Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:50
Reakce na Luna:

Pinot Noir Garfie Jenze prave ty rodicovske kreatury jsou vetsinou ten hlavni problem. A koukaly byste, jak ve vsem casto "umi chodit" a to, ze nebyli informovani by byla voda na jejich mlyn. Jsou schopni z toho udelat vetsi problem nez to, ze nedavaji detem najist, aby meli na chlast nebo jine pecky, co uz jsme resili. Kdyby tak byli vsichni jako vy...Jenze nejsou.

​Tohle muzu podepsat, je to hrozne. Tohle me po nastupu do skoly sokovalo.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:50

Lamicka No, pokud rodič nechce... mně ve škole návštěvu psychologa doporučily, ale začínám mít pocit, že se tam dcera nedostane, protože se tam už týden marně snažím dovolat a objednat ;o) A to teda ještě počítám s tím, že objednací doba bude tak dlouhá, že se možná problém stihne vyřešit sám.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:53

Evaeva Tak já to vidím tak, že sice rodič nebude vědět, co přesně se na sezeních děje, ale pokud dítě nějak změní chování, tak si to alespoň má šanci dát do souvislosti s návštěvami psychologa. Ale možná jsem naivní.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:53

DruI tohle je naprd

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:55

DruI to asi ano. Ale já pořád musím myslet na ty případy, o kterých píše lamička. Že si to rodiče z nějakého důvodu nepřejí nebo že si dítě nepřeje, aby to věděli. Nemusí jít rovnou o nějaké týrání nebo zanedbávání, aby to byla situace na ospod. Ale přesto může být návštěva psychologa v zájmu dítěte. Ale myslím si, že naivní tu jsme asi (skoro) všechny bohužel.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:57

DruI nase skola ma vlastni psycholozku i specialniho pedagoga. Je to obrovska vyhoda, terminy jsou kratke. Pokud je tam nejaky problem, dokaze nasmerovat dal. Ja u ni byla parkrat se synem, jeste nez jsem tam nastoupila, takze i jako rodic vim, ze je skvela. 

Jinak ta psychologicka a psychiatricka pece o deti je opravdu nedostatecna. Terminy jsou silene, kamaradka obvolala celou republiku, aby dite dostala vcas k psychiatrovi.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 19:58

Evaeva Jo, ono to asi bohužel nemá jedno dobré a univerzální řešení :o( 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:02

DruI a napada me, vy se mate objednat k psycholozce z PPP? Ono nemusite jit nutne k tomu, co vam doporuci.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:12

notna protože mi připadá, že ženeš diskuzi často do krajnosti, slovíčkaříš. Dobře, nebudu už do diskuzí zabředávat, protože se asi prostě nepotkáváme, no, nerozumím tvému stylu vyjadřování asi tak, jak bych měla.

Zpět k tématu - nepopisovala jsem, jak by měl systém ideálně fungovat, co by kdo měl a neměl v které fázi udělat, vyžadovat, hlásit. Ani nemám takové ambice. Jen jsem reagovala na to, co mi podle původních vyjádření nepřišlo dobré, a sice to, že školní psycholog v podstatě bez souhlasu rodiče nesmí s dítětem ani promluvit. Ta informace, že k prvnímu setkání souhlas není potřeba a vyžaduje se až pro další práci s dítětem, zazněla až později. 

Už se mi to nechce hledat, ale neměla jsem dojem, že popisuješ stejný systém jako Marge, připadalo mi právě, že bys ideálně vyžadovala souhlas už pro prvotní setkání s psychologem.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:13

Lamicka Já mám pocit, že termíny jsou šílené všude. Syna jsem teď chtěla objednat na vyšetření sluchu na foniatrii. Zatím jsem obvolala tři. V jedné objednávají na duben, ve druhé nevyšetřují tříleté a ve třetí neberou telefon. Ale teda u těch psychiatrů, co nejdou sehnat, když je fakt krize je to asi nejvíc na prd :o(

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:14

DruI jste z Prahy? Foniatrii nemam, ale par kontaktu na detske psychology ano.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:15

Lamicka Ke klinické psycholožce. Oni mi ji ve škole doporučili, že s touhle mají dobré zkušenosti.

