dzizisketa amen
Stěžovací vlákno
Cast ridicu blbe parkuje pres lajnu i proto, ze jsou lini couvnout a srovnat to. Machri, kteri prece nebudou hrkat autem kvuli prednimu vytocenemu kolu na care. Ze se tam pak vedle nich neda zajet, zrejme neni jejich problem. Ale souhlasim, nekde jsou ta mista fakt hodne uzka, zaparkovat treba pod Rudolfinem je dost umeni. Z nedostatku casu jsme jednou jeli autem a pak jsme to kvuli parkovani stejne stihli s chlupem.
Evaeva já o tom hodně přemýšlela, že bych na ty svoje pojížďky využila klidně nějaký mini auto. Jenže jednak bych ho neměla u baráku kde parkovat, protože máme jen jedno místo (čímž se trochu vracím na začátek debaty
). Ale hlavně mi jako nejekologičtějších přijde to auto, které si člověk vůbec nepořídí. Nám jedno auto bohatě vystačí a bohužel kvůli delším cestám to musí být dlouhý kombík. SUV se nám teda taky vzhledově nelíbí. Autem teda jezdím jen tam, kde jsem si jistá, že v pohodě zaparkuju, nejlepší to je dopoledne na sídlištním parkovišti
.
Anema jo, já si myslím, že cesta je spíš v omezování počtu jízd. Ale s větším autem ať si klidně člověk připlatí za vjezd nebo parkování, tyhle věci právě vedou k omezování těch jízd, člověk pak jede autem jen, pokud je to opravdu potřeba.
dzizisketa v tomto mám čisté svědomí, máme auto na výlety z Prahy, dlouhé jízdy k rodině a dovolenou a převoz nákladů souvisejících s provozem domu. Nepoužíváme ho denně a když muž jede autem do práce, znamená to, že ho nechá u metra na P+R a pokračuje MHD. Parkujeme na vlastním pozemku. Nechápu ale, proč by měl někdo řešit, na co potřebuju v Praze SUV.
Líbí se mi ten japonský model - bez parkovacího místa není auto. Máme ještě parkovací stání v parkliftu v bytovce v naší ulici a je už dva roky prázdné, přestože inzerát na jeho pronájem pravidelně vyvěšujeme. Okolí bytovky je obložené plechovkami, v obytné zóně, kde nemají co dělat, ale pár stovek měsíčně za parkovací místo je pro lidi asi moc.
Pinot Noir to jsou věčně diskuze v místní fb skupině, platím si rezidenční parkování, jaktože tu nemůžu zaparkovat, radnice udělej s tím něco. Jasně, za stovku na měsíc místo před barákem ![]()
Kokoska to sa mi sambo smeje, ze som asi jediny clovek v meste, ktory rovna auto presne medzi dve ciary
. Som schopna sa vratit do auta a znova nastartovat, ked vidim, ze som zadkom na ciare (mame pri bytovke pozdlzne parkovanie a z auta nie su ciary vidiet).
Není možné porovnávat třeba deset let starého Focuse s aktuálními podobnými modely, ten trend zvětšování není jenom výmyslem "bohatých", ale je to i daň za normované bezpečnostní prvky a moderní technologie, které v tom autě chceme mít.
A třeba přechod na elektromobilitu znamená další růst velikosti aut (neřeším nějaký sdílený City prťky s minimálním dojezdem). Pokud budeme chtít rodinný vůz s rozumným dojezdem, rozumným prostorem pro zavazadla a bezpečností dle norem, to auto prostě bude veliké. Kapacitní baterie je velká (líp to zatím neumíme) a zvyšující se požadavky na bezpečnostní technologie se někam musí vejít. Těžká Li-ion baterie rovná se větší zatížení nosného rámu, takže se musí přidat na robustnosti, kde se daleko líp pracuje s vyššími podvozky typu SUV.
