Uááá, tak hrdlička, na kterou jsem si tu stěžovala před 2 týdny se uhnízdila ve vysoké jedli, která roste pod oknem v pokoji a mocně mi tu vřeští už druhý den po sobě od rána, kdy se rozední a přestane vždycky až tak kolem sedmé večer
.
Stěžovací vlákno
Ďakuj za jedľu....nám sa každý rok snažia holuby uhniezdiť na balkóne. Už párkrát sa im to podarilo a keďže moje materské hormóny nedovoľujú vyhodiť hniezdo, ak sú v ňom už vajíčka, tak potom to máme väčšinu jari tam, až kým neodletia s mladými. Tento víkend akurát manžel trávi čistením toho neuveriteľného množstva odpadu, čo po nich ostal.
No to už se mi asi před 14 dny taky prvně v životě stalo, že jsem pár dní nebyla na balkoně a když jsem ho otevřela, tak tam hnízdo na zemi. Naštěstí teda do něj ještě nestihla snést vajíčka. Ale soused mi říkal, že jemu už se to stalo, že to dokonce zjistil, až když se vyhlíhli, tak je tam musel nechat. To by mě asi už úplně kleplo stát se mi tohle
.
když jsem byla malá, dělávaly si u nás na balkoně hnízdo vlaštovky, tatínek vždycky pod ně připevnil takovou "poličku" a až vylítly, tak to hnízdo i s poličkou (plnou trusu) vyhodil. jen tip, mně se to samozřejmě moc líbilo, ale nevím jestli byla podobně nadšená i maminka a jestli to fakt pomohlo od všeho nepořádku, to asi ne...
Zrovna dneska jsme objevili na poličce vedle vchodu do dřevníku hnízdo. Rehkové si ho umotali, během snad dvou dnů, mezi dvěma džbány. Cca půl metru nad hlavou. Vůbec se potvory nebojí :-)
no ten balkon byl z kuchyně a byli jsme na něm furt:-) asi to mají ptáčkové taky tak, že když musíš tak musíš:-P
Zakoupila jsme poněkolikáté slupovací masku na nohy (nesnáším pedikúru). Kupovala jsme korejské, šlo to - pár dní nic, pak den dva nohy torhcu "olezlé", a OK. Teď jsem si koupila v Polsku cosi francouzského (pro polský trh) - a vypadám jako uprchík z leprosária :-( Bohužel to navíc i zatrhává punčochy! ![]()
To si takhle člověk přivstane, aby se načešal a namaloval, když se teda jde fotit do systému a na zaměstnanecký průkaz. Při focení pak nezbyvá než předstírat, že ten po cestě vytvořený "wet look" je záměr. Krása nesmírná ![]()
když jsem byla malá, dělávaly si u nás na balkoně hnízdo vlaštovky, tatínek vždycky pod ně připevnil takovou "poličku" a až vylítly, tak to hnízdo i s poličkou (plnou trusu) vyhodil. jen tip, mně se to samozřejmě moc líbilo, ale nevím jestli byla podobně nadšená i maminka a jestli to fakt pomohlo od všeho nepořádku, to asi ne...
Lastovičky sme mávali v prvom byte na okne, ale to množstvo sajrajtu sa nedá porovnať.
Ako ja to chápem a beriem, že tie vtáky potrebujú niekde hniezdiť a ak sú nakladené vajíčka, tak to chránim, a kým sme bývali v RD, tak sme mávali hniezdo nejakých menších poskakujúcich vtáčikov v garáži - vyliezali a vliezali cez vetrák, detto tie lastovičky som neriešila, tak sme to jedno okno neotvárali a po vyvedení mláďať som ho umyla, ale tie holuby čo dokážu, to je neuveriteľné. 4 veľké plastové pytle odpadu manžel vyniesol. Ako z časti aj z odkvapov, kde je to aj po iných holuboch, ale aj tak. Na ten balkón sa ani vkročiť nedalo.
Už som aj uvažovala, či by sa im nedalo v parku nejaký holubník spraviť (bývame v podkroví domu, kde pred rekonštrukciou bola povala opustená a zabývaná holubmi), napríklad na susednom dome, keď zatepľovali, tak urobili vo fasáde hniezda pre belorítky, to je skvelé.
s dovolenim si tu odlozim.
vratila jsem se z dovolene a hned rano jsem si zvedla tlak na dveste procent. pred odjezdem jsem instruovala dva kolegy, co maji po dobu me nepritomnosti delat, a dokonce jim k tomu napsala rozpis s tim, kdo prebere kterou zodpovednost. po navratu jsem ale zjistila, ze jeden z nich premysli asi zadkem, a protoze je u firmy jenom asi tak deset let, vubec nema ani paru, jak to u nas chodi. takze v momente, kdy doslo k sebemensi odchylce od mnou nadneseneho scenare, byl naprosto zaskocen a problem resil tak, ze ho nechal vyhnivat az do doby, kdy si ho po par dnech vsimlo vedeni.
