andulka01 my prave mame doma na pozemku u sinice (na venkove) tri parkovaci mista a kdyz prijede tata hybridem/kamradka teslou skoro jim zadky koukaji do silnice. To ani u kombiku neni.
Stěžovací vlákno
Bez auta se asi dá být, ale jednu dobu mi všichni ti kamarádi, kteří žili svobodně bez auta, a jen potřebovali odvézt tohle a dovézt tamto a svézt se někam, docela lezli na nervy.
Jo, tak tohle my kdysi cpali furt jedni známí, dva páry, jak auto vůbec, že to jako je omezovani a že není potřeba, ale jakmile jeli někam na víkend, půjčili si auto rodiču. Do divadla, tak přece nepřijedou tři přestupy pak večer, takže auto rodiču, pak se objevily dvě čárky na tehotenskem testu a dřív nez pro průkazku se jelo do autosalonu:D. Tak to bylo takové no vtipné.
Karja no ale to sdílení není špatný, jestli s tím rodiče neměli problém. Ale chápu, kam s tím míříš.
a vy, co preferujete tu třicítku ve městě, řídily jste někdy auto touhle rychlostí? to je jak když hledáš místo na parkování... to může vyhovovat snad jen sedlákovi na výletě do města nebo nejistému začátečníkovi... já to vidim tak, že čim rychlejc auto jede, tim rychlejc je z toho města pryč - takhle by strávilo průjezdem skoro dvakrát delší dobu!!
RoSa a zabije víc lidí ![]()
Na toto téma jsou výzkumy, není to žádný blábol, akorát není shoda na tom jestli chceme města pro lidi nebo pro auta.
V Opavě zavedli všude kolem mojí práce stání pro rezidenty. Takže docela velká část míst se ráno vyprázdní a jsou celý den prázdná. Všude kolem jsou auta (je tam univerzita, takže vyučující a studenti) rozestavěná kde se dá, často trčí do křižovatky, nejde vidět ani projet. No a odpoledne se situace otočí.
Mladý pan jest tatar ![]()
Já jsem s pražskou MHD naprosto spokojená (až teda na její některý řidiče) a rozhodla jsem se už před lety, že auto vůbec nepotřebuju. I kdybych potřebovala dovézt něco většího, tak - kromě řečeného tatara - můžu využít dopravu z těch obchodů: dovážku nábytku i běžnýho nákupu... v centru jsem tramvají za čtvrt hoďky, sotva stačím přečíst ve čtečce pár stránek. Do práce autem 10 minut (a pak dalších 10 hledat místo), nebo autobusem za 15? Pche. Za to mi údržba a starosti s tou plechovou nádherou už fakt nestály.
Běžně využívám městskou dopravu i jinde, ale ta pražská (a ještě teda stockholmská) je k nezaplacení. Vlastně teda... mám ji už ještě ke všemu zadarmo ![]()
Já teda neříkám, že nás občas někam nepřevezou autem rodiče, ale vcelku bychom se fakt obešli bez toho případně by se to dalo nahradit nějak externě. Ale mi teda bydlíme v jednom z těch kousků Prahy, kde máme všechnu tu základní vybavenost do těch patnácti minut pěšky a co je dál, k tomu dojedeme metrem ;o) Ale zase chápu, že jsou životní konstelace, kdy je to bez auta na prd. A kdybych bydlela na vesnici, tak si přeju auto k osmnáctinám ;o)
Evaeva a při tý nižší rychlosti vyprodukuje víc zplodin (+ navíc by bylo dvakrát delší dobu v tom městě, díky tomu, jak se courá)... vidim to u nás v kopci v prudký zatáčce, kde auta/busy podřazujou na dvojku/trojku: ten povlak na listech stromů je uplně černej!!!
Sweet Potato taky dobrý!! Taky bych se jí na to zvysoka ...ehm odmítla bych
jako opravdu uvažování některých lidí je mimo moje chápání
RoSa co si pamatuju, tak jde o to, ze se snizi pocet situaci, kdy auta zrychluji, coz jsou nejhorsi situace z hlesisla zplodin. dojde k homogenizaci dopravniho toku a tim tim ve vysledku ty zplodiny snizi.
v te situaci co popisujes to je asi hodne kombinace zatacky a kopce.
ty vyhody pro ovzdusi a pocet smrtelnych nehod jsou prukazny, ale spolecenskej konsenzus zatim neni, no.
