Pinot Noir No on chce mít ty smrčky jakoby ve výši plotu, jedni lidi to tu mají, ale řekla bych, že to dá hodně práce, musí se to pořád asi stříhat, oni to mají velice precizní totiž, tak to není jen tak asi, plus to zabere snad metr a pul na šířku...plus nějaký ten kousek, kde se něčemu vedle nedaří....Takže jako do nebe to nebude, ale je to hrozný i tak:D
Stěžovací vlákno
Karja treba to nebude tak zly, kdyz se ty kere budou rozumne udrzovat a tvarovat. Holy vypadaji vzdycky hur, pockej, az to na jare obroste. Jestli vybral ruzny barvy, muze to byt na podzim parada. Spis bych se bala tech smrcku, my meli dva, jeden ma ted 15 metru a druhej chcipnul.
Samantha :-D Ale já mám tůje docela ráda, co bych za ně dala. Podle mě by to bylo mnohem lepší:-D:-D
Kokoska samozřejmě že zoufalství přichází od těch smrčků, zbytek vypadá neškodně, ale tak do té první řady plotu, ne do druhé za smrčky:-D:-D
Karja ale to stříhání smrků přestane po čase fungovat, jehličnany nejsou určené pro střih. Začnou odspoda vyholovat, smrk je prostě velký strom a od určitého věku ho nedonutíš mít větve už od země.
No, už mlčím, ale myslím si svoje. ![]()
Pinot Noir my meli ty smrky jiny, ten jeden, co zustal, je sice vysokej, ale hubenej a vetve ma az na zem. Ale pokud se to ma zastrihavat ve vysi jako plot, to se mi moc nelibi, ty ufiknuty vrsky.
Soused ma kolem cele zahrady nejaky cypris, asi leyland, strihaji to teda pravidelme, ale ma to stejne asi pres 5m. Proleza to k nam, coz mi nevadi, je to zdroj materialu. Bohuzel letos to ostrihali i z nasi strany a ja mam ted malo vetvi na prikryti zahonku i do zimnich kvetinacu. Ty ufiknute konce vetvi jsou takove smutne.
Karja my koupili pozemek ohraniceny od sousedu smrky. Cast uz jsme sundali, ty zbyle maji asi dvacet metru a kazdy rok pridaji metr. Stini to, desitky metru tam nic neroste. No asi bych to sambovi zalila savem
. Nam to na rodzdil od Pinot Noir sousedu tolik nevadi, resp jsme to tak koupili. Ale muz moc rad kaci, domy jsou relativne daleko a celkem jsme schopni ten bordel z toho zpracovat. Muz vzal treba deset stromu naraz, rozrezal, pak se vetve dodelali stepkovackou a to si rozebrali sousedi...tady je treba cast smrku na puvodni zahrade tak pred 6lety, ta rada se tahne i na obe strany a jeste tak pulka zbyva k likvidaci. 
Ale treba podobnou spoust kdysi zpusobila babi na chate. Ta zasadila asi jen deset smrku a kazdy rok zvladneme porazit maximalne jeden. Silene prace to je.
A kdyz uz pisu tenhle elaborat...sousedi rodicu v Praze nechali nakladne rekonstruovat starou vilu a souseda napadlo podobne jako tveho samba zrealizovat zahradu. Takze metr a pul od silnice vysazel hromadu jehlicnanu a prwd ne kere. Posunuli jsme se o pet let a za chvili se neproseka ani k baraku ![]()
Karja jako ze bliz k plotu jsou kere a vic do zahrady ty smrky?
Karja jako bacha na vse. Vistarii meho otce co uz obsadila i sousedstvi tady fotim kazdy rok. Ta je i na jablonich...takze bacha i na ty kere. Nedavejte to moc blizko sebe. I kdyz, jestli to dal hned ke smrkum, gak mu stejne vsechno sotatni chcipne. Tam se nedari ani mechu
Karja pozri, čo rok to vianočný stromček a za par rokov to máš z krku......
Pinot Noir Ale to zní dobře, to znamená, že to brzo vymře:-D. Ale ty lidi tady v obci to mají už deset let minimálně...ale třeba mají jiný druh, mně se to zdá jiné, protože přesně, nemá to ty vršky ufiknuté, jak píše kokoska, oni to mají do takového jakože zkosení, ale žádnej hlavní kmínek to nevmá, a hlavně to má spoustu drobných větviček, podle mě to bude nějaký speciální jehličnan
Jos Hihihi, no tohle, to by nemohlo, to by nám to vzalo plot a asi i základy domu takovýhle obři, ale podobnou zahradu jako popisuješ a jako popisuje Pinot Noir a ty, tak to mají ti Saudkovi, jednou se s ní natáčel nějaký pořad a oni fakt nemají trávu, mají všude udusanou zem a jehličí...
slniecko to děláme my, máme takový kout kde každý rok frkneme 2-3 smrky a pak máme vánoční stromek:)
Karja jo smrčky... no tak good luck
Jos Já miluju zarostlé zahrady! Protože zahradu na chalupě máme poblíž lesa, přijde mi, že tam se to hodí, tak bojuju s mužem o každý stromek, který chce porazit nebo zkrátit. Jako já vím, že má pravdu, když říká, že nám to přeroste přes hlavu a sousedi budou naštvaný, že jim tam přestává jít slunce, ale když takovej malej lesík je tak pěknej! Malým lesíkem myslím dvě břízy, dva modříny, jednu nebo dvě borovičky...
Městská zahrada,to je něco jiného, to je jasný.
Karja někdy v průběhu zimy to zalej horkou slanou vodou... "zmrzly, no...." ![]()
Karja My měli u babičky na zahradě lesík (smrky, břízy, jeřáb, ...), daly se tam sbírat houby. Akorát to bylo sto metrů od baráku za políčkem a loukou ![]()
Jinak smrky teda nejsou dobrý nápad.
Marbuša v jedné pražské lesní zahradě teď můžu bydlet a je to nádhera! Ale: už je to vzrostlý les, ten biotop je hotový a víme co od toho (ne)očekávat. Takže máme lesní jahody, ale třeba rajčata úplně ne.
Jos Ale vy jste na horách, tak jako dejme tomu. Snahy u Pinot Noir v Praze nechápu (i když je fakt, že na horách jsou smrky a jehličnany všude, tak proč si to ještě dávat na zahradu
)
Karja Tújí si užiješ na věčným odpočinku prosimtě!!
Chteji to vsem rict az v lednu, aby nezkazili Vanoce, obzvlast brachovi co je nadsen ze bude otec. Bracha nam to zakazal rict, protoze tuhle informaci chce dat vsem k Vanocum. Fakt jsem se zasmala, kdyz me mama poprosila at mu to nerikam...nechci byt hromosvod, nebavi me to!
Tak to bude krásná nadílka, tato výměna informací ![]()
(čti: tlapkám, ještě že zas odjíždíte!)
Samantha :-D Ale já mám tůje docela ráda, co bych za ně dala. Podle mě by to bylo mnohem lepší:-D:-D
No túje taky nejsou žádná výhra
A k Tvé otázce, bagr jsem nezavolala, ale intenzivně jsem myslela na lopatu a rokli za domem. U nás šlo o malou předzahrádku takže jsem vzala rýč, motyku a hrabě a upravila podle sveho
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí