Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:01

A kdyz jsem namatkove koukala na to, co je jedovate z keru...no tak snad vsechno nekde mame. Ten tis, mahonie, janovec, durmany ma v kvetinacich tchyne...i zerav zapadni (takova klasicka tuje). Proste bud mit deti pod dohledem nebo nevim. Asi i Pinot Noir ma sem tam neco jedovateho mezi kytkami. 
takze karje gakt zbydou ty hnusny smrky a tuje

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:03

Jos tak pětiletý a starší už to fakt doufám nežerou!!!!

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:06

Potrefenáhusa vidis, rododendrony mame taky. Tady v okoli celkove jich je hodne i poloplane rostoucich.
Ja si zase pamatuju, jak jsme kdysi byli na Zakarpatsku a par lidi z party snedlo takove falesne boruvky. Nevim, jak se to jmenuje ale ani to tak nevypda a rozhodne to tak (asi) nechutna. Kazdopadne na ne koukam a rikam, co to jite. A oni ze boruvky. A ja he to teda boruvky rozhodne nejsou Pak chvili panikarili, ale evidentne to jedovate nebylo.  Asi pet sest studentu zemedelky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:07

Potrefenáhusa no náš pětiletý tuhle ukazoval na nějaké bobule na dvoumetrovém keři, že borůvkyTak spíš doufám, že se kdyžtak zeptá. Ale listy jíst nebude.

Nám se takhle otrávil na vánoce králík (domácí mazlíček). Aspoň to měl rychle za sebou, ani nevíme co sežral

Já bych to na zahradě nechtěla, ať je to bezpečný prostor, kde můžu nechat dvouleté dítě samotné. Myslím hlavně ty bobule.

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:08

Jos určitě něco jedovatého mám, od jisté doby jsem pochopila, že by se rovnalo zázraku, že by naše děti něco neznámého dobrovolně snědly, tak to moc neřeším, navíc lehce jedovaté je skoro všechno. Ale k oleandrům, náprstníkům či skočcům mám jaksi nedůvěru i přes to, takže netoužím je mít v zahradě. Tis se mi líbí, ale nechci v zahradě jiné než ovocné stromy.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:25

Jos 

studentu zemedelky. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:26

Jos nevim, zeptej se treba maly Potrefenáhusa ?

edit: nedocetla jsem, vidim, ze se uz ozvala prvni :)

ze jedno dite nic neozere, neznamena, ze to neozere jiny. Prijde mi zbytecny chodit tomu naproti

byla rec o tom, proc nesazet smrky. Tak ja pridavam proc nesazet tis. Jeden na zahrade mam a pije mi krev dost. Jako vzrostlej se nepekne rozkrapne a v jeho okoli nic neprospiva, ani blba trava.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:32

Jos jeste taky existujou falešný lesní jahody (jahodka indická)

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:33

Pinot Noir No, my máme tak velkou zahradu, že se tis ztratí. Bohužel se nechce ztratit jedna stříbrná jedle, kterou fakt nemusím. Ovocných stromů a jedlých keřů máme hafo, ale tak je to vesnická zahrada, no.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:35

Jos "boruvka" bude vlochyne a je jedovata jen mirne :)

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:37

brrr jasně, ve velké zahradě se ztratí i nějaký ten jehličnan. Ve velké zahradě bych měla i okrasné listnáče. Ale obsadit malou zahradu stromy bez jedlých plodů mi připadá škoda (mluvím stále o sobě, ostatní, nechť činí, jak se líbí zase jim). 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:46

moora

Tak ty tisy jsou tam mnohem dele nez ja. Prezil tata, pak ja a ted i syn. Nove jsme nesazeli zatim nikde. A ani jsem je myslim Karje neradila. Ale treba janovce jsem si zasadila a ze jsou jedovate jsem nevedela az dosud. Jako ostatne spousta dalsich, i ten rododendron me prekvapil. Ovocne stromy jsou kazdopdne lepsi ale tem se v 800m nedari. 
Tabea je ty mela babicka na chate! 

Offline Sweet Potato
40493 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:58

Potrefenáhusa Výplach žaludku included...

Už skoro 19 let se na to snažím zapomenout!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 14:01
Reakce na letfenixa:

Chcem na záhradku nejaký ihličnan, 1 ks, tak aky?