Do Pyšel jezdí vlak, proč by se tam nebylo lze dostat bez auta?
Raduza
pod tu pomyslnou hranici se urcite vejde par hodne komaptnich suv a par velkych vozu stredni tridy bude nad ni, ano. takze timto upresnuji puvodni vyjadreni.
co se týče rozměrů aut nejsme ve sporu. ![]()
Akorát ty je nechceš ve městě. Mě nevadí. Já jsem typ člověka, který by auto měl i kdyby ho nepotřeboval. Já ho prostě chci mít. Mám auta ráda a nepovazuju ho jen za dopravní prostředek, ale taky za zdroj zábavy.
dzizisketa No zastávka se sice jmenuje Pyšely, ale na náměstí je to ještě 2,5 km do kopce pěšky (tam spojení neexistuje). Dle PID je to od nás minimálně hodinu a půl hodiny s dvěma přestupy, ale spoj takový, aby byl na místě bezpečně včas, je na dvě hodiny se třema přestupama. Když tam má být v 7:15, vstával by před pátou. A odpoledne ty pojížďky, za nemocnou maminkou, za dětma... Kdyby ale ten vlak byl přímo v obci, bylo by to fakt super, jsme u správný trati.
RoSaMně v podstatě vyhovuje jezdit radši pomalu. Ale udržet poměrně silné auto na 30 je téměř nemožné. Asi by došlo na tempomat. Nebo na nějakou pojízdnou kabelku.
Zuzuli no protože Dejvice mají mnohem vyšší hustotu obyvatel a taky jiné složení. Proto taky lazmrzka může být jen v té britské čtvrti. Sídliště má prostě svoje specifika jako každý jiný typ bydlení, kvůli kavárnám se sem nikdo nestěhuje.
Mně samozřejmě taky chybí pekárna, řezník... ale tyhle lepší dražší provozy se tu neudrží. Je to něco za něco.
Pekárna tam přece je - jak jsou ty dva vysoký věžáky vedle sebe? Naproti Lidlu? Beru tam haranty občas na zmrzlinu apod., mají tam výborný sýrový šneky...
"Britská čtvrť", to je fakt legrace. Dyk je to samej rusák ![]()
Koukám že další skorosousedka
Jsem se přestěhovala z Vinohrad a nečekala bych, jak si na sídlišti zvyknu... ale jsem v Řepích a tramvaj mám před barákem, a za tu čtvrthodinu jsem nejen dole na Andělu, ale autobusem (rovněž před barákem) i na Vypichu, ve Hvězdě, na Hrad kousek... tak si připadám jak ve městě pořád
Nicméně bez tý tramvaje bych se asi cítila vo fous hůř ![]()
a vy, co preferujete tu třicítku ve městě, řídily jste někdy auto touhle rychlostí? to je jak když hledáš místo na parkování... to může vyhovovat snad jen sedlákovi na výletě do města nebo nejistému začátečníkovi... já to vidim tak, že čim rychlejc auto jede, tim rychlejc je z toho města pryč - takhle by strávilo průjezdem skoro dvakrát delší dobu!!
třicítka je blbost, jako ano v obytných zónách, ale plošné ve městě ![]()
Raduza ta zábava ale asi neprobíhá při kodrcání v centru, ne? Takže bys ho klidně mohla parkovat někde v parkovacím domě na okraji města, pokud bys ho potřebovala jen občas.
barbucha tady je metro, tramvaj netřeba. I když v původním návrhu byla rychlotramvaj jako na Barrandov, od toho se upustilo, aby trať nedělila čtvrť.
Ano, ve dvojčatech je pekárna, ale to už mám trochu mimo akční rádius každodenního nákupu. Naši okolo chodí na metro, takže tam nakupují. Řezník je na Butovicích. Ale to beru, důvod chápu. Mně mnohem víc trápí jiné věci, jejichž řešení není závislé na ekonomické síle obyvatel, o to je to horší. Třeba absence záchodů a pitné vody v těch rondelech. Jako když to může být na sídlišti Dědině, proč ne tady
Ale to by na radnici asi musel sedět někdo jiný.
Evaeva nemohla. Nechci mít auto na druhém konci města. Chci ho mít tam, kde ho můžu v případě potřeby okamžitě použít. Proto ho mám. Naštěstí jsem nikdy v centru nebydlela a ani bych bydlet nechtěla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí