Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2025 22:55

33lejaby já bych se vážně zamyslela nad tím, jestli tam chceš vydržet až do důchodu. Protože píšeš, že ve tvém věku to s hledáním práce nebude bůhví jaký. Ty obavy chápu. Ale do důchodu půjdeš kdy? Za deset let? A s každým dalším rokem budeš mít pocit, že tvoje cena na trhu práce klesá a klesá. (Netvrdím, že to tak je!)

Offline 33lejaby
709 příspěvků moje polička 12. února 2025 22:57

Evaeva 

No jasně, s každým dalším rokem se ty moznosti budou snižovat. 

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 12. února 2025 23:12

33lejabypodívej, vždy můžeš zkusit hledat práci a výpověď dat až pak. Neriskujes vůbec nic. 

Co klesá a neklesá si nedovolím spekulovat. Navíc nevím tvůj přesný obor, ale když koukám jak jsou vedené některé prodejny v okolí.

Zrovna dnes mi psal bývalý kolega, jestli o něčem nevím. Prý jeho pozici budou obsazovat z centrály, v ty skupině pracoval 22(!) let. Taky s ním pěkně zametli. 

Nene, v tyhle situaci o žádný lokalitě nemůže být řeč. Prostě dokud mi to dává smysl, pracuji tam. Až přestane, beru čáru jinam. 

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 12. února 2025 23:14
Reakce na Evaeva:

Ale do důchodu půjdeš kdy? Za deset let? 

Haha, spíš 13 bohužel. A pochybuji, že to vydrží. 

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 13. února 2025 11:00

33lejaby To ne. Moje mamka nastoupila do nového zaměstnání ve 49 letech, taky na prodejnu. A  i se docela vypracovala, s ohledem na okolnosti měla i solidní výplatu, a to neuměla absolutně vůbec s počítačem, ani s chytrým telefonem, musela se to všechno naučit, někdy jsem tam k ní i chodila, když tam byla z vedoucích sama, abych jí poradila a fakt to bylo těžké ten jejich SW. Ale dostala tu duvěru a to na pohovoru řekla, jo kdysi jsem pracovala za kasou, ale ještě když se markovalo, s počítačem neumím. Takže i takovéhle lidi berou a rádi, rádi.

Všude je takový nedostatek personálu, stoprocentně, stoprocentně tě někam vezmou a ještě si budeš vybírat, absolutně o tom nepochybuji, i jako vedoucí, pokud tu zkušenost už máš.myslím, že tvuj věk není na prodejnu, kde není třeba nějaká výrazná fyzická síla, absolutně vůbec limitující. Takže dej si jobs.cz. 

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 13. února 2025 11:09

33lejaby 53 nie veľký vek, pokiaľ si zdravotne ok, momentálne si flexibilná. Deti ,ak máš tak veľké, píšeš že si sama, tak aj časovo myslím že si výhodná. 

Ja som ukončila jednu pracovnú etapu v 55, prešla som do diametrálne odlišnej sféry a super. Teraz som zas inde, mam 60 a nebojím sa, že by som si nič nenašla. A to sma maličké okresné mesto. Vždy je možnosť a verím, že vude lepšie 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2025 11:17

33lejaby já vůbec netvrdím, že ty šance budou klesat, ale bude klesat tvoje sebevědomí a tím pádem i chuť to zkusit jinde. A to mi přijde škoda.

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 13. února 2025 11:52

Včera mě "dostala" kokegyne v práci. Začala rozebírat, že nejsem dostatečně smutná a málo prožívám, že mi zemřela máma . Co je jí, kurva drát  ( Pardon my french) do toho.

Online Pinot Noir
29939 příspěvků moje polička 13. února 2025 11:53

clothilde cože? Lidi si fakt někdy nevidí do huby.

Online Tabea
8155 příspěvků moje polička 13. února 2025 11:59

clothilde upřímnou soustrast.
Kolegyně je fakt hloupá důra. 

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 13. února 2025 12:01

clothilde Upřímnou soustrast.

Je to blbá, drzá opice. Nic se z toho nedělej.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 13. února 2025 12:08

clothilde upřímnou soustrast
a kolegyně je kráva, nebála bych se jí to říci (ok, trochu vznosněji)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2025 12:11

clothilde upřímnou soustrast.

Jak ona ví, co prožíváš? Kdyby se radši starala o sebe.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. února 2025 12:31

33lejaby Já si myslím, že jsi schopná a máš šanci se uplatnit jinde. Na tvém místě bych se zašla zaregistrovat na ÚP jako ZÁJEMCE o zaměstnání a když tam budeš, mrkni co nabízí za rekvalifikace. Možnosti jsou. Držím pěsti!

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 13. února 2025 12:40

33lejabyneboj se změny. Já ji udělala před 3 rokama, to mi bylo 53.  Opustila jsem floristika , Udělala si kurz pro zubní instrumentářku a pracuju v ordinaci u křesla. Začátek nebyl jednoduchý, spousta nových informací, úplně jiné prostředí, lidi. Teď se všechno ustálilo, už mám.praxi a zkušenost a jsem.moc spokojena. A kytky  chodím vázat jen když  chci a pro radost

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 13. února 2025 13:02

clothildeúprimnú sústrasť , neviem, prečo majú ľudia pocit, že môžu toto komentovať. 

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 13. února 2025 13:16

33lejaby

Jdi do změny a neboj se toho, je to hlavně strach z něčeho nového.

clothilde upřímnou soustrast a kolegyni řekni, ať se laskavě stará vo svý..jako co je moc .......jo a skvelej je ten přechod na instrumentářku, to je pecka!

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 13. února 2025 13:38

clothilde upřímnou soustrast

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 13. února 2025 13:51

clothilde No ale to je hustý. Já znám dvě mladé holky, co se do toho pustily, z ničeho do té instrumentářky, jedna si to pak rozmyslela, druhá to dotáhla. Ale i to mi tak jako bez té zdrávky a nějaké předchozí prupravy přišlo dost obdivuhodný. To jsi dobrá.

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 13. února 2025 14:22

clothildeupřímnou soustrast, kolegyni pošli kam slunce nesvítí. 

Teda klobouček po 50 taková změna kariéry.