Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 07. března 2025 15:59

Kokoska Vítám se v klubu. Ze dne na den nám před měsícem odešla zubařka (přišla sms, že ordinace se ze zdravotních důvodů zavírá na neurčito), měla jsem jí zrovna na dent.hygienu a na prohlídku. Už jsem se objednala jinam a hned šok. Dent.hygiena prý bude vyžadovat hluboké čištění poddásňového kamene (v narkóze), předělat 4 zuby, plus jeden vytrhnout a něčím nahradit, neb je prý pod zubem zánět. Jo a jako bonus je prý nutné přečištění kanálků pod mikroskopem (moje zubařka do dělala ručně a asi to nestačilo). Trhání zubu příští týden, další lahůdky budou následovat. Rámcový rozpočet mě též nepotěšil. Mohlo by se občas stát něco příjemného ... ?

Nechápu to. Chodila jsem na prevenci i na ZH. Tak, jak to, že teď takový nával nedokonalostí? 

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 07. března 2025 16:22

whiskas no potes! Ja jsem byla rano jen na zabrouseni toho ulomeneho kousku, prijit mam za 14 dni. Pry se to odvrta a budou se cistit kanalky, pak se to nejak zaplni, pak snad korunka, kdyz se to vsechno povede. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 07. března 2025 17:02

whiskas

věřím, že je to nepříjemné a občas se ukáže, ten stávající zubař zas takovej super nebyl. 

Toho čištění se neboj, kdysi jsem to absolvovala a čeká mně to po 15 letech zas. zas tak strašné to nebylo a pravděpodobně mi to zachránilo zuby. Nedělá se to v narkóze, ale v lokálním umrtvení. 

To čištění kanálků pod mikroskopem je lepší, muj aktuální zubař pod mikroskopem i vrtá a je to úplně jiné. 

Akorát ty ceny, no

Online letfenixa
10906 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:08

whiskas vďaka tomu, že stará  zubárka umrtvovala zuby po starom, mám 3 vonku, a všetky ostatné, cca 10, mi musela nová prerobiť. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:11

whiskas jen to čtu a už mi vstávají vlasy hrůzou ... mám se teď někdy objednávat na předělání amalganové plomby a už to vidím - určitě ta moje zubáčková víla řekne : nelze opravit jen tak, bude třeba odvrtat vše, vyrajbovat kanálky a pokud to bude ok, možná se nasadí nová korunka (možná celý implantát) a to vše cirka za můj měsíční plat. Teda, já kdybych neměla za život našetřeno, tak teď koušu dřevěnejma zubama

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:30

whiskas no, drž se, holka.

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:57

Samantha zrovna dneska si zubarka stezovala, ze ty bile plomby nic nevydrzi, amalgam byl vecny. Muzu to potvrdit. Chapu, ze amalgam neni nic zdraveho, ale dokud drzi, nenecham si do nej stourat.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:59

whiskas Tak ty si to teď vybiras snad za celej život zpětne. Tak se drž!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:03

Evaeva u dětí je pásový opar součást očkování proti neštovicím, byl to další z důvodů, proč jsem dceru nechala naočkovat.

Reakci na to neměla.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:05

Mohučanka A ta ,,část,, očkování na pásový opar taky vydrží celoživotně jako na ty neštovice? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2025 20:15

Mohučanka aha, dospělí dostávají nějakou jinou? U nás mají očkování proti neštovicím dvě děti a jeden muž všichni bez reakce

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:37

Karja to je tak, že pokud se nenakazis neštovicemi, nemáš v sobě virus, který ten pásový opar způsobuje (je to reaktivace víru neštovic), ale ten vakcinační. 

I z toho se prý může pásový opar vyrobit, ale je to fakt raritní. 

Offline Tabea
8153 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:44

Karja 

Offline Tabea
8153 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:48

Já pásový opar měla na zádech a na břichu, když bylo dceři 9m. Nebyla to nijak velká plocha, ale děkuji, už si neprosím. Děti jsou očkované. Ale to tady asi všechny, nepamatuju si, že by kdy ve školce/jeslích/družině byly neštovice. Možná jednou jedno dítě?

Online letfenixa
10906 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:50

Kokoska ja som mala všetky amalganove plomby podkazene, tak som rada, že ich mám vymenené. 

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 07. března 2025 21:25

letfenixa tak to je duvod.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:28

Karja no já fakt nejsem odborník, ale vyčetla jsem, že  očkování proti neštovicím chrání 10 let určitě a předpokládá se, že ta ochrana je "významně delší".

Neštovice se velmi vzácně prý můžou chytit i podruhé a prý je očkování lepší ochranou než prodělání. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:30

Evaeva jestli dostávají dospělí jinou vakcínu než děti netuším, u nás všichni dospělí neštovice měli, takže k tomu jsem nic nezkoumala.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:34

Mohučanka Jo, to je ale u dospělých, že? Těch 10 let. Myslela jsem u dětí, zda je to taky navždy, ale děvčata výše mi odpověděly. Já to očkování pro děti vůbec neuvažovala, ale ten pásový opar je docela argument. Já mám ted tu vakcínu pro dospělé a nevím, nějak nejsem rozhodnutá to opakovat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:41

whiskas  tiez som to cistenie absolvovala a po injekcii som necitila nic. Ale pre istotu si zober "ibalgin" do kabelky. Ked mi to dorobila, chytila ma priserna bolest od zubov az k oku a cakala hodina soferovania. Nastastie mi DH poskytla svoj, inak by som to nedala. 

continuity jak to, ze po 15 rokoch zas? Ja velmi dufam, ze uz sa mi to nevrati, zuby cistim ako das a 2x rocne DH.  Bojim bojim co by to znamenalo, ja som tam prisla za 5 minut 12.