Na toto téma jsou výzkumy, není to žádný blábol, akorát není shoda na tom jestli chceme města pro lidi nebo pro auta.
![]()
![]()
Přesně, vyšší rychlost, víc nehod, víc mrtvých, víc hluku, atd.
Na toto téma jsou výzkumy, není to žádný blábol, akorát není shoda na tom jestli chceme města pro lidi nebo pro auta.
![]()
![]()
Přesně, vyšší rychlost, víc nehod, víc mrtvých, víc hluku, atd.
Evaeva Mě v létě fascinuje náš stánek v parku, protože tam sice prodávají dobrou točenou zmrzlinu, ale vyloženě náhodně podle toho, kdy mají brigádníci čas a chuť tam obsluhovat.
Evaeva jo! Stanek s kafem a zmrlinou v parku. Klidne jen nejaky foodtrack, nepotrebuju kamennou provozovnu. Proste cokoliv
jj přesně, sdílení je fajn. Ale máš to prezentovat jako sdílení a ne machrovani, že auto nemáš, nepotřebuješ, když přitom máš auto ve volnočasové době neustále k dispozici;-)
jo, tohle kážu vodu, piju víno je moc fajn. A taky já vím, co je pro tebe nejlepší a budu se snažit, aby ses podle toho musel zařídit.
Jinak já se bavím tím, když k nám pracovně jede expert na životní prostředí a letí letadlem, i když by mu cesta vlakem trvala stejnou (ale spíš kratší) dobu. Ja mu to teda cpala jako udržitelný způsob cestování k nám. ![]()
Nedávno jsem na meetingu řekla, že nemůžu organizovat celý měsíc nějakou aktivitu na udržitelnost, protože budu mít 14 dní dovolenou, a US hlavní mi na to řekl, že doufá, že jedu na udržitelnou dovolenou. ![]()
Evaeva já pořád nevím jak mluvíte o rondelu, co tím vlastně myslíte .
Tabea aha , moc děkuji.
Ja ted nedavno resila jeden projekt s jednim architektem a on mi pak ukazoval jeho dalsi velky projekt. Novou mestskou ctvrt pro 5500 lidina poli u D1 mezi Pruhonicemi a Prahou.
kde tohle prosím bude, ještě v Praze, nebo po pravý straně dálnice za Prahou?
já začala loni řídit po strašně dlouhý době, právě proto, že jak už maj všichni kamarádi (včetně nás) děti, tak se na společný akce mimo město do pár aut neposkládáme. Tak doufám, že jsem nikdo předtím neštvala, že jsem se nechala vozit
. Keci jsem k tomu ale žádný neměla a na benzín jsem přispěla!
Ale vážně, teď jedu autem kamkoliv se to aspoň trochu vyplatí, protože potřebuju nabrat zkušenosti. Takže pravidelně jednou za týden na kroužek a tak jednou za měsíc někam dál. Ale stejně mám plán, že dítě příští rok do první třídy denně vozit nebudu, byť by to byl rozdíl 10 minut autem vs. 30 minut MHD. Tak jsem zvědavá, jestli mi tohle předsevzetí vydrží.
Anema To jsem zvědavá taky, každá minuta se počítá:-). Divila by ses kolik lidí u nás na vesnici vozí děti autem a jasně někdo pokračuje dál do práce tak se to nabízí, ale dost lidí jede zpátky domu. My teď teda od nového roku taky vozime, páč je někdo věčně na hromadě, buď rodič nebo druhé doprovazejici dítě a prostě bychom to nějak nedofuneli:D ..ale stejně jak je ten pohyb ve vsi po svých tabu:D. Naši jsou třeba úplně hotový z toho, že chodíme k nim pořád pěšky, nebo že si děti vyzvednu u nich odpoledne pěšky, pořád nám nabízejí z že nás odvezou... před 14 dny mi volali, to jsem byla nejak po nemoci, že holky můžou ráno odvést do školy a já že v pohode, že je mi lépe a že je tam autem v pohodě hodim. A oni, že jde o holky, že my máme studeny auto ráno nebo co:D. A tuhle říkal nějak sambo o jednom chlapkovi z vedlejší ulice, co taky tu má děti ve školce, škole, že furt jezdí autem ,,já vlastně vůbec nevím, jakej styl chůze má tenhle člověk,,. To mě pobavilo;-)
Karja kdyz jsem zacatkem unora mela zanet prudusek a byla skoro dva tydny doma s antibiotiky, tak jsem taky dceru vozila do skolky autem a pak ji tak i vyzvedavala po obede. Autem to ke skolce mame tri minuty. Protoze bych to proste pesky nedosla a neoddychala
Anema az za Prahou, stredocesky kraj. Ale nevim, jak moc toho muzu rict, kolik je uz zverejneno a co se teprve projednava.
Karja asi bych se nedivila, u nás je to v podstatě jako na vsi a taky tu skoro každej jezdí i 500 m radši autem. Já z principu ne, ale chápu, že někdy to nutný je. A na lepší se snadno zvyká
.
Zuzuli diky za odpověď. Ono je to asi fuk, myslím, že existují už plány na zastavění všech polí v okolí D1.
Karja tady kolikrát vozí lidi děti z míst, ze kterých to fakt nechápu. Podle mě je to docela problém, u škol a školek jsou slepé ulice a fakt se nepočítalo, že se tam bude otáčet tolik aut, je to nepřehledné a nebezpečné. Vrcholem jsou teda lidi, co hodí dítě na kroužek a pak, nevím proč, čekají v tom autě a nechají běžet motor. To už je teda hodně mimo moje chápání.
Evaeva je jim zima nebo jim tam spí mladší sourozenec ![]()
Evaeva Potrefenáhusaať je důvod jakýkoliv je to přestupek c cenovkou dva tisíce.
Že je řidiči zima ho ještě neopravňuje k tomu, aby všem zamoroval ovzduší. ![]()
Potrefenáhusa no jasně. Ještě stojí většinou blbě, tak asi aby mohli odjet. Ale ani jedno prostě neberu. Jestli je jim zima, proč nejdou dovnitř, je tam normálně sezení, se spícím sourozencem holt musí zaparkovat normálně, přes něj hodit deku a vzít si kabát.
continuity jj
Evaeva U toho spícího hádám mnohdy nejde o zimu, ale aby se neprobudil.
Alergia udrela
takmer na deň presne. Vlani mi začala 15.3., tento rok 16.3.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.