Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:02

Jinka já si na Jižňáku nemám na co stěžovat, i když parkovací situace se tu prý zhoršuje, nemusím autem jezdit v podstatě nikam. Všechno opravdu v 15minutové dochozí vzdálenosti, není problém umístit dítě do školky nebo školy (a můžeme si i zdárně vybírat), zeleň za těch 40 let hezky vzrostlá, měšťáci tady mají stáje a projíždějí sídliště na koních, jedna z nejelpších poboček městské knihovny, přírodní rezervace, cukrárny, Libeřské lahůdky, farmářský trh od jara do podzimu...

A kdybych si někdy pořizovala auto, bylo by to Suzuki Swift, pro tento model mám nevysvětlitelnou letitou slabost.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:02

andulka01 prave jsem se pracovne trochu motala kolem dostavby jedne prazske spojky u okruhu. Ta silnice, jejiz pozice je zanesena v uzemnim planu uz nekolik desetileti, porad nestoji. Ani neni definitivne projednana, stavba je zatim celkem v nedohlednu. A paradoxne proti ni nejvic bojuji ti, co si tam na polich s bonitni pudou tridy A postavili baraky a denne z nich dojizdeji ze stredoceskeho kraje do mesta, ale v zadnem pripade nechteji mit spojku 200 metru od zahrady... vubec nevadi, ze prave ta komunikace tam byla planovana mnohem drive, nez se z pole stal stavebni pozemek. Stejne to vypravel kamarad, co ted delal v jednom atelieru na soutezi na stavbu mostu u Suchdola pro severni cast okruhu. Tam taky vsechny obce, pres ktere by ten okruh mel jit a je tam planovan uz dlouho, to nechteji. Jo, vsichni chteji mit infrastrukturu pro auta, aby se jim do te Prahy jezdilo pohodlne za praci, ale nikdo to nechce u sebe. A bohuzel nase legislativa jim dava silu to roky zdrzovat. NIMBY efekt v plne sve krase. 

Takze je hezke chtit A a B, ale  ten stav se porad zhorsuje mnohem vetsi rychlosti, takze nejspis nezbyde udelat prvni to C

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. března 2025 13:09

slniecko To ale clovek nepozna, zda potrebuji/nepotrebuji. My bydlime v horach a i tak ma muz automaticky jako sluzebni auto SUV. A v Praze parkuje. Navic takovy Kodiaq je proste uplne bezne auto, a fakt rozmerove tak velke neni. 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:10

Anema takže zase nějaká fakta, hodnocení NCAP, Superb a Kodiaq:

Nejvyšší hodnocení za ochranu dospělých a dětských cestujících; vysoké hodnocení za ochranu zranitelných účastníků silničního provozu a asistenční systémyPodle přísnějších kritérií pro rok 2023, stanovených nezávislou organizací European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), získaly nové modely Škoda Kodiaq a Škoda Superb pětihvězdičková hodnocení za ochranu dospělých a dětských cestujících. Škoda Kodiaq dosáhla 84 % z celkového maximálního počtu bodů, přičemž získala 89 % za ochranu dospělých cestujících, 83 % za ochranu dětských cestujících, 82 % za ochranu zranitelných účastníků silničního provozu a 78 % za asistenční bezpečnostní systémy. Škoda Superb dosáhla 87 % z celkového maximálního počtu bodů, 93 % získala za ochranu dospělých cestujících, 87 % za ochranu dětských cestujících, 82 % za ochranu zranitelných účastníků silničního provozu a 80 % za asistenční bezpečnostní systémy. Toto hodnocení činí z modelu Superb druhý nejbezpečnější vůz v žebříčku Euro NCAP pro rok 2024. Pětihvězdičkové hodnocení získal i Volkswagen Passat, vyvíjený po boku modelu Superb společností Škoda Auto v rámci projektu Beta+.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. března 2025 13:16

Kokoska no a pak jsou lidi co parkovat proste neumi. Jako ja. Vim to, tak parkuju, kde je hodne mista a kde se da nasikmo. I tak jsem nekdy sejdrem, ale jakykoli pokud o napravu je jen zhorseni stavajiciho stavu. Jo a moc se nezlepsuju. Proste jsem marna ale absolutne eliminovat rizeni nedokazu, tak se mnou musi ostatni nejak zit dal

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:31
Reakce na 711990:

Raduza Averze vuci SUV je podle me od toho, ze pres ne je spatne videt v provozu , jak jsou vyssi a zaroven si je lidi kupujou proto, aby z nich lip videli, coz ale neni vzdycky pravda - viz pripad ty pani v Brne, jak porazila tu holcicku v obytny zone a zjistilo se, ze ze svyho auta prakticky nevidi a nemela sanci ji zahlidnout, protoze to dite bylo mnohem niz. 

​ Všímám si, jak mají občas řidiči/řidičky sedačku tak nízko, že z auta nemůžou vidět. Nejen u SUV. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:45

Zuzuli To mi teď vyprávěla kámoška. Uz si nepamatuju přesně lokalitu, ale nějaké město tady u nás. Obchvat je naplánovaný už od devadesátek, teď to vypadá, že by se to mohlo hnout, takže začali protestovat. Přesně ti, kteří bydlí v blízkosti budoucího obchvatu a výhodně si tam pozemky koupil, světe div se, z kraje nultých let. Je totiž nikdo neupozornil

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:51

brrr Tyhle vychcánci jsou bohužel všude, systémová chyba, že se to nedá řešit rychleji a důrