Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 14:48

dorota ono je to složitější, ale u starších dětí se už musí brát do úvahy jeho názor.

INFORMACE

Vyšetření mladistvých do 18 let

Ošetření a léčbu mladistvých upravuje nový občanský zákoník (např. § 95) a dále zákon o zdravotních službách (novelizované ustanovení § 35).

Dle jeho výkladu může souhlas o poskytnutí zdravotních služeb udělit i nezletilý pacient, pokud je to přiměřené jeho rozumové a volní vyspělosti.

V praxi to znamená, že pokud se např. dívka po dovršení 15-ti let věku rozhodne sama navštívit gynekologii a požádat o předpis antikoncepce, lékař ji může recept vystavit, aniž by vyžadoval souhlas či přítomnost zákonného zástupce.

V naší ordinaci se vyšetření a léčba nezletilých řídí následujícími pravidly:

U dětí do 15-ti let musí být rodič či zákonný zástupce u vyšetření přítomen - "Souhlas s ošetřením dítěte do 15-ti let v přítomnosti rodiče".

Od 15 let je možné navštěvovat naši ordinaci bez rodičů. To se týká základního vyšetření, předpisu antikoncepce a podobně. V případě potřeby složitějších vyšetření či zákroků, je vhodné postupovat ve spolupráci se zákonným zástupcem (rodičem).

Potřebné dokumenty si můžete vytisknout a vyplnit předem nebo jsou k dispozici u nás v ordinaci.

Těžko si představuji, že od 18 je dítě za sebe ze dne na den úplně odpovědné bez nějakého přechodného období. V 15, 16 jdou to už lidi, kteří mají právo rozhodovat sami za sebe a teda navštěvovat psychologa podle vlastního uvážení. Tady se asi bavíme o zakladce, ale být to na střední, považuji to za alibizmus. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 14:51

Pinot Noir Děkuji za vysvětlení. Přemýšlela jsem, jestli jsem někdy nechtěně nenapsala něco nevhodného a nebo se té nějak nedotkla. To bych nechtěla a nikdy tady s tímhle cílem nepíšu. A ony jsou ty invektivy kvůli mému způsobu vyjadřování. To opravdu nevím, co na to napsat, protože si nejsem vůbec vědoma, ze bych zacházela do krajnosti. Ač mám jiné názory, vedu debatu věcně, slušně a bez osobních útoku. Chápu, ze nekdo má jiný názor. 

Kammila Tabea Dekuji.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 14:54

notna Přijdeš mi v pohodě a vyrovnaná, komunikuješ slušně a nikomu názor nevnucuješ. Nehledej prosím chybu u sebe. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:02

notna já musím říct, že se mi s tebou nediskutuje pokaždé úplně komfortně. (To není žádná kritika, každý jsme nějaký a těžko bude každý ve všem vyhovovat každému) Ale rozhodně jseš vždy slušná. 

Offline stes
9302 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:04

Jsem taky tým bez rodičů. Protože právě děti cca 12 až 18 mají problémy, ať už oprávněně nebo ne, často s rodiči. A z toho prameni další. S nimi za zadkem většinou nic neřeknou, nehledě na to, že kdejaký popudlivy rodič potomkovi ještě vynada. Psych.by měl poznat,kdy je čas do toho zatáhnout rodiče.

Ovšem jsou i tací, co to dovedou zneužít, což je riziko napříč vším.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:11
Reakce na Kan:

notna Přijdeš mi v pohodě a vyrovnaná, komunikuješ slušně a nikomu názor nevnucuješ. Nehledej prosím chybu u sebe. 

​souhlasím, notna nehledej chybu u sebe....

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:48
Reakce na Kan:

​tak.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:51

stes veľmi dobre napísané. My v škole psychológa nemáme, ale vďakabohu máme od januára  špeciálnu pedagogicku, ktorá ho trochu supluje, minimálne sa deti k nej učia chodiť s rôznymi problémami, nielen s učením. Dovtedy sme mali len výchovnú poradkynu, ktorá je učiteľka so zníženým úväzkom.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 17:34

continuity Díky, budu očekávat jen to nejlepší :-).

