Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 16. února 2025 11:25

viktorka_od splavu i finskou muzes mit na 60. Mi taky v tech komplexem vyhovovala ta mild finska, naopak tropicka vlhka bych zdechla. Doma mame pres 90 malokdy, to uz mi vadi a to se drzim dole. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2025 12:08

Jos já nemám ráda páru. Ani mi tam není moc horko a blbě se mi tam dýchá.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:04

Já jsem venku několik hodin denně fakt každý den, ale co nám přibylo do domácnosti dítě, tak se frekvence nemocí zásadně zvýšila, plus se objevily různý nepříjemný projevy, který jsem neměla už nejmíň třicet let. Jestli na to pobyt venku za každého počasí pomáhá, tak bych moc nechtěla vidět, jak bysme na to byli, kdybysme ven nechodili.

Saunu mám ráda, akorát tady u ńas je společná a oddělená jen jedno odpoledne v týdnu, tak už jsem nějakou dobu nebyla, protože do tý společný se mi samotný nechce.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:11

Jedu z Českých Budějovic vlakem a koupila jsem si 1.třídu. Vagon je plný chlapů a trampů co si dávají pivo, smrdí to tu kouřem a vedle sedí pár, co se před odjezdem pohádal. Příště jedu normal a ty prachy dám za čokoládu a kafe.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:12

Ja som nad tým dnes na prechádzke na čerstvom vzduchu premýšľala. Podľa mňa sa najviac nakazim v škole. Možno kychnutiam od 200 ľudí odolam, ale 201. mi je osudné. Muž býva chorý obvykle z nedbanlivosti, v kolektíve nie je žiadnom. 

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:15

Zina Já si taky myslím, že jsou ty dětské bacily. Já jsem bývala nemocná, ale měla jsem spíš virozy, co byly třeba na 5 dní, něco na týden. Ne že jsem se s tím měsíc babrala:D To fakt ne;-). Muž býval nemocný minimálně, treba dvakrát do roka viroza, jedinkrát měl chřipku. Ale vloni byl na hromadě furt. 

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:23

Karja kdyz kolegovi zacalo chodit dite do skolky, byl nemocnej co 2 mesice. Klasika, kdy dite se za 3 dny otrepe a dospely tyden umira a chrchla dalsich 14 dni.

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:36

Kokoska Presne no:D. A to jako muj muz o sebe jodne dba zdravotne (jidlo, spanek, pobyt venku jogini by mu mohli zavidet), ale ted posledni dva roky, to stalo za to s tema jeho virozama. Jako já jsem tentovikend uplne vyřízena, hlava mě nebolí, už nekaslu, teplotu nemám, ale vstanu že dobrý a za hodinu fungování si jdu zase lehnout. Prolezela jsem pátek, sobotu, neděli, nejhorší je, že si ani nemyslím, že to ma nejakej smysl:D. Tak doufám, že si tohle postěžovani tady zazracne pomůže. Statsi dcera nastesti začala už chodit po kamarádech, ta by jinak za ten poslední měsíc s nama už asi fakt se z toho zvencla doma. V pátek byly holky u ségry, z toho mám radost, oni mají starsiho bratrance, takového lupena, ten tam má vecne kamaráda, taky takovyho pruserare ,bývá tam fakt zábava, holky z toho žijou ještě dva dny:D a jsem rada, ze se takhle otrkaj mezi těma starsima a taky teda těžšíma kalibrama:D. 

Taky jsem si objednala nějaké oblečení, kosmetiku, to mi určitě taky udělá dobre:D.

Offline Kokoska
35037 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:41

Karja ono si telo rekne a kdyz si muzes lehnout, tak to vyuzij. Po tech vleklych nemocech trva dost dlouho, nez se clovek dostane do tempa a nema cenu se premahat.

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 16. února 2025 14:50

Zina Já dětem přezdívám biologické zbraně :o) Já před dětma bývala nachcípaná maximálně jednou ročně na týden. No a teď je to bída s nouzí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2025 15:05

DruI přesně! Dřív jsem měla jednu dvě virózy za rok, atb nebo chřipku tak za pět jedno z toho. S dětmi je to furt.

U nás naštěstí neplatí, že dítě je za tři dny dobré a rodiče to mají měsíc. My s mužem býváme za chvíli celkem dobrý, dětem to trvalo dýl, ale jak rostou je to lepší a lepší.

Karja klasickou pětidenní virózu, kdy den to na tebe leze, dva dny umíráš a dva dny pokašláváš a posmrkáváš jsem neměla od covidu. Viním teda spíš ten než děti. Ty můžou za tu frekvenci

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. února 2025 15:17
Reakce na letfenixa:

A to myslíte takú tú klasicku saunu? Ja tam vydržím max 1 minútu a potom sa mi nedá dýchať. Otužujem sa pri sprchovani.