A ano, jsme z Prahy.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:15

Rodičia majú problém už pri návrhu na návštevu CPPP, kolegyňa to teraz rieši u stvrtakov, má tam neštandardné dieťa a rodičia sú výrazne proti všetkému navrhovanemu. Ja som tam vlani raz zastupovala a na tej hodine sa to dieťa správalo zvláštne. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 08:58

Jsem tým bez souhlasu rodičů... v šesti letech to dítě ani nenapadne že něco jako psycholog existuje, tam ho rodiče přivedou sami - ale v takovejch 14, 15, 16 letech už se snad může rozhodnout samo, ne? Když nechce rodiče u toho nebo aby o tom vůbec věděli, tak by to tak mělo fungovat podle mě, vždyť už je to skoro hotovej člověk a měl by mít svoje práva A není každej Cimický - což si myslím že je jeden z důvodů proč se rodiče obávají nechat dítko napospas, nebo ne?

Podle mě se ten souhlas rodičů přeceňuje a kolikrát je přímo na škodu, když si tak vzpomenu na odmítnutý operace, transfúze apod., páč jim to zakazuje nějaká vyšší moc nebo Máňa povídala...

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 09:04

Nesúvisí vyžadovanie súhlasu rodičov pri psychológovi či lekárovi s tým, že človek je právne zodpovedný za seba až od 18 rokov a dovtedy je jeho zákonným zástupcom rodič?

X-krát som v rôznych diskusiách čítala, že rodičia odmietajú zobrať dieťa k psychológovi či do pedagogicko-psychologickej poradne, keď to odporučí napr. učiteľ. Myslím, že by tu pomohla hlavne osveta. Mnohí nevedia, v čom presne spočíva práca psychológa, ako môže človeku pomôcť. A čo nepoznajú, toho sa boja.

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 09:09

dorota 

Ano, samozřejmě, že to souvisí.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 09:15

dzizisketa tak potom sa čudujem tomu diveniu sa tu, že rodič, resp. iný zákonný zástupca musí súhlasiť s návštevou psychológa, resp. s tým, že dieťa absolvuje nejakú terapiu či viac rozhovorov s psychológom. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 12:09

dorota osveta pomuze tam  kde lidi naslouchaji. V rodine, kde je matka vic v lihu nez strizliva a otec triska haranty na potkani, asi moc osvety nikdo nepochyti. Nebo ta rodina, jak s nevimkolika detma zila nekde v lese a ani je neposilali do skoly, co s tim?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 12:32

Kokoska to už jsou ale ty případy, které může řešit sociálka.

Ale třeba šestnácti lété dítě se plácá v sexuální orientaci, táta občas něco prohodí na adresu gayů, mamka někde zmíní, že se těší na vnoučata, takže se bojí to doma říct, nechce rodiče zklamat, má kvůli tomu depresivní stavy... Ale pokud bude doma chtít souhlas, rodiče se logicky budou ptát, co ho trápí. Když je to dítě citlivější, může ho kdejaká nevinná poznámka rodičů přesvědčit, že to doma říct nemůže. 

Ale celkem dobré mi přijdou ty generální souhlasy, jak tu někdo psal, že to podepisoval na začátku roku, pokud to stačí. Věřím, že většina rodičů to podepíše.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 12:58
Reakce na notna:

A víc k tomu už psát nebudu. Když se zapojím do nějakého pro mne zajímavého tématu, a vždycky píšu slušně, dostane se mi odpovědí, ze to hrotím, co to melu?, o co mi jako jde apod. Tohle jsem si tady nikdy nikomu napsat nedovolila.

​taky jsem si toho všimla a nejen teda u tebe. Komické na tom je, že jde většinou o uživatelky, které to zase hrotí u jiných tématale to je nejspíš v pořádku aneb pro sebe jiný metr, že