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 17:59

notna Podľa mňa komunikujete slušne a vecne, neraz ponúknete iný uhol pohľadu. Nechápem výhrady voči vašej komunikácii, ktoré tu viackrát zazneli. Chyba nie je na vašej strane. Do komunikácie si ľudia premietajú svoje skúsenosti, názory, interpretujú niečo inak, ako to bolo mienené, z toho vznikajú rôzne komunikačné šumy. Dosť často s vami súzniem a vaše názory sú mi sympatické. 

Offline stes
9302 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 18:10

notna já to taky mám jako Kan . Pises uplne normalne. Občas tu trochu útočné, odsuzujici či povysenecke prispevky probehnou,ale od Tebe ne.

Offline Mha
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 18:26
Reakce na dorota:

notna Podľa mňa komunikujete slušne a vecne, neraz ponúknete iný uhol pohľadu. Nechápem výhrady voči vašej komunikácii, ktoré tu viackrát zazneli. Chyba nie je na vašej strane. Do komunikácie si ľudia premietajú svoje skúsenosti, názory, interpretujú niečo inak, ako to bolo mienené, z toho vznikajú rôzne komunikačné šumy. Dosť často s vami súzniem a vaše názory sú mi sympatické. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 19:53
Reakce na continuity:

dorota ono je to složitější, ale u starších dětí se už musí brát do úvahy jeho názor.

Těžko si představuji, že od 18 je dítě za sebe ze dne na den úplně odpovědné bez nějakého přechodného období. V 15, 16 jdou to už lidi, kteří mají právo rozhodovat sami za sebe a teda navštěvovat psychologa podle vlastního uvážení. Tady se asi bavíme o zakladce, ale být to na střední, považuji to za alibizmus. 

​Přesně tak. Ale vidím, že od těch 15 to už jde, zaplaťpámbu za to, to už zní civilizovaně! Kdyby měl dotyčnej chudák čekat až do 18, aby směl něco řešit bez rodičů... taky by se moh zhroutit i daleko dřív

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 20:19
Reakce na whiskas:

bublifuk Tak držím palce. Nejsou u těch boxů nějaké bezpečnostní kamery ?

​no vidíš, na to jsem nevzpomněla.. tak se můžou kouknout jak tam klečím a čučím do nejnižšího boxu, jestli tam fakt něco není!

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 13:45

whiskas 

napadlo mne, jestli bys se mnou nechtěla abslovovat tuto zkušenost. 

Home - Demetrix

třeba bys lépe pochopila, v čem se teď máma (a ty) plácáte

ráda tam půjdu s tebou a protože je to pro skupinu až 6 lidí, tak nabízím volná místa, abychom minimalizovali náklady 

Offline Samara
příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 20:18

Samantha ty jo, to je skvely napad ta stranka a hra. Ted to nepotrebuju, ale muze byt ze jo.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 08:23

Zítra by měli namontovat desku na linku a my zapocneme exodus z dočasného bydlení zpět do normálu. Fakt se na ten zpětný úklid netesim 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 09:27

rasaNori Já jsem při zpětném stěhování, většinu věcí vyházela, jelikož jsem přešla z plynu na indukci a taky spoustu misek a mističek s otlukama a poškrábáním.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:19

Kan to jsem udělala už když jsem to vystehovala, muž je sběratel a hromadic a tenkrát nebyl doma tyden:D

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:42

rasaNoriJá mám u našich dvě místnosti věci a snažím se to promlcet, vždycky řeknu něco jakože, jasně v létě až budu mít dovolenou, no až bude hnusné a bude pršet, o vánocích až bude čas....přes rok to tam leží, ale na vyhození z toho je třeba tak 20 procent, zbytek rozdat, prodat, ale nechce se mi:D