Jako solitér? ​Korejskou jedli, roste asi 25 cm za rok a když bude větší jak vy, tak máte vánoční strom a na jaře nový kousek, třeba ze semen původní. Akorát některé jedle mají šišky dlouho na stromě ok a najednou se rozpadnou, musíš sklízet ještě kompaktní šišku přímo na stromě a nechat ,,dojít"

Offline AprilTwelve
1028 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 15:19
Reakce na moora:

#Jos pred tisem bych si taky dovolila varovat. Ale ten se teda aspon da serezavat do mrte, obrazi i tlusty vetve/ kmene. Zas je teda dost jedovatej, to bych na zahradu s detma nedavala vubec.

​šiš a my máme u baráku v Praze na malý zahradě jeden obyc smrk, co už je velkej jako celý tripatrovy dům, na protilehlé straně zahrady k druhým sousedům stříbrný smrk jen o něco malo menší, k tomu uprostřed tis.  a když jsme se před víc než 10 lety nastěhovali tak ty tuje do výšky druhého patra jsme sundali... ale na víc nebyla energie ani možnosti... dohoda je nutná napříč majiteli. pozemek nepřístupnej technice.  Dáme se na modleni, aby to nespadlo pri nějakém větru. Všechno tam už bylo když jsme se nastehovali.. asi to kdysi taky byl vybornej nápad.....

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 15:24

moora Jos ta falesna severska boruvka je halucinogenni ne? Kamaradka rikala ze se jim takhle sjela cast vypravy na Islandu:D 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 15:38

711990 Ta falešná jahůdka taky může způsobit zdravotní problémy. Naštěstí není dobrá, tak jsem snědla jenom asi dvě

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 16:31
Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 16:34

Aranel já jsem je dala dětem...

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 16:57

já si tady potřebuju trochu fňuknout, není třeba reagovat, i když samozřejmě konstruktivní komentáře klidně pište...

zemřela mi kamarádka, vlastní rukou, už je to přes dva týdny. pro mě to byla rána z čistýho nebe, asi půl roku jsem ji neviděla, ale jednalo se o svým způsobem známou osobu, neustále se mi míhala před očima na fb, byla aktivní na sockách, takže jsem měla pocit, že s ní jsem jakože furt v kontaktu, jestli chápete... taky to nebyla žádná depresářka, kde by se čekalo, jestli a případně kdy... naopak. o to spíš musela zažít nebo zažívat strašnou bolest, aby to udělala, měla spoustu zvířat, který na ní závisely a tak.

takže: 1. jsem naštvaná na sebe 2. jsem naštvaná na jednu její slavnou ex, která se sice zhostila organizace kremace atd., ale jede na sockách šílenej "já chudák" fest - jako kdyby se nedávno vzaly - přitom ona kamarádku opustila, hodně dlouho spolu nejsou a i když měly podle všeho dobrej vztah i po rozchodu, tak mi to přijde od dotyčný dost nepatřičný 3. jsem naštvaná na její další ex, která organizovala poslední rozloučení jako akci pouze pro zvaný (celkem chápu, protože jinak by tam performativně dorazila asi spousta lidí, který k zesnulý zase takovej vztah neměli, jen ji znali - nebo spíš ona k nim neměla vztah) a mě nepozvala - jako jasně, mohla na mě zapomenout, protože prostě jsem starší než většina z tý party, nikdy jsem nebyla moc "uvnitř", jen tak na okraji a už se nezapojuju skoro vůbec, no ale pozvala našeho společnýho kamaráda, kterej tam nepatří už vůbec, generačně je už úplně mimo, nebydlí ani v praze a v kontakt si držel ještě míň než já v posledním období - řekla bych, že neměl žádnej; neříkám, že ho zvát neměla, ale měla pozvat i mě sakra 4. jsem naštvaná na právě toho kamaráda, kterej byl pozvanej a neobtěžoval se přijet do prahy na poslední rozloučení, i když pro něj svýho času nebohá kamarádka udělala fakt hodně, prostě ho adoptovala, když neměl žádný kamarády a chtěl na starý kolena ještě mít nějaký zážitky a život, tahala ho všude sebou - a on prostě řekl, že už ničemu nepomůže a jezdit nikam nebude - houby je prostě tlustej a línej. já jsem se tam chtěla vetřít s ním, když jsem nebyla zvaná, a takhle jsem tam samozřejmě nemohla jít bez něj. takže on nejenže neudělal, co lidsky měl, ještě mě připravil o možnost nějak v kruhu lidí, co ji znali, se s tím vyrovnat nebo pokusit vyrovnat - bohužel jsem i ten typ, co potřebuje vědět aspoň nějaký detaily, abych si to mohla racionálně nějak v hlavě srovnat - a takhle nevím nic, ani přesně den, kdy se to stalo. dotyčnej je debil, sru na něj, ale to nic nemění na tom, že já nemůžu udělat nic, než si tady postěžovat.