Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:44

Myrtila9m jsme podle mě měli na koleji v prváku pro tři:D A byla tam i lednička. Jedna palanda, postel, tři stolky(!!!) šatni skříň, potravinová skrinka a lednička:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:46

Myrtila ty jo, hustý! Kluci mají pokoj 9m2 jako ložnici, pak je tam pěkná šatní skříň, ale víc ani ťuk. Jako trojpalanda by se vešla, ale stoly těžko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:47

Karja to se nemohlo vejít, ne? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:49

Já měla taky vždycky pokoj se ségrou, kdyby se nenarodila malá ségra, máme to tak do odstěhování, takže si těch 25. Muž měl do stejného věku pokoj se svojí ségrou. Tady na sídlišti to tak měli skoro všichni, to mi přijde normální.

My máme dva dětské pokojíky pro tři děti, takže už vidím ty budoucí bitvy.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:53

Karja my jsme měli pokoj 2x3m pro dva a považovalo se to za luxus.

Palanda, dva stolky, dvě skříně a slus. Ty stolky byly takové, že se tam nevešel pauzak A3

triluzaky byly významně větší, ale zas trojka a stolky stejné..

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:57

Evaeva Jo, veslo, dá se to spočítat, jedna strana byla palanda na délku a šířka postele, to máš tři metry a další strana byla délka postele, dveře a skříň, takže to mohlo být teda 3,50. Takže jo, to je přes 10m:D luxus!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:01

Karja

Ale známá vlastně má v pokojíčku 10m2 tři děti. Mají tu trojpalandu. Je to novostavba, akorát ty pokojíčky jsou pro jedno dítě, se třemi se fakt nepočítalo. Vůbec nechápu, kde si hrají.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:03

continuity.

Jo, takovéhle dvoukazaky tam také byly

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:05

Evaeva My jsme v projektu taky měli 10 metru na každej pokoj, že prej to je takovej standard, nám to pak upravili

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:30

viktorka_od splavu to jsem chtěla napsat, že my bysme s mužem 1+1 a HO zvládali, ale ne za dětna.

Offline viktorka_od splavu
49377 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:39

Zina no jasne, s detma je to uplne neco jinyho

Janulik03 nojo, ale kolik casu ti lide v te jedne mistnosti travili. neco jineho kamrlik v panelaku z ktereho neni kam zdrhnout a nebo pidi domek kolem kteryho jsi stejne porad venku, tam myslim byli natesnani leda v mrazech a to byli radi ze to maj..

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:42

Karja my mely s holkama v prvaku velky rohovy pokoj, urcite vetsi nez 20m, ale pro 5! Nastesti dve tam moc nepobyvaly, jinak by to bylo hlavne rano o uslapani.

49377 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:43

continuity jj my meli na kolejich tyto "luxusni" dvouluzaky, ty byly protekcni, ja byla v petiluzkovym, ten byl docela velky asi 4x4, dve palandy, jedna samostatna postel vystrcena do prostoru pac podel zdi uz tolik mista nebylo, pod oknem jeden dlouhy stul pro vsechny, umyvadlo a skrin. 

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:43

viktorka_od splavu no jo a chodili spať a vstávali so sliepkami

49377 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:44
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:17

Karja ale pro jednu, ne? Oni mají prostě ložnici na dvoulůžko a pak jeden pokojík pro dítě těch 10m. V paneláku jsou ty standartní ložnice 12,5 m2, komunisti počítali s typickou rodinou 2+2Ale my třeba máme "dvougenerační" byt, ta potenciální babička tu měla pokojík se záchodem, ale zase počítali, že máš k tomu je jedno dítě

Ona je i norma, že 9m2 je na jednoho, 12 na dva

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:22

Stěžuju si na vlastní neschopnost vysvětlit složitou problematiku jednoduše tak, aby ji pochopil i velmi nepozorný čtenář.

Konkrétně jde o snahu vysvětlit asistentce klienta, že nelze rvát jízdenky  po Brně i mimo Brno jen tak  mírnyxtýrnyx bez dalšího do účetnictví jako dańově uznatelné, že to má nějaké návaznosti na cestáky, nebo aspoň na pracovní smlouvy konkrétních zaměstnanců, a hlavně že potřebujem vědět, kdo jel, kam jel, a pak teprve můžeme zjistit, jestli má nárok na cestovné.

Vypisuju základní body, strukturuju, vyvětluju pojmy, a stejně je odpověď typu "myslela jsem, že splácáno několik nesouvisejích, v mailech jasně  vysvětlených a telefonicky okomentovaných bodů dohromady"

Fakt nevím, jak ten strávenej čas  vykážu, a mám strašnou chuť odepsat Myslet je hovno vědět (pardon my French). 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:28

viktorka_od splavu prarodiče bydleli s dvěma dětmi,  moji mámou a jejím bratrem,  v jedné místnosti v cinzaku,  záchod na chodbě,  o koupelně si mohli nechat zdát.  Pak se teda přestěhovali do většího, ale koupelna stejně nebyla,   voda jen studená.  Topilo se v kamnech v kuchyni, uhlí nosili že sklepa do čtvrtého patra.  Ten byt si už pamatuju,  ta zima na záchodě a v chodbě byla děsná.  Koupelna a bojler se dělala až když děda umřel,  vlastně vůbec nevím proč ne dřív.  On to asi nechtěl.  Z dnešního pohledu je to nepředstavitelné. 

49377 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:32

Raduza mno tak muj tatinek vyrostl na venkove v tom kamrliku.. s kadibudkou venku na hnojniku, o koupelne nemuze byt rec. myslim, ze sprchu zazil az na vojne. maminka v mestskym byte s koupelnovyma kamnama na uhli, co se roztapely v nedeli, velky luxus.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:36

Isca Víš, možná zkus kratší věty a ne všechno v jedněch instrukcích.

Já tedy chápu čtený text dobře (to vím, léta SW konzultanta mě naučila)  a přesto jsem musela pátrat v tvém příspěvku, co vlastně nemůžeš vysvětlit. Neber to ve zlým, asi je za tím i celková frustrace, ale když máš na druhým konci blba, tak je třeba se do něj vžít.