Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49377 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:39

Samantha no s blbem je jeste nadeje, Isca mozna zkusit vyzjistit jestli nema bystrejsi kolegyni?;-) ja mam par podobnych adeptu ale tam je to treba pan 80+, ten nema ani ten e-mail a trikrat prijde nechat si to vysvetlit osobne.. a je slusny a cisty, tak se nemuzu ani zlobit. zlaty asistentky

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:44

Samantha Chápu tvou logiku ( základní pravidlo zní mail nesmí mít víc než tři body, ideálně jeden), ale když někdo po tobě požaduje zestručnit složitou problematiku na tři věty a zároveń chce slyšet, že tak to vždycky bude dobře, za všech okolností, je to celkem oříšek.

Online Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:44

viktorka_od splavu já myslela, že Isca řeší asistentku, ta by měla umět číst e-maily.

Jen mám obavy, že prostě někteří lidi dokáží přečíst pouze první dvě, tři věty a pak vidí jen shluk písmenek. Takže už dávno jsem se naučila zásadní informace psát v prvních větách, pokud je třeba rozvinout, tak ano, ale v posledním velmi krátkém odstavci jsem to znovu zopakovala.

P.S. Ona asistentka taky nemusí být blbá, může být jen líná. 

Online Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:45

Isca Promin, psaly jsme ve stejnou dobu. 

Pro tebe je to  P.S. : Ona asistentka taky nemusí být blbá, může být jen líná.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:48

Samantha Iscajá jsem to teda pochopila hned v čem je pes zakopanej a dokonce mi z toho vyšlo, že je to tady napsáno jinak než ty paní to emailu. 

A hlavne to nepovažuji za nic složitého na pochopení. Ale pokud je na tom paní jak naše asistentka, která zvládne zhruba rezervaci zasedacky a někdy restaurace, hledala bych bystřejší kolegyni. 

Online Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:49

continuity A zvládne to té restaurace také poslat příslušné lidi? Pokud ano, tak si jí važte

Online Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:58

Ouvej. Sotva skončily Vánoce, už začíná valentýnská marketingová masáž

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:59

Samantha no dnes jsem zjistila, že sice pozvali na večeři kolegy z Rakouska, ale zapomněli jim poslat pozvánku.

Já už jsem viděla dost, ale mladá ženská (není ji ještě 40.), ke které pod novým šéfem občas zabloudi email v angličtine, je teda prozření. Neumí si to dát do překladače, takže volá mě, co s tím má jako dělat. Ani nějak nejeví ochotu se v teto superslozite oblasti nějak "vypracovat".

Nejkomplexnejsi požadavek byl zarezervovat restauraci pro 20 lidí takovou, aby se tam najedl i vegetarian. 

Online Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:01

continuity

Škoda, že od února nastupuju do nového zaměstnání. Bych byla u vás za hvězdu.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:17

Iscajá pochopila hned, o co jde. Myslím, že chyba není na tvé straně. Ale radu nemám. Někteří klienti jsou ... no, komplikovaní.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:24

Keď pred rokmi  prvýkrát prišla ku našim kamarátom , bývajúcim v trojizbovom  byte, dcéra s detmi / bývajú vo Francúzsku v pomerne priestornom dome / , rozbehli sa deti po  pre nich nových priestoroch, a potom sa jedno z nich spýtalo - a ako sa ide hore ? Automaticky predpokládali, že to  predsa nemôže byť všetko !

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:27

Isca já musela málem pořizovat Lexaurin, aby moje podřízené "zvládly" zahraniční cesťáky předkládané vedoucím IT teamu. Pět měsíci po sobě zahraniční cesta. Asi třikrát vracely každé vyúčtování. Prostě číst návod je pro něho nedůstojné. Muselo se eskalovat až k jeho šéfovi

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:35

Samantha No ona je asistentka taky asi tlačená vedením do toho, chceme uznat všechno, ale nechceme pro to hnout prstem. Můj šéf to ví, taky k tomu má komentáře, ale nechce ztratit klienta, ještě rozdělil firmu, že to má juniorní kolegyně účtovat, a já , která jsem firmu v životě neviděla, kontrolovat,  takže je to tanec mezi příliš mnoho vejci celkově. 

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:38

Pinot Noir Komplikovaní je velmi laskavé slůvko

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 20:47

Makara

Ježíši, delala jsem kdysi v korporátu, kde nám každý cestak účtárna třikrát vrátila a to i když jsem nad tim sedela s asistentkou, která ty cestaky dělala našemu šéfovi léta (ta byla teda fakt šikovná, ale říkala, že to tak prostě je). 

Ale ten sw byl šílený, cestovní náhrady se počítali prakticky ručně ve zvláštní excelovske tabulce. 

Tady jsem z toho měla poprvé nerva, co to zas bude. Systém je teda ukrutně pomalý, ale cestaky mi za rok a půl vrátili jednou z asi 30 služebek, když jsem omylem přiložila 2x stejný doklad. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 21:00

continuity ja vim že zahraniční cesťáky jsou pakárna, ale co chceš dělat, když jsou takové zákony... Náš SW není zrovna intuitivní a uživatelsky přívětivý. Ale hlavně jeho podřízená to zvládala - protože není mistr světa a prostě ten návod otevře. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 21:01

Já jsem tankovala do firemního auta v Německu, platila svojí kartou, při předložení daňově uznatelného dokladu naší účetní, jsem musela ještě přidat výpis svého účtu a obrovský problém byl, že na účtence byl název benzinky, ale na mém účtu si many strhla nějaká jiná firma. Strašnej problém. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 21:16
Reakce na Pinot Noir:

Iscajá pochopila hned, o co jde. Myslím, že chyba není na tvé straně. Ale radu nemám. Někteří klienti jsou ... no, komplikovaní.

​Já jsem se teď po návštěvě  jedné firmy rozhodla, že dám výpověď a budu psát seriálový scénář, tam je materiál, co kus to unikat, ale az jakoze takove fakt uz hotove postavy se silnymi charakteristikami....Takovej Kolečko by z toho udělal druhej Most ,ale nenechám si to vyfouknout:D. Někdy se to fakt sejde. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 21:22

Karja pilotní díl nám tu předložíš k ověření diváckého úspěchu?

Offline berush
465 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 21:35

Kan ten výpis z účtu je kvůli praktikám, kdy si lidi sehnali účtenky a chtěli je proplatit, jako že to platili omylem ze svého účtu. Případně, pokud se náhrada dávala v CZK, kvůli přepočítacímu kurzu, v kterém ti to banka strhla, pokud jsi platila cizí měnu z CZK účtu, učetní tě nechtěla krátit.