​Nejlepší je finská, 60-120°C A vydržet tam aspoň těch deset minut pro začátek, důležité je taky to prudké ochlazení, já sprchu a potom bazének, ten teda preferuji oddělený pouze pro ženy, je málo kde, ale bývá. A chvilku vydržet. Takto 3x po sobě jednou týdně. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 16. února 2025 18:32

Dnes mi volali z autobazaru, že vůz, který jsem si chtěla jet v úterý prohlédnout, včera prodali. Já to chápu, nesložila jsem žádnou zálohu, jen jsem minulý týden o auto projevila zájem v telefonu a domluvila jsem si termín návštěvy na pobočce, kde ho měli. Už jsem z toho unavená. Vybírám první auto, o autech nevím vůbec nic a nemám ani nikoho blízkého, kdo by jim rozuměl, takže mám z toho akorát nervy a vzhledem k dost nízkému rozpočtu i hodně omezený výběr. Tohle vypadalo docela rozumně, už jsem začínala doufat, že by z toho mohlo něco být a nevydrželo tam ani týden.
:(

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 16. února 2025 18:38

Hwi já bych ti teda poradila, abys našla někoho, kdo ti s tím poradí, kdo tomu trochu rozumí. Ty bazary jsou dost risk.

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 16. února 2025 18:57

Pinot Noir Mám někoho, kdo je ochotný se tam pak se mnou jít podívat a zhodnotit auto naživo, ale s tím prvotním výběrem neporadí. Já bych byla nejradši, kdybych to nemusela řešit vůbec a vůz se kouzlem objevil zaparkován před barákem, to vybírání mě strašlivě nebaví. Zároveň jsem to ale já, kdo s autem bude jezdit, takže se nedá svítit...

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 16. února 2025 19:38

HwiJežiš, lituju te moc. Hele nemohla by sis domluvit toho kamaráda aby s tebou jel i někam mimo bazar já bych si auto přes bazar nekupovala. Je to otrava, ale normálně najed na sbazar nebo tak něco. My si kupujeme vždycky ojetá auta, a jako jedno ,,přes bazar,, jakože člověka co je přeprodává. Katastrofa. Pak jedno z bazaru z Německa, docela pak byly opravy a to jsme tam byli s automechanikem. A teď muž koupil nám oboum a i své rodině auta sám přes prvního majitele. Musím zatukat, to moje bylo levné, ale nedala jsem do něj za 6 let ani Kč, kupuju olej, stěrače, a občas nápln do klímy. Ten kamarád by ti mohl nějak poradit, co chtit po těch lidech, aby ses ujistila, že je to OK. Muž jde vždycky po tom, aby bylo po prvním majiteli, z autorizovaného servisu. O autech taky neví nic, jakože nějakou závadu, že by opravil nebo poznal to rozhodně ne. Navíc v Praze je skvělá nabídka pro všechny bazarový věci, včetně aut, vždycky říkáme doma, že tam maj lidi prachy kupovat furt novy veci, na Vysočině něco koupit přes bazar? Katastrofa, na tom kolikrát chtěj ty lidi ještě vydělat:D. 

No, ale stále té lituju moc. Já tyhlety ,,chlapsky věci,, nesnáším si zařizovat. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 16. února 2025 20:01

Hwi já souhlasím s ostatními,  na bazary bacha. Může to vyjít, ale někteří bazaristi jsou fakt hovada,  prodají ti navonenej šrot. A to včetně těch velkých bazaru. Čest vyjimkam.  Koukla bych se po něčem, co prodává přímo majitel,  se servisní knížkou nejlépe.  A i tak je prohlidka od někoho,  kdo tomu rozumíme nutná. Preju ti ať máš šťastnou ruku při výběru. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. února 2025 20:06

Hwi Mám kolem sebe dost špatných zkušeností s ojetym autem. Aktualně kamarad řeší v létě koupené auto za půl mega z Rakouska, prověřené přes tu databázi zda nebylo bourané a odešla mu  automatická převodovka. A z vlastní zkušenosti vím, že ač první majitel, auto garážovaný, servisovaný, tak za 7 let to je samá oprava. Vloni termostat, radiátor, brzdy a letos mě čeká za pět tisíc klima. Pokukuju po téhle Fabii, je to limita dá se i na splátky 3600/měs. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. února 2025 20:16

Hwi jej lituju moc. Já mám druhé auto z bazaru a spokojenost. Tohle jsem z velké části hodila na tátu. Auta ho baví, základní předvýběr udělal, ale automechanik to není, aby poznal jaká je skutečnost. U prvního, říkal přijeď se podívat nic není.. V bazaru jsme procházeli mezi autama a já se dívala akorát na ty cedulky - cena, rok výroby, najeté kilometry (měla jsem předem stanovené limity). Obě dovezené z Německa.

Jo a před nějakým závazným domluvením koupě, jelo auto do autorizovaného servisu na prohlídku.  Držím palce. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 16. února 2025 20:21

HwiMy jsme sháněli auto před rokem a půl. Do té doby jsem odkupovala auta od otce, takže pohoda. Akorát pak jsem bourala v mezičase a museli jsme se poohlídnout jinde. Hrůza. Nakonec jsme koupili auto po prvním majiteli ve škodovce. Sice sama bych si to auto nevybrala, nelibí se mi, ale klepu na dřevo, jezdí v poho.