711990 Jo, taky jsme se bavily s kolegyněmi, jestli by novacek dostal muj plat nebo ten jejich. Tipuju spis na ten jejich...
Stěžovací vlákno
Vari 711990 to bylo i v bývalé firmě. Vracíš se za předchozí plat a postupně ti po kapkách přidávají, takže nové pracovníky, kteří nastoupili později, nemáš šanci dohonit. Jenže s těmi malými dětmi skoro každá zpět nastoupila, protože pro ni bylo pohodlné jít do známého prostředí, dostat zkrácený úvazek. Nízsi plat většinou začaly řešit, když děti odrostly a navyšovaly úvazky. A zaměstnavatel se jim vysmál a teprve tehdy odcházely jinam.
Varijasně, že ten jejich. A možná ještě vyšší. Jenže zaměstnavateli jde o princip, aby si zaměstnanci nevyskakovali. To mne v bývalé práci naprosto otrávilo, ze jsem si v týmu neudržela skvělou pracovnici a přijala holčinu za mnohem vyšší plat, kterou jsem musela měsíce zaučovat.
Malvin Já mám svoji práci ráda, baví mě, máme skvělej kolektiv, šéfová je úžasná, zkrácenej úvazek nebyl žádnej problém, nikdo neočekává přesčasy, všichni chápu, že mám malé děti. Jen ty peníze mě štvou no. Ale upřímně si teď nic jinýho hledat ani nechci, ty nefinanční benefity převažují. Plus buďme upřímní, jako matka čtyřletejch dětí nejsem úplně nejžádanější zboží na trhu práce.
Vari když to vyvažují aspoň ty ostatní benefity, člověk přimhouří oči. Ale je to sprosťárna.
Vari to jsou přesně ty důvody, proč to zaměstnavatel dělá. Akorát se to pak s tím zaměstnancem většinou táhne roky.
Malvin Smutný je, že při mým návratu mi šefová i generální ředitel chtěli přidat daleko víc, ale narazili na interní pravidla našeho korporátu, takže smůla.
711990 to je taky moc pěkný, tak alespoň můžu být ráda, že mně nekrmili pohádkama o tom, jak se za tu dobu vůbec nenavyšovaly mzdy![]()
Kde že se tu onehdá řešily ty důvody pro gender pay gap
?
Přeju všem matkám hladký návrat do práce s co nejmenším "vydr...".
Dávat dětem prázdniny před termínem pro DPH by mělo být trestné! ![]()
Za rok je máte po
a bude to tak několik let
Makara myslis pro ten co urcite neexistuje?![]()
Evaeva toho nedožiju, nejspíš už zítra odejdu v pyžamu umrznout do polí... ![]()
Pinot Noir
v tom případě to moc neodkládej, v pátek má přijít obleva.
U valorizací mezd by mě zajímalo, která varianta je pro vás ta správná. Po příchodu z rodičovské po 3 letech valorizovat o inflaci a situaci na pracovním trhu nebo valorizovat na stejnou výši mzdy jako má na stejné pozici kolega se stejnou dobou ve firmě tj. jakobyste přetržku v práci vůbec neměli?
Vari S korporáty nemám vůbec žádnou zkušenost. Jen se nám na školeních zrovna korporáty dost často prezentují, jak oni mají právě už tu vyspělou mzdovou politiku, odbory atd. Tam bych problém po nástupu z RD nečekala.
Valorizovat na výši, za kterou by člověka na danou pozici nabírali (a samozřejmě ne juniora, ty pracovní návyky se obnoví velmi rychle), tedy jaká je aktuální výše odměn na dané pozici na pracovním trhu obecně.
dzizisketa Takhle jak jsi to napsala je to hrozně zobecňující, máme třeba holku,která u nás byla pět měsíců po škole, pak šla na mateřsku a je tam už osmým rokem. Má mít po návratu stejné ohodnocení jako kolegyně na stejné pozici, ale která má seniorní zkušenosti a o které víme, že minimálně rok jí bude dělat mentora?
To, že je někdo na rodičovské neznamená, že má nějaké nižší životní náklady. Má je úplně stejné jako někdo, kdo by se na její pozici hlásil nově a zaměstnavatel by ho za současnou "tržní hodnotu" jeho práce nabíral. Samozřejmě je možnost se dohodnout, ale nelze čekat, že se budou ženy vracet na stejné, nebo i nižší (mojí sestře nabídli mzdu, za kterou před devíti lety nastupoval!), peníze, když se vše, včetně výše mezd, zvýšilo.
Černá kočka
To, že je někdo na rodičovské neznamená, že má nějaké nižší životní náklady. Má je úplně stejné jako někdo, kdo by se na její pozici hlásil nově a zaměstnavatel by ho za současnou "tržní hodnotu" jeho práce nabíral. Samozřejmě je možnost se dohodnout, ale nelze čekat, že se budou ženy vracet na stejné, nebo i nižší (mojí sestře nabídli mzdu, za kterou před devíti lety nastupoval!), peníze, když se vše, včetně výše mezd, zvýšilo.
Já ti rozumím, chápu tvůj postoj, ale tohle je idealisticke a taková realita bohužel v korporatech není. Nelze čekat - no evidentně se tak ale děje a bude dít, dokud to bude akceptovano
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí