Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 09:45

notna myslím, že na to koukáš z trochu jiného úhlu, než my, co jsme souhlasily s návštěvou školního psychologa bez vědomí rodiče. Mně šlo o to, že by bylo fajn, kdyby si o pomoc mohly říct i děti, kterým by v tom rodič mohl bránit. Ty to bereš jako tutlání informací za zády rodiče. Ovšem tebe jako rodiče, ale vem si, jaké kreatury taky mohou být rodiči. Samozřejmě proti přítomnosti třetí osoby, mediátora, učitelky, sociálního pracovníka jsme přece nijak nebrojily. Ten systém, co popisuje MP Marge je dobrý a umí podle mě zachytit ty případy, kdy právě rodič ten hlavní problém. 

Myslím, že to zase trochu hrotíš.

Online Garfie
28590 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 09:56

notnaSouhlasím s Pinot Noir a ještě bych k tomu dodala, že pokud dítě přijde za školním psychologem a ne za rodiči, tak to asi má nějaký důvod. Zřejmě ho trápí něco, co si nepřeje, aby rodiče věděli, nebo je pro něj těžké o tom s nimi mluvit. Což pochopitelně nevylučuje, že by to rodiče vědět měli, ale psycholog se tady pohybuje na dost tenkém ledu, aby neztratil důvěru dítěte. A to mluvím o normálním rodiči, jako jsi třeba ty, myslím že v takovém případě by psycholog měl to dítě nějak dovést k tomu, aby byli rodiče přizváni k řešení problému. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:04

whiskas no zatím jsem napsala zásilkovně. Já mám raději boxy, hlavně kvůli dostupnosti, když mám čas. Akorát teď je to v podstatě tvrzení proti tvrzení, tak uvidím jak to dopadne.

Online whiskas
21102 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:15

letfenixa přesně, to beru jako úspěch a opravdu doufám, že nastane nějaké zlepšení. Za dva týdny by jí měli opět změřit oči a doporučit nové brýle/dioptrie.

Online whiskas
21102 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:16

bublifuk Tak držím palce. Nejsou u těch boxů nějaké bezpečnostní kamery ?

Online whiskas
21102 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:18

Samantha PPP je dobrý .

Online whiskas
21102 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:18

Samantha PPP je dobrý .

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:32

Myrtila my jsme taky odsouhlasili, ze muze jit k psychologovi bez naseho vedomi. Jedna dcera mi rekne dost a druha nic. Obe nabadam, aby sly, pokud budou mit problem. Ze mi o tom muzou ale i nemusi rict.

Offline Luna
10869 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 11:03

Pinot Noir Garfie Jenze prave ty rodicovske kreatury jsou vetsinou ten hlavni problem. A koukaly byste, jak ve vsem casto "umi chodit" a to, ze nebyli informovani by byla voda na jejich mlyn. Jsou schopni z toho udelat vetsi problem nez to, ze nedavaji detem najist, aby meli na chlast nebo jine pecky, co uz jsme resili. Kdyby tak byli vsichni jako vy...Jenze nejsou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 11:35

Pinot Noirsouhlasím s tebou.

Ale myslím si, že to můžou být klidně i méně závažné případy než že je vyloženě problém ten rodič. To dítě může chtít prostě jen mluvit s někým nezainteresovaným, psycholog ho může navést k tomu, jak to doma říct. A pokud je podmínka, že to rodič musí vědět, tak to dítě může třeba odmítnout. Vždyť je hrozně velká škála mezi rodič je zrůda a rodič je naprosto chápájící, vytvářející prostředí plné přijetí, kde nic není problém. Evidentně to teda funguje jinak než si představuju.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 11:43

whiskaszlepší se to určitě, znám kupu lidí, kteří na ty operaci byli (předpokládám šedý zákal a výměna vlastní čočky) a všichni si to náramně pochvalovali. 

Já sama doufám, že to nějak doklepu bez brýlí až k tomu zákalu a pak využijí těchto možností a bude zas vidět. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 12:21
Reakce na notna:

Evaeva Pinot NoirJá si moc nedovedu představit nechat dítě docházet k psychologovi bez dohledu nějakého zákonného zástupce. Nemusím to být jako rodič já, pokud by v tom bylo nějaké riziko, klidně sociálka nebo někdo další. Ale nechat to jen dítě-psycholog, to mi přijde nereálný. Vždyť to dítě ani není schopno vyhodnotit, pokud by ten psycholog nejednal v jeho zájmu. Podle mě tam v zájmu dítěte měl ten zákonný zástupce být vždycky. Nemusí to být rodič.

​Myslíš, že by ten dětskej psycholog mohl to dítě nějak zmanipulovat? Já vůbec  nemám představu, co by tomu dítěti mohlo hrozit. Synek byl u psychologa před nástupem do první třidy, ohledně vyzralosti, měli jsme posudek od soukromého i státního a jenom ten soukromý nás poslal na půl hoďky za dveře, ale.to jsem brala jako normální postup. 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 14:47

Syn absolvoval terapiu hrou aj filialnu terapiu u psychologicky, ku nej by mohol kľudne chodiť bez toho, aby som o tom vedela. Ale k tej štátnej, u ktorej sme boli raz kvoli separačnej uzkosti, ku tej by chodiť nesmel.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 16:43

letfenixa Mně teda přišla hrozná baba i ta v té ppp při volbě povolání někdy v osmé, deváté? Poslala nás tam zš. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 18:28

Pinot Noir Ale já celou dobu píšu o stejném systému jaký popisovala MP Marge Dite se svěří školními psychologovi a ten pak musí při pokračování nebo předání jinému psychologovi uvědomit rodiče a při jejich nesoucinmosti to řešit přes sociálku. Co jsem tvrdila jiného než MP Marge ?

Stejný názor, ale protože ho píšu já, je to hroceni situace? Takto na moje příspěvky reaguješ opětovně a nechápu proč. Mohla bys mi to vysvětlit?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:11

Kan Nemyslím si, ze by mohl psycholog něco dítěti udělat. Jen si myslím, že u nezletilých by tam měl byt ještě nekdo další do toho zainteresovaný. Když né rodič, tak nekdo, jako třeba socialka, učitel apod. A nemyslím přímo u těch sezení. To je snad tady každému jasné, ze to se děje většinou jen mezi čtyřma očima. Vždyť je to forma ochrany toho dítěte. Píšu to asi nesrozumitelné, protože píšu to, co MP Marge.

Porad věřím, ze v případě rodiče, který dítěti ubližuje , ten psycholog bude vědět, jak jednat. 

A víc k tomu už psát nebudu. Když se zapojím do nějakého pro mne zajímavého tématu, a vždycky píšu slušně, dostane se mi odpovědí, ze to hrotím, co to melu?, o co mi jako jde apod. Tohle jsem si tady nikdy nikomu napsat nedovolila.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:32

notna Píšeš srozumitelně, já vůbec nevím jak to chodí.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:40
Reakce na notna:

A víc k tomu už psát nebudu. Když se zapojím do nějakého pro mne zajímavého tématu, a vždycky píšu slušně, dostane se mi odpovědí, ze to hrotím, co to melu?, o co mi jako jde apod. Tohle jsem si tady nikdy nikomu napsat nedovolila.

​taky jsem si toho všimla. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:40

notna já ti rozumím, i když nesouhlasím. Ale úplně nechápu, jak k té kontrole dojde, když stejně nebude rodič u těch sezení přítomný a tudíž stejně nebude vědět, co se tam děje. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:47

notna mnoho rodicu neposle dite k psychologovi, protoze protoze proste nechce, nebo si mysli, ze dite je v poradku, pripadne praci psychologa neveri v tom smyslu, ze je to blbost. Tech duvodu je mnoho a opravdu je takovych rodicu hodne. Kdyz se pedagogovi neco nezda (a nemusi se to tykat jen problemu ve skole), muze doporucit psychologa, ale pokud rodic nechce, tak to dite se nikam nedostane.