andulka01 to nic pod nema nechce růst je takové...máme řadu tuji, za nema je plot a brána, a furt to obtusta vším možným, takže jednou za dva měsíce tam musí někdo vlézt a ručně to vyskubat. Kéž by tam nic nerostlo:D
Stěžovací vlákno
Karja to schování mám taky ráda, potřebuju soukromí a nechci, abych byla na zahradě jak ve výkladní skříni, rozumím ti.
Mít 200 m pozemek, jako jsou dost často teď v satelitech, a zahradu ze 4 stran zabarikádovat tůjemi mi poněkud evokuje procházku na vězeňském dvorku, ale jinak myslím, že si chudinky tůje ten stávající převažující přístup k sobě samým opravdu nezaslouží.
Karja No, klidně k nám samba pošli, rýč a lopatu mu půjčíme.
My máme doma asi pětimetrovou řadu z habrů a pak jsme mívali takovy plot, neplot ze zakule japonské. Byl tam roky, byl super, ale pak ho švagr nějak zkrouhnul, pomrzlo to a nové se nějak nechtějí uchytit.
Mít 200 m pozemek, jako jsou dost často teď v satelitech, a zahradu ze 4 stran zabarikádovat tůjemi mi poněkud evokuje procházku na vězeňském dvorku, ale jinak myslím, že si chudinky tůje ten stávající převažující přístup k sobě samým opravdu nezaslouží.
Jenomže ten odpor k tújím vychází právě tady z toho. Když se podívám z jediného okna, vidím pět zahrad (u řadovek, takže malých) obehnaných hradbou tújí. Na rozdíl od smrků túje Karje nevymlouvám, ale sama bych je nechtěla, ačkoliv mám zahradu desetkrát větší než ty řadovky, právě proto, že jsou úplně všude. V poslední době jim ale zdatně konkurují bobkovišně, podobný mor.
rasaNori to ale mluvíš o plevelu, zkus tam pěstovat zeleninu nebo nějaké náročnější květiny.
a co ten Turkestánský brest? prej "zázračný živý plot"...
RoSa panebože, jenom to ne! Kdokoliv, kdo by o něm uvažoval, nechť se na mě obrátí, ráda mu tento zázrak vymluvím. Zlaté túje.
moora nasim tisum je asi sedesat let. Tata to tak jednou za dva roky serizne vazne hodne. Male dite mam, problem nevidim. Na zahrade doma mame treba mraky digitalisu, konvalinky nebo mam v kvetinaci oleandr. Syn si niceho nevsima. Proc by mel okusovat zrovna tis?
Chcem na záhradku nejaký ihličnan, 1 ks, tak aky?
Karja my jsme taky tým túje. Zahradu a louku odděluje od cesty 80 tújí. V části zahrady u nich rostou kapradiny a nějaké rostlinstvo bez problémů.
letfenixa predsa smrek ![]()
RoSa ja ich nemam srdce, rezať, maju 12m, čo by som tam dala? Tak striekame a uvidím zas na jar
Proc by mel okusovat zrovna tis?
nase dite okousalo, resp.ocucalo, moc hezky zazitek s dětskou pohotovosti v Žatci jsme měli....myslim i s bobkovisni tu byl nejaky pěkný zážitek Sweet Potato ?
Potrefenáhusa Vřele doporučuji dětem číst Kosprd a Telecí, pak je tis nenapadne ani olíznout ![]()
Tis máme na zahradě od mého dětství, zatím to všechna mláďata zvládla.
brrr a nebo naopak napadne ![]()
Já bych se všem jedovatým kuličkám na zahradě raději vyhla. Zvlášť pokud je tam vysazuju nově.
brrr Bylo ji 2 a kousek, to by jeste nepomohlo
on je tis i na dost hřištích i přímo uvnitř ohrádek a kupodivu nejsou stovky otrávených dětí ročně, tak je asi těžký ty bobule rozzvejkat, ale cíleně bych si to na zahradu nedala, tam podle mě patrej ovocný stromy a jedly keře
Janulik03 chcem niečo, čo budeme na Vianoce zdobit.
Potrefenáhusa ale jo, stat se muze. Ale fakt nevykacim pulku zahrady jak v pohadce o Ruzence. Jenze moje dite nestrci do pusy nic, co neni jednoznacne k jidlu. Ted uz urcite ne.
Jednou tis trochu okousal jeden ze psu, nastesti se jen poblil. A nevim kolik celkem otrav takovy tis zpusobi, moc to asi nebude. Deti zerou nejvic ty male kulate baterky a mince, to je porad neco. Ale tis sama pamatuju jen jednu sebwvrazdu, tam je to v podstate 100%jistota, neda se to nijak zvratit. No a ty bobule jedovate nejsou, jen pecky a hlavne jehlici.
Jos tak se spolknutou korunou mame taky prakticky zkušenosti ![]()
ja bych to taky nekácela, ale cíleně bych to nesázela. Kamarádovi se otrávilo štěně bigla (takže taky popelnice) poupaty rododendronu, naštěstí to taky celkem rychle vyblil
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí