první ročník síto :-).

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. října 2024 09:24

Makara asi jsem měla ultralehkou školu, na takové záludnosti si nepamatuju. A v prváku jsem se určitě ještě moc neorientovala co a jak.

Dceři držím palce.