Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. února 2025 13:30

Malenge nasi beru v zime imunoglukan. Su zdravsi ako ja, ani odomna tie choroby nechytaju (klop klop). Ale ci je to nim, alebo maju proste dobru imunitu, to nezistim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2025 13:46

DruI my jsme celou zimu v podstatě zdraví, až na pár rýmiček. Ale zrovna ta poslední se nás drží snad tři týdny. Jako až na ty dva dny teploty u mimina nic hrozného, ale pořád někdo smrká, kašle nebo chraptí. Taky jsem vkládala naděje do horského vzduchu, ale nepomohlo to.

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. února 2025 13:46

Mrakoplas Děti nic neberou a taky jsou zdravější než my:D. 

Já jsem takovej zapomnetlivej typ, dětem nedávám žádné doplňky. Ony ji normálně polévky, maso,ovoce, zeleninu, nechodíme někam přehnane mezi lidi, když řádí nemoce, nebo do bazénu treba, spi 10 hodin. Nevím, jestli by nějaké doplňky pomohly, já na to moc nevěřím. Ale třeba mě někdo presvedci:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2025 13:49

Karja já dávám sobě i dětem déčko, to stačí, když si vzpomenu, nemusí to být každý den. A sobě ještě hodně céčka, když na někoho v rodině něco leze. Dala bych i dětem, ale nic jsem jim nekoupila

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. února 2025 13:52

Karja no nasi teraz maju nadchu (nic viac) ale to je po tristvrte roku v podstate prva choroba (ak nepocitam jednodnovky). Zato ja som chora snad kazdy mesiac. A su teda ockovani aj proti chripke. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. února 2025 13:53

U nás na ty rýmy, kašle, různé virózy apod zabralo pravidelné saunování a otužování. Dcera tehdy měla už za sebou i dva zápaly plic. Vždycky to byla několik dní rýma nebo kašel. Pak takový dozvuky a za pár dní zase znova. Opruz to byl. Muž jednou za zimu lehl buď s průduškama nebo s angínou. Sama jsem tomu nevěřila, že změnit trochu životní styl tomu tak pomůže.

U nás tomu teda možná trochu pomohl i přesun z bytu do starého domu. Mame tu míň stupňů a vyšší vlhkost vzduchu.

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 15. února 2025 13:59

Malengejá na imunoglukany nedám dopustit, já je beru tak nejak 5x týdne (mělo by se buď na lačno nebo před spaním), jak si vzpomenu. 

Letos jsem nechytila zatím nic, teď teda nějaká virozka proběhla a ve čtvrtek malá teplotka a dnes o ničem nevím.

Ale posunula jsem jedno zubni ošetření, které na které navazují dvoje antibiotika, radši o měsíc. Protože ty s tou imunitou zamávají hodně. 

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:05

Mrakoplas No jako u nás holky taky, jim se to teda hrozně vleče, ze fakt jsou pak 14 dni doma. Ale nic než tyhlety začlenění zatím neproběhla. My jsme na hromadě furt. 

A propo neznáte někdo zkušeného ORL v Praze pro dospělého? Muži roky oteká krk, různé se to vysetruje podle toho, jak se to zrovna jeví, co to dělá. Asi by to chtěl řešit už víc a to mu i řekli teď v okresní nemocnici, že je to zřejmě nějaka cysta, co se obcas vyrazne zvetsi. On už s tím byl před lety dokonce v týden hospitalizován v Krči, kdy měl chřipku a nějak se mu to hrozně zvětšilo, tak ho vzali na krční a jako taky nepřišel s žádným výsledkem, že by mu rekli, Joo to je to a to, to známe,  nic, zalecili ho a sel domu bez vysledku. Takže asi to chce už nějaké zkušenější pracoviště. 

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:08

continuity Já ty imunoglukany snad taky zkusím, protože já ten zdravej životní styl děti fakt nemam:D. Myslím, že jsem si docela oslabila imunitu, prws Vánoce začala jsem pít alkohol, taková ta večerní sklenka k veceri, a já na to nejsem zvyklá, plus začala sportovat a vlastně jsem pak byla celej den v jednom kole. Měla jsem bejt na gauci s cajem:D

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:28

Karja vidíš ako to sambo dobre myslel, keď ti to víno schoval.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:28

Malenge nech ste čím skôr fit!

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:30

letfenixa Jojo, on věděl, že je to pro moje dobro:D. Ale taky mohl trochu helpnout jinak, abych stihala i ten gauč!

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:30

Ja bývam chorá dosť často. Jednak som silný alergik a astmatik s oslabenou imunitou, a naviac v škole na mňa denne 5-6 hodín niekto kašle, kycha, smrka

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:36

continuity To je dobre, ze to funguji. U dcery neměly vubec žádný efekt. A ani v okolí jsem neslyšela žádný pozitiva. Jsem si říkala, jestli to neni jen nejaka nafouknuta bublina.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:39

Evaeva No nás se právě rýmička a kašlík drží už od vánoc :o( Ono to vždycky chvíli vypadá, že se to lepší, pak se to zase trochu zhorší a ve výsledku prostě nemůžu říct ani že bysme byli nemocní, ani že bysme byli zdraví.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:40

My odjeli 2x do Alp, nikdo nic nechytil ani od nemocných spřátelených rodin, a starší si přivezla luxusní zánět mocaku, který chudera lapla v neděli při čekání na muže v totálně vymrzle hale, kde jsme na něho všechny 3 skoro hodinu cekaly...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2025 14:40

DruI něco takového má mimino, ale to je prostě ještě prcek, něco přitáhne z každého cvičení 

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 15. února 2025 15:05

notna ony fungují jsou na to studie.

Technicky vzato o nic nejde, jen o peníze, jsou to látky, které působí ve střevě, aniž by se vstřebaly, takže nemají moc jak škodit. 

Do studie se zapojilo 28 pediatrů prvního kontaktu z Česka a Slovenska. Zařazeny do ní byly děti ve věku 3–7 let s výskytem 5 a více IHCD léčených antibiotiky za předchozí rok. Pacienti užívali sirup s obsahem imunoglukanu po dobu 6 měsíců. Statisticky významně příznivý účinek mělo užívání sirupu u 71,2 % sledovaných dětí. U těchto dětí došlo ke snížení frekvence respiračních infekcí v následujícím roce o více než polovinu (60 %). Pokud se u nich tyto infekce vyskytly, ve většině případů nebyla pro terapii potřebná antibiotika a postačovala symptomatická léčba. Zlepšení klinického stavu těchto dětí bylo doprovázeno i pozitivní změnou imunologických laboratorních parametrů 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. února 2025 15:39

continuity Dekuji za info. Zajímavé, ma to super výsledky.  Dcera je mela dvakrát taky tech 6 měsíců a úplně bez efektu. Naštěstí u nás zafungovalo to otužování. Neměli jsme atb nikdo už 11 let. Doufám, že to ted nezakřiknu

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 15. února 2025 16:21

Malenge no vy si tedy uzivate, my jsme letos v zime byli nejvetsi lazaret v okoli, ale na vas tedy nemame. Ja ta mykoplazmata mela dva mesice zpatky a porad z toho nejsem venku. Mam od te nemoci poruchu sluchu a celkove jsem porad vystavena a hrozne rychle se unavim, ale to pricitam kombinaci atb, kortikoidy a stres behem lecby a asi to porad dojizdi... uz se tesim na jaro.