Mrakoplas muj muz se nesmeje, jen protaci oci. Mne to vadi, kdyz stojim na care. Jednou jsem to teda tak nechala, vedle nikdo nebyl a na parkovisti par aut. Kdyz jsem se vratila, stalo vedle me z prave strany natesno nalepene auto a chlapek si to fotil. Asi lovec fotek do tech webu o prasackem parkovani. Udelal to schvalne, volnych mist bylo jeste dost.
Prosimvás neděste mne s tím, že se přestanou vyrábět kombíky a my, co nechceme suv, tak budeme nuceni jezdit temi pseudosuv typu karoq apod.
Kombik miluju a nikdy nechci jine auto. Jinak nevim, jestli to tu zaznelo, ale suv sice zlepsi sance, ze pri nehode vyvazne posadka, ale zase je pri stretu nebezpecnejsi pro chodce, protoze je sejme vys, nez bezne auto a jak uz zaznelo, jiste osoby z nich blbe vidi. Takze je to takova bezpecnost na ukor druhych.
Kokoska tak to je
. To by som tu musela fotit kazdeho druheho suseda.
andulka01 spolu s tímto trendem tu ale bude trend omezování provozu aut ve městech ve prospěch jiných způsobů dopravy. Snižování povolené rychlosti kvůli bezpečnosti chodců, zdražování parkování, rozšiřování míst, kam auta vůbec nesmí....
monis tak pro chodce je asi nejbezpecnejsi trabant, jezdi pomalu, spis se rozstipne kastle nez kost a navic je ho slyset zdaleka. Skoda, ze uz ho nekoupis.
dzizisketa nojo, ojetiny :) Ale ziram, za kolik to prodavaji, skoda, ze ho nasi prodali za 20 tisic, kdyz uz tata nemohl ridit.
monis ale to je blud, nejsou nebezpečnější pro chodce, normy jsou normy, bezpečnost chodců se řeší u všech aut stejně bez ohledu na model, maj trochu jinak udělaný ty nárazový zóny. A kombíky se vyráběj furt a myslím, že i furt budou, pokud se do toho vejde baterka.
andulka01 takže není rozdíl pokud v 50 kmh srazí chodce Hilux nebo Golf? Jasně vždycky jezdila velká auta, tatrovky a kamiony ale teď těch vysokých aut je mnohem víc.
monis jak se z SUV najednou v diskuzi staly pick-upy?
V autech se moc neorientuju, neznám jejich rozměry, ale vidím, jaký je rozdíl, když na stejných místech zaparkují běžná osobní auta a stačí i jen jedno obří /netuším, zda SUV, asi jo/ a už je to buď hodně těsné nebo případně se vejde o jedno auto míň. Parkuji obvykle na stejných místech, kam pravidelně jezdím, sjížídí se tam většinou pravidelní parkovači. Třeba pravidelně parkuju na místě, kde jsou dvě podélná parkovací místa. Velká. Vlezou se tam v pohodě auta tři, jedno teda malé - golf kombi, focus a clio tam stojí nejčastěji. Nebo různé kombinace suber, octavia, ještě tam stává jedno hyindai. Teď přibylo obří volvo a to už se tam ta tři auta nevlezou. Pokud místo focuse nebo golfa zaparkuje to obří volvo, vlezou se tam jen dvě auta. Často to vidím v parkovacíh domech. Jedno obří auto a vedle se už druhé nevleze. Je mi fuk, jaké to auto kdo má, ale byla bych ráda, aby se to řešilo cestou město pro lidi a ne město pro dostupnost autem všude. Ale asi i ta diskuze tady odráží, že stále ještě ta auta vedou :-(
A pobavila mě ta závist. Když si myslím, že města, obzvlášť místa s málo parkovacími místy, úzkými ulicemi apod. nejsou pro velká auta, tak závidím někomu to SUV. To nechápu. Některé ty tanky stojí míň než rozměrově menší sporťák.
dzizisketa Evaeva Lilly_Ku Mám na to stejný nároz. A díky, že to píšete.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí