Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 16. března 2025 20:39
Reakce na DruI:

Zuzuli Já mám pocit, že on je problém i v tom, že taky chvíli trvá, než si lidi na sídlišti na novou provozovnu zvyknou a začnou tam chodit. Takhle nám tady zavřela cukrárna. Než si lidi všimli, že je otevřená, tak ji provozovatel stihl zavřít, protože nevytvářela zisk. A to bych řekla, že potenciální klientela tu je, protože tady moc není kam s dětma zajít, když člověk nechce do nákupního centra.

​No toto je presne u nás problém. Ešte kombinovaný s tým, ak je majiteľ dobrák a chce dať susedom zadarmo...potom už ani nemá komu predať.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 16. března 2025 20:43

A stými SUV nesúhlasím, že je to prašť ako uhoď. vidím to na parkoviskách, neviem ako máte línie parkovcích miest značené u u vás, ale u nás je jednoznačne vidieť, že tie SUV proste stoja často každým kolesom na jednej čiare. Veľmi často nemôžu ani stáť dve vedľa seba, nemali by ako vystúpiť.

Ako ja tie veľké autá úplne chápem, ak ich niekto naozaj potrebuje, ale ak ich naozaj potrebuje, tak si asi pokojne priplatí aj viac trebárs za parkovanie. Pretože skutočne zaberie viac miesta.

A celkom úprimne, pri pohľade na BA parkoviská sa mi nechce veriť, že žijem medzi toľkými horalmi.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 16. března 2025 20:56

slniecko to jsou asi parkoviště podle starých norem, někdo to tu kdysi zmiňoval, že se měnila šířka... taky na těch "starých" nerada parkuju... a ještě: někdy dělaj řidiči starejch plechovek naschvály, jakože zaparkuje schválně stranou svýho spolujezdce na čáře, aby ses do toho svýho auta nedostala

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 16. března 2025 21:13

slniecko my třeba SUV mít musíme, ačkoliv bydlíme v Praze. Máme tak zabijácký kopec do garáže, že sedan v tom zlomu nahoře zadrhne podvozkem. Kdysi jsme mívali Mondeo, s ním se tam dalo vjet, ale mohl být uvnitř jen řidič a žádný náklad. Jenže sedany a jejich odvozeniny se taky pořád prodlužují a zároveň snižují světlou výšku, takže další generace Mondea už se do naší garáže nedostala. Takže nám zbývají SUV, max nějaký crossover. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2025 21:39

RoSanechce sa mi googlit normy na SK, ale u nas nove sirsie asi nebudu. Kazde nove parkovisko k obchodom ma u nasv meste tak uzke parkovacie miesta, ze ak nezaparkujem presne v strede medzi ciarami, uz dvere poriadne neotvorim. A to mame obyc hyundai combi, ziadne extra siroke auto. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 16. března 2025 21:43

Pinot Noir ako ja Ti to verím, naozaj si myslím, že sú ľudia ktorí ho potrebujú...

Akurát, keď sa pozriem okolo seba, tak sa mi nechce veriť, že toľkí...no a potom máš trebárs parkovisko obsadené "ob" jedno miesto a zvyšní tam naprázdno blúdia (ja vtedy nehundrem, ja sa zmestím aj medzi ne ...)

RoSa to je možné, že staré normy, ale keby ich zmenili na širšie, tak ich bude menej. A fakt je to vidno, že aj tí vodiči SUV, ktorí chcú zaparkovať slušne, tak sa do nich vtrepú veľmi tesne, kdežto bežné autá nemajú problém. A to nehovorím o mojej modrej strele, Toyotke Yaris, ale trebárs ani manžel so 7-miestnym autom nemá problém.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2025 21:51

Pinot Noir kéž by je měl jen ten, kdo má fakt nějaký důvod, jako vy třeba. 

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 16. března 2025 22:00

Evaeva tak každej má nějakej důvod: moji rodiče třeba kvůli příšerný polňačce na chatu + otec je na vozíku, takže se mu líp nastupuje/vystupuje, plus ten kufr na složený vozík... já si teda myslim, že je to jen prachvobyčejná čecháčská závist - ale co je teda k závidění na stáří a invaliditě?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2025 22:28

RoSa já suv nezávidím, mně se hrozně nelíbí

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 16. března 2025 22:41

My máme MPVcko. Už se moc nedělají, je to velké auto, naposledy jsem s ním nemohla zaparkovat včera v Arkádách. jenže my s ním jezdíme na dovolené, na chalupy a víkendy a to je až po strop. 

Jako do města je zbytečně velké, ale mít něco menšího do mesta by znamenalo živit dvě auta, které nepotřebujeme a ještě zabereme další parkování. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2025 22:51

continuity my taky, protože tři děti jinam nedáš. Ale do té doby nám stačil obyčejný kombík, občas teda s rakví Ale je fakt, že při jeho výběru byla moje největší starost velikost kufru, jsou překvapivě velké rozdíly u aut vypadajících stejně.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 16. března 2025 23:00

tak si změřte kombíka na šířku a délku - jak to už zmiňovala andulka01

... a proti těm se nebrojí... aha...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2025 23:58

Dnes nezaspim. Vojdem do spalne, tam rybi smrad. Okno na ventilacku ale zvonka to neslo. Gugel vravi, ze tak hori elektrika. Dufam, ze to bola baterka k auticku, ktoru sambo nabijal (pri hlave spiaceho syna ). Vsetko som vypojila zo zasuviek, skontrolovala ich (az na jednu, ktora je za primontovanou komodou) a cakam, nez sambo vypne istic v spalni. Ale aj tak asi spat nebudem. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. března 2025 06:56

Někdo u.me před kanceláři obcas parkuje Hummera, ještě rádi byste vzpomínaly na SUV. Jako auto je to krásný, ale zabere půl dvorku.

Jinak nechápu tu averzi vůči SUV. Včera jsem tak koukala na to manzelovo a můj Superb v kombiku, jak tak stála vedle sebe, je asi delší. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. března 2025 06:59

Raduza Averze vuci SUV je podle me od toho, ze pres ne je spatne videt v provozu , jak jsou vyssi a zaroven si je lidi kupujou proto, aby z nich lip videli, coz ale neni vzdycky pravda - viz pripad ty pani v Brne, jak porazila tu holcicku v obytny zone a zjistilo se, ze ze svyho auta prakticky nevidi a nemela sanci ji zahlidnout, protoze to dite bylo mnohem niz. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. března 2025 07:09

711990 jo, ten případ si pamatuju  ale zrovna tak tam.mohl jet někdo s dodávkou a to dítě srazit.  Neštěstí se bohužel stávají.  Zase na druhou stranu si SUV lidi kupují kvůli větší vlastní bezpečnosti.  Posoudit nedovedu.  

Já osobně tohle auto taky mít nemusím   ale jak se hodí manzelovo 4'x4, když jedeme v zimě na chalupu na Šumavě.  

Jo a stížnost.  Sněží!!!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 17. března 2025 07:19

711990 osobně myslim, ze MPV i SUV (osobně v tom na rozdíl od Evaeva z hlediska záboru místa ve městě nevidím skoro žádný rozdíl) jsou dohledové celkem ok, pokud nemají super černá skla v rozporu s normou. Mnohem horsi jsou vsechny ty dodávky bez průhledu v zadních dveřích a s namachrovanym chlapcem za volantem. Ta ženská, co zabila toho chudáka malého na odrazedle, byl extrém, ona měla sotva 1,6m a řídila to obři volvo nebo bmw, neviděla na silnici několik metru!! pred čumákem, to fakt neni normální. 
Jinak můj muž už pote, co jej málem zabila v relativně nízké rychlosti na obyčejné křižovatce jedna pani, prohlásil, ze nám už nikdy žádné nízké auto nekoupí, protože proti všem těm SUV pak v provozu nemáš šanci. Takze i to je pro mnohé důvod.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. března 2025 07:22

Raduza My máme firemní dodávku a z ní taky není vidět.  To dítě bylo rok a.půl staré a ujelo matce na odražedle ze dvora, asi 200 metrů. Řidičku soud neshledal vinnou. To už můžeme zakázat všechno u čeho se stala tragédie. Já mám oa malé a při odbočovaní mám slepý úhel taky. 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 17. března 2025 07:26

Kan

Přesně tak, slepý úhel ma úplně každé auto a je dobré si uvědomit toho byt vědom. Řidič to většinou ví, ale hlavně jako chodec. 

Nečekaně velký má třeba tramvaj. Tam řídič nevidi před sebe 4 nebo 5 metrů. 

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 17. března 2025 07:31

Kan třeba kuchyňský nože, ty bych zakázala! nebo štafle! a sjezdovky!