Na chvíli sem šla do hotelu, že spočnu a vyrazím opět ven a teď koukám z okna a tam vánice s chumelenicí ![]()
Stěžovací vlákno
Stěžuju si na sebe, že jsem zapomněla klientské číslo pro přihlášení do internetového bankovnictví. Několik let jej vkládám z paměti, naposledy úspěšně včera a teď - nic. Tak ještě jeden pokus a pak potupný telefonát do banky. Heslem to začíná a co nevidět budu nosit karticku s adresou zavěšenou na krku. Ach jo. ![]()
nechte to chvilku uležet, vono to třeba přijde samo, až na to nebudete tak tlačit, já jsem asi tejden nevěděla pin k bankomatu, hlavně na to moc usilovně nemyslet
Soucítím. Taky mám občas takováhle okna, záchvaty paniky, třes rukou, ledový pot...tohle je sice kapku potupné, ale ne neřešitelné. Já onehdy dávala opravit iPad a pak to vypadalo, že je sice opravený, ale na vyhození, protože už se do něj nikdy nevlomím.
(A ještě ta celá ostuda probíhala před těmi hochy ze servisu...)
stěžuju si na sebe, dnes jsem vstávala fakt brzo, a teď jsem už nějak úplně nepoužitelná, prokrastinuju tady, mám přitom dělat statistiku a přípravu na zítřejší poradu, ach jo ![]()
Soucítím, já dnes vstávala v pět a spát jsem šla až po půlnoci, takže už tak v poledne jsem měla sto chutí uložit se zase zpátky do hajan.
byla jsem o vikendu na stretavce z gymplu po 25 letech. coz o to, akce se hodne povedla, domu jsem dojela ve tri rano, nikdo se tam nepredvadel, o co je lepsi pred tema ostatnima a jak se mu vsechno v zivote povedlo, fakt dobry. ale dva lidi uz neziji
jeden dostal epilepticky zachvat a druhy skocil z mostu, kdyz dostal svoji vysnenou praci. ![]()
prakticky se s nima nevidam, protoze je to 400+ km, tak tyto zpravy ke mne nedoputovali a mam to takto najednou...
a proč když dostal vysněnou práci? můj jeden spolužák umřel pár let po maturitě, dodnes jsem se s tím vlastně nesrovnala a často na něj vzpomínám. ani nevím proč, nijak zvlášť blízcí jsme si tehdy nebyli. byla jsem na pohřbu a bylo mi hrozně líto jeho rodičů.
to prave nevime, jeden kluk rikal, ze potkal jeho byvale kolegy a nechteli se k tomu moc vyjadrovat. on byl takovy trochu jiny, tam mozna hrala roli nejaka psychicka nemoc. spis myslim na toho druheho kluka, byl to umelec, zrovna se mu splnil sen, dostal se na skolu, posbiral nejake ceny a mel malinke dite (pul rocni nebo tak nejak).
To je hrozně smutné :-( zvlášť když jsi dostala takový nášup najednou. Můj spolužák ze základky zemřel, když jsme maturovali, byli jme malá třída, vesnická škola-všichni se dodnes kamarádíme a na každém srazu vzpomínáme, fakt chybí. My si tedy navíc byli dost blízcí, na pohřbu jsem dokonce držela stráž u jeho rakve, taky na něj dodnes vzpomínám a vždycky když mám cestu kolem hřbitova, tak se tam zastavím. Ale ta základka je u nás nějaká prokletá, další kluk měl těžkou havárku, amnézii, na srazy chodí, ale dodnes většinu spolužáků nepoznává. A dost kluků +/- jeden ročník, co už jsou taky po smrti :-(
My vždycky na srazech vzpomínáme na spolužáka, kterej - podle slabšího pohlaví a zejména mě - vypadal jako reinkarnace mladýho Paula Newmana a byl tak chytrej, že jsme na něj nikdo neměl. Někdo by řek: super startovní pozice. No, byl tak chytrej, až se z toho zbláznil a dožil (ne dlouho) v ústavu ![]()
diky vsem za podporu. je to takove proste, PROC?
ja jsem si jeste delala srandu, ze vzdy chodil pozde tak tady taky. a na to spoluzak: no ten, co vzdy chodil pozde uz nedorazi. fakt ho vidim jako dnes, jak se od tech dveri plizi k sve lavici. ona vzdy se vzdy tak dovlnil na to sve misto
ale tak jsme na nej alespon pospominali, spoluzak donesl nejaky clanek, ktery o nem vysel po jeho smrti. zas si rikam, o kom znas budou psat v novinach az umreme a nebude to o tom, ze jak umrel, ale jak zil?
Nechcem byt tá zlá, ale ja som raz zabudla PIn ku karte a museli mi ho poslať, ani po čase som si nespomenula. Hrozný pocit v obchode, ked som to zadala a nič. Tri pokusy a nič. Vyzerala som, ako keby som ju ukradla. Nechať nákup tam, íst domov a požičať si kartu od dcery. Ufff.
Tak já jsem to číslo nakonec nedala, musela jsem prohrabat šuplík se starými dokumenty a najít si jej znovu. Ale zase mě potěšilo, že banka změnila koncepci "3x a dost", takže jsem nemusela řešit nový přístup.
Kolega z vedlejší kanceláře takto přišel do práce, zapnul počítač a nemohl si vzpomenout na heslo. Tak mu jej admin obnovil. Druhý den se situace opakovala. Nakonec doktoři zjistili, že prodělal nějakou menší mrtvičku a docela dlouho pak byl na neschopence.
No já ještě pořád doufám v "roztomilou roztržitost" .
" Ale zase mě potěšilo, že banka změnila koncepci "3x a dost", takže jsem nemusela řešit nový přístup"
To by mě teda moc nepotěšilo... případnej zloděj má takhle neomezený množství pokusů?
Tak vzhledem k tomu, že číslo je desetimístné a heslo taky ( + velká a malá písmena a čísla) má taky poměrně dost neomezené množství kombinací.
A jestli je tam ještě nějaké jiné omezení, třeba 10 pokusů a dost, to nevim, vzdala jsem to u 6. Na zadání transakce ještě potřebuješ autorizační SMS, tak jsem celkem klidná.
Klidná budeš do chvíle, než ti ukradnou celou tašku i s mobilem
Ne že bych ti to přála.
Ale jak tady s úžasem shledávám, někdo má dokonce to heslo někde napsaný
No nic, mně se tři pokusy prostě zdály tak akorát.
No mám ho napsaný doma v šuplíku s ostatními dokumenty z banky. Když mi někdo ukradne kabelku s telefonem, dostane se k bezkontaktní kartě a než dojde k blokaci, může si do 500 Kč několikrát nakoupit. Do internetového bankovnictví se nedostane. Na běžném provozním účtu zas takové miliony neuchovávám, aby se někomu vyplatilo podnikat cíleně sofistikované útoky.
To už se víc obávám zneužití karty při platbě na internetu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.