Přesně. Vy jste chytrá holka a víte jak s nimi jednat a víte že je zapotřebí držet tchýni za mantinelem.A být ostražitá, tyhle týpky to zkouší furt pryč.
Stěžovací vlákno
Tak zase ona určitě není špatná a neřekla bych, že by něco zkoušela. Ona je v podstatě na své děti strašně hodná, ale bohužel je ve spoustě věcech nějak ve svém světě a celkově nějak nemá ten vhled, že někteří život vedou i jinak a není to špatně.
Muhehe tchýně :D vcera jsme byly u znamejch na oslave narozenin, jsou to vrstevnici a pratele tchanovcu takze tam byli taktez plus svagrovci s miminem. Ti znami bydli kousicek za ostravou, vyjedem od nich a hned najedem na vypadovku co vede pomalu az k nam k baraku. Nicmene v prubehu vecera prisla tchyne, v kolik chci jet domu. Tak rikam ze kolem 9, realne stejne vyjedem o pul 10. No a jestli bych je nehodila po ceste domu k nim ( takze zajizdka dobrych 25 minut). Potud dobry. Sice nenadsene ale souhlasila jsem. O pul hodiny pozdejc prisel tchan ze je vlastne vozit nemusim, ze jeste nevi v kolik pojedou. Tak jsem se zaradovala ( jsem blba no :D) ze budem doma brzo. V 9 jsem sla zvednout meho nejdrazsiho, ze pojedem. A zaclo prset. A svagrovci tam sice byli autem, ale meli naplanovane ze se ke tchanovcum domu dostanou peskobusem. Predpoved ukazala tu bourku co se zene, no a uz to jelo. Nakonec jsem ve ctvrt na 10 teprve nakladala do jejich auta je se rvoucim miminem, do toho se tchyne rozhodla ze kdyz uz tak se taky necha svezt ( jenze nebyla sbalena :D) takze zpet jsem byla za 10 minut 10. Pak teprve se mi podarilo rozloucit se vsema, ulovit manzela a vyjet smer domu. Do postele jsem se dostala v 11 a rano v 5 uz jsme vyrazeli smer olomouc do prace. Jednoho dne nekoho zabiju a ja to nebudu :D
Vyjádřila jsem to neobratně, je to jak jste to vystihla, oni chtějí pro vás to nejlepší a člověk má často jinou představu :-). Má kamarádka šílela ze své řecké tchýně, která strkala vnoučkovi - novorozenci dudlík namočený v medu, chtěla pro něj to neklepší :-).
Každý dobrý skuetk bývá po zásluze potrestán :-)
Kruciš, příště koukej včas vytáhnout tu doktorku, co ti zakazovala řídit!![]()
nojo, zanedbaná výchova z dětství se už těžko dohání:-) akorát vyčítat to tchyni už nějak nemá cenu:-/
z pohledu hostitelky musím říct, že mě bezohledná návštěva fakt hodně štve ale až na jednu výjimku jsem neřekla nikdy nic. když jsem měla dvouletý dítě, tak potenciální švagrová nechala na vaně žiletku pěkně na kraji aby dítko pěkně dosáhlo, tak jsem ji dala na druhou stranu a tak jsme se chvíly přetahovaly až jsem ji teda šla požádat, že by ji fakt měla nechat ležet vzadu, protože dítě a žiletka... no odpověď ve smyslu aby ses nepo, kde jsem to položila tam to zůstane mi fakt vyrazila dech. přitom opravdu chytrá a supr holka, měla jsem ji ráda
Máte nejlepší příležitost navyknout je, aby vás respektovali. Odjíždím v 9 - buď jedete se mnou, nebo jedu sama. Nebo pokud chcete odvézt, musíme jet o tolik a tolik dřív - protože v deset MUSÍM být doma. A skutečně to udělat. Nakonec - není vám dobře, to přece respektovat musí.
Kdo řídí, je velitel vozidla a ten tudíž velí..
Já vím, že je to trochu kruté, ale pokud chcete, aby vás brali vážně, jinak to nepůjde.
Já si podobně užívala s manželem - ještě zahrajeme poslední (68.) písničku apod. A pak jsem jednou vstala a odjela. A byl klid.
Od té doby jezdím raději všude sama, svým autem a jedu pak domů, když mně se chce. A to musí respektovat i okolí. A manžel říká: Pojedeš ty, budeš řídit?? A jak řekneš, tak jedem!
Ovšem přiznávám, jsou to jsou léta dřiny.. ![]()
Kdyz ridim ja, je to jak popisujes, vcera to byla trochu jina situace :) to se proste schrulo tak hloupe, kdybychom se zvedli o 10 minut driv, tak by je domu bud musela hodit hostitelka nebo by sli opravdu pesky, dest nedest. Jenze tech 10 minut rozhodlo :D Ale jinak manzel respektuje kdyz reknu ze odjezd je v tolik a tolik, jinak jde pesky ;)
Uz som tu rozoberala spravanie mojej mamy. Momentalne sa vsak potebujem vyrozpravat, lebo sa uz druhy den stale klepem. Nechcela som jej minuly tyzden pozicat vacsi obnos penazi (ona peniaze ma, ale nechce si siahat na uspory, tak nech jej poziciam ja, som predsa sama a peniaze nepotrebujem; ak ich budem potrebovat, hned mi tie peniaze vrati – nevrati, odskusane viackrat), tak mi pravdepodobne pocas navstevy musela prehrabat veci a vziat lieky. Mala som pocit (nebolo to prvykrat), ze ich mam nejako menej, ale hovorim si, ze prehanam; ved to nepocitam, iba sa mi to zda... Nezdalo. Dostalo sa mi do usi, ze zo mna robi pred svojimi znamymi blazna, lebo ja predsa beriem antidepresiva a tabletky na ukludnenie, takze som blazon a prekrucam a netreba mi nic verit. Paradoxne v case, ked a ona opät nieco potrebuje a tak vyzaduje lutost a pozornost okolia, ake ma ona nevdacne decko, ktore jej nepomoze. Som taka vytocena, nastvana, sklamana, ze... Ved tie lieky potrebuje ona sama!!! A kto mi teraz uveri? Posledne tyzdne som mala pocit, ze kuje nejake pykle, ale hovorim si, ze urcite nie, som paranoidna, precitlivela a namyslam, no ale evidentne nie. Za dobrotu na zobrotu. Na jednej stranej si za to mozem ja sama, lebo som ju velmi, velmi dlho tolerovala a hrala vselijake jej hry, na strane druhej uz o nej nechcem nikdy v zivote pocut. Doplatila som na tie jej manipulacie a hysterie a po tomto sa mi o nej bude odputat jedna radost. A aj tak dosiahla, co chcela: ona je chuderka a vsetci okolo nej su blazni.
Achjaj, ja ani nevim, co na to rict, malem jsem se rozplakala jen to ctu :( Moc me to mrzi. A pokud lide veri matce, prerusila bych s nimi kontakty, protoze je evidentne nezajimas ty a tvuj pribeh, situace a pohled na vec.
Ta tvoje matka je opravdu neuvěřitelná. Ale pamatuj, nikdo si k tobě nesmí dovolovat žádné sviňárny. Nikdo, ani matka. A ta, která se tak chová.. to není ani trošičku dobrá matka.
Zpřetrhala bych vztahy.
Když jí ty "unikneš" svou pozornost zaměří na někoho dalšího a ono se ukáže, co je vlastně zač.
Já vím, bude to bolestivé, hlavně pr o tebe, protože ty máš, přes všechno, co ti zatím dělala, stále ještě výčitky svědomí. NEMĚJ! Nejsi povinna všechno tohle snášet. Odstřihni se a řekni dost.
Kdo ti bude chtít věřit, ten ti uvěří, ostatní bud prohlédnou nebo at si myslí, co chtějí.
Nenech se už týrat!
![]()
no ved ona tu pozornost preniesla z otca na mna - po tom, ako ju konecne po rokoch tolerovania jej ziarlivosti a scen opustil. problem je v tom, ze aj ja aj otec sme celkom introvertni ludia a nepotrebujeme vsetkym vesat vsetko na nos a uz vobec nikomu cokolvek vysvetlovat. ale predstav si situaciu, ze o tebe niekto roznasa bludy - napr. opustil ma muz kvoli milenke - pritom to nie je pravda, ale ty to nekomentujes, nevyjadrujes sa k tomu, si nad vecou, nemas potrebu sa obhajovat - za co? ved to aj tak nie je pravda. ale v ociach ludi okolo je to "kto mlci, ten svedci", asi to tak bude, ked sa "nebrani", lebo stale pocuju len staznosti protistrany, ktora situaciu dokonale manipuluje. takze ty si myslis, ze jednas slusne a spravne a nakoniec z toho vyjdes ako debil, pretoze vacsina ludi povazuje tvoj pristup - ked sa nebranis a nerozpitvavas to - ako potvrdenie situacie.
+ Solathis dakujem vam obom za podporu. moje najblizsie kamaratky vedia o celej situacii z mojho pohladu a dokonca vedia aj o liekoch, takze to netajim, ale zaroven o ani nepotrebujem kazdemu (+ moju rodinnu anamnezu) vesat na krk - na rozdiel od matky.
Matka prostě vidí, že se ti může i na hlavu vy... a ty stejně přijdeš a budeš jí chtít pomáhat, aby sis zasloužila její pozornost. Neváží si tě a nerespektuje, a dokud jí toto chování budeš umožňovat, ani nebude. Bohužel sis v rodičovské loterii vytáhla černého petra. Teď je čas, abys byla sobecká a starala se jen o sebe. Nulový kontakt v řádu několika let, jestli chceš přežít a mít spokojený život.
Nemá cenu komentovat jednání vaší matky. Můžu jen poskytnout nevyžádanou radu. Přerušila bych s ní veškeré kontakty, vždyť jde o vaše duševní zdraví. Mám s tím zkušenosti, dvacet let jsem neviděla otce a ani s ním neměla žádný kontakt. Rodiče zasluhují úctu a pozornost v tom případě, pokud se jako rodiče chovají. Vy rozhodně nejste ta špatná.
Naprosto dopuntíku souhlasím. Jiná cesta není, aby si člověk zachoval zdravý rozum a sebeúctu.
Ja si myslim, ze ani pak sj ji matka vazit a respektovat nebude, a to je dalsi duvod k tomu se na ni navzdy vykaslat a zaridit si zdravy spokojeny zivot bez ni.
je to strašný... ta osoba je duševně nemocná a vůbec nerozumím proč si ji pouštíš domů, jak je to možný, jak se tam dostala? jak dostala příležitost o něco tě žádat? za mě by prostě neexistovala. proboha...
crazydaisy Dadoo dzizisketa vzdy som suhlasila s tym, co navrhujete, aj som si to uvedomovala celu situaciu a to, ze sa nezavdacim a matka ma velky problem, ktory so mnou nesuvisi, ale bolo tazke (prave pre tie moje vycitky) to uviest do praxe. ale toto bol z jej strany finalny krok a z mojej bude tiez.
som naivna, mäkka, neasertivna. ked prisla, neprotestovala som. moja chyba.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.