takze ja dojedu z dovolene a mam tu vycitavy email, ze jsem nezaridila delegovani povinnosti. kolega na otazku, proc to neresil, napsal: kdyz ja nevedel jak. a vedeni to uz prej vysvetlil, ale jen ustne. a cela firma sedi v barcelone, takze ja vubec nevim, co si tam povidaj a co jim nakecal.
no hlavne, ze jsem se dostatecne zrelaxovala na dovolene, fakt. nebyt prachu, ktery jsou tu na puluvazek fakt dobry, tak uz jsem davno v trapu. delat s lidma, co nepremysli, je vycerpavajici.
Soucítím. Tohle je fakt peklo.
boze, to mi neco pripomina. upozornuji, ze predmetny tvor neni vubec hloupy, ba naopak, jenom ukrutne liny.
takze ja bych na vycitavy email z vedeni napsala, ze jsem delegovala a priste bych delegaci provedla pisemne s kopii na recene vedeni, at je jasno hned od zacatku.
no ja si na tebe vzpomnela, zes tu nedavno psala neco podobnyho.
tohle je jen kapka v mori dalsich jinych problemu s touhle praci. snazim se myslet na neco jinyho, protoze jinak bych musela velmi intenzivne uvazovat o vypovedi, a to si zatim nemuzu dovolit.
hele, ja mam v kancelari tvora a jednoho juniora. jeste ani nejsem pryc a tvor zacina ukolovat juniora svyma ukolama. typu: kdyz uz to delas v ty aplikaci, tak si to vem vsechno. nebo: bude to vyzva mit to vsechno, ne?
junior neni uplny junior, jenom je nase prace pro nej uplne nova a taky nespadl vcera z jahody, takze se me uz na to ptal, jestli je tvor kompetentni mu davat ukoly. a jeste tvor vymyslel, ze by se meli vic zastupovat nez s juniorem byvalym, co by mu logicky umoznilo juniorovu praci predvadet jako svoji. takze cilene predavam ukoly kazdemu, co jeho jest a juniora jsem patricne nabrifovala. ale vyzrat na tvora bude obtizne. ja jsem na neho medicinu mela, avsak odvdecil se mi uplne silenym hodnocenim, co se pak resilo cely mesic na ruznych schuzkach. tvor navic preventivne utikal za mym sefem, jestli to neprepisk, ze se boji odvetnych akcii z me strany, cimz se stal absolutne nevyhoditelnym alespon nasledujiciho pul roku.
potiz je, ze si toho sice uz vsimli i kolegove na patre, kteri s nama nemaji nic spolecneho, dokonce mi rikal muj budouci kolega, ze nechape proc si jej tam chovame. jenom muj sef jaksi nic. ale tak mne uz to je vlastne jedno.
ale ty uz to mas za par, ne? myslim, zes tu psala, ze uz sis nasla neco jinyho ... tak preju pevny nervy.
Velmi životaschopný tvor, zdá se.
ja to mam presne za 12 pracovnich dni, uz me to vubec nevytaci, mam to jako sociologickou studii, ceho jsou nekteri lidi schopni. kazda zkusenost je zkusenost, toto je skoleni v manipulacnich technikach jak vysite. akorat teda jsem zjistila, ze absolutne nemam odhad na lidi, budu na to muset v budoucnu vic myslet.
ja to mam tak, ze jsem ve firme jeden z mala slusne placenych zamestnancu, zbytek jsou v podstate sezonne se tocici lidi, co delaj customer service, plus jeste nekolik malo lidi, co u nas jsou dyl, u tech ale tak nejak tusim, ze jsou taky celkem podhodnoceni. no a v posledni dobe mam pocit, ze prave tihle na to vic a vic dlabou. jako uprimne receno se jim ani nedivim, ale komplikuje mi to zivot.
nejlepsi reseni by bylo odejit stredem, protoze dlouhodobe z toho stejne nic dobryho nekouka. ale strucnym pruzkumem moznosti jsem zjistila, ze bych si odchodem dost pohorsila, takze se to zatim nejak snazim ustat. pomaha i ten puluvazek, do odpoledne na to vetsinou zapomenu a muzu se venovat svym vecem.
nikde to neni idealni, no ...
Já si zde taky odložim, lidi na airbnb jsou uplně blbí a nemyslim si, že je problém v mojí angličtině, protože věty píšu hodně jednoduchý. Grrr, strávim tou domluvou víc času než dovolenou. Doufám, že příští člověk bude fajn a rychle se domluvíme.
Jak to tak čtu, nebude on mladý kolega náhodou "zmrd"? ( Pardon za slovník, není to mé označení)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.