Tak prej to zruší, jestli se mi to nelíbí:-D. tvl. Někdo má rád hodně lopatu, asi ho pošlu k vámbrrr
Stěžovací vlákno
clothilde Já ty tuje mám ráda, já vim, že je všichni haní. Ale naši se potřebovali oddělit od takové pruchozí zony, kde jim chodili všichni sousedi kolem celé delky pozemku a v době stavby se to nevědělo, takže tam nemohli nějak upravit pozici domu, plus je to jižní strana. A ty tuje na to posloužily dobře, vypadají už přes 30 let dobře a oni k jejich okolí dávají jen jakože okrasné rostliny, nic tam nepěstují a ty kvetoucí keře, růže jim tam normálně jdou. Podle mě, když je ta zahrada veliká, tak ten odpor k tůjím je takovej přehrocenej.
No na jaře vás informuji o vývoji:-D.
Projektů je hodně, nekončíme...myslím, že to bude v obdobném duchu.
Máme na záchodě v práci studené prkýnko!
Jos ona i ta borovice dokáže dost vyrůst. Naši mají byt na mini sídlišti postaveném v 90 letech. Všechno čtyřpatrové bytovky a někdo měl geniální nápad k těm bytovkám nasadit borovice
Borovice nyní sahají do třetího patra a na jih orientované pokoje jsou ve tmě...jehličnany v městské zástavbě jsou skoro vždycky blbej nápad.
monis tyhle blbé nápady měli většinou ti nově příchozí obyvatelé. Začalo to dobře, chtěli to mít hezké, ale pak to přerostlo přes hlavu ![]()
Karja tůje? Ne, věř mi, lepší by to nebylo.
Jsou ošklivý, tmavý, nekvetou, neploděj, přerůstaj, nic pod nima nechce růst...
andulka01 Já je znám ze zahrady od našich, kde je vysázeli, co jsem se narodila a přijdou mi uplně v pohodě, vůbec nechápu, co proti nim všichni mají. Jsou pěkný, sytě zelený, nekvetou, neploděj, dvakrát za rok se zastřihávají a něco pod nima roste. Ale je to jen hejt tohodle desetiletí, ony se vrátěj, vrátěj a já je budu mít přesně v té trendové vlně:-D:-D
Karja ziiis smreky, tak ešte že sa ti snaží vyhovieť. My sme mali smrek pred domom spolu s magnoliou uz bol vyšší ako dom a otec vtedy chcel dať preč radšej tu magnoliu, ze je z toho veľa bordelu. No nakoniec sme ten smrek dali dolu, ale trvalo to dlho a ešte je poznať, že je tá zem taká vyčerpaná.
Tuje máme vypestované ako živý plot od suseda, je to asi 8 m dlhý pás, som s nimi spokojná, keď už tam sú, len strihanie je trochu boj, smrdia.
Inak tie smreky spominal zať ked robili záhradu ale našťastie mu to vyhovorili.
Jos pred tisem bych si taky dovolila varovat. Ale ten se teda aspon da serezavat do mrte, obrazi i tlusty vetve/ kmene. Zas je teda dost jedovatej, to bych na zahradu s detma nedavala vubec.
Janulik03 buxusy jsem se rozhodla, že na jaře zlikviduju - už mě to nebaví to stříkání... jen přemýšlím, jestli vykopat nebo stačí uříznout u země...?
moora tis obroste jako ďas! před cca 5 lety jsme ho se sousedkou seřezaly do kuličky, a už má zas tak 4 metry!
Já jsem s barákem zdědila živý plot - půl túje, půl smrky a vřele doporučuji Karja ty smrky vyrvat, dokud to jde. Zlatý tůje! Smrky jsme začali kácet v roce 2020 a je to šílená práce. Nejméně 10 let už byly v zemi, kmen je 20-30 cm tlustý, větve nejde moc ořezávat a špičky už vůbec ne. Ale alespoň nejsou dole holé, takže svoji funkci plní. Manžel zvládne vykopat tak 4 ročně, děláme to postupně i kvůli náhradě, nechceme se koukat na vedlejší pozemek.
Jinak túje můžou být hnusné i pěkné, taky máme oboje a proti těm pěkným (světle zeleným, které moc nevyrostou a nemusí se stříhat) určitě nic nemám.
Janulik03 Mně ty tuje taky přijdou jako takovej nejlepší kompromis, protože muž chce fakt takový vysoký, silný hustší plot....Hlavně my si na ně neuvidíme, když budeme na zahradě, je to na takové té nevyužívané části zahrady, takže ze dvou oken, plus tam je ještě místo hodit tam něco pro potěchu oka okrasného. No, ale budeme doufat, že si je nedá druhý soused, to bychom už fakt měli komplet ohrazení:D
Karja souhlasím s tebou, že tůje je teď prostě potřeba hromadně hejtit. My jich máme fakt hodně, jako že třeba 30 metrů, už jsme je podědili a miluju je, mají přes 3 metry, chrání nám zahradu od silnice, nepropustí prach, špínu ani od aut odletující kamínky, dělají i protihlukovou bariéru, jsou v různých odstínech zelené, naprosto nepotřebuju, aby kvetly nebo plodily a už vůbec nepotřebuju, aby pod nimi rostlo ještě něco.
Ty smrky jsou tak fakt pěstovat si je buď na vánoční stromeček nebo na zátop do krbu...
Mohučanka No, já si to takhle taky myslim...
Malenge Jo, já to vidim stejně, jako na malých zahradách to chápu, že je to blbý,ale já to mám fakt ráda právě dívat se do té zelené hradby, mě to asi nějak uklidnuje, plus jsem asi zvyklá. Moji rodiče už teda tu hradbu mají ze všech stran, protože si to v minulých letech dali i sousedi, a mají jen 700m zahradu, ale já se tam pořád cejtim dobře, tak jako schovaná....oni tomu říkají hřbitov, ale tak asi to je to moje místo no:-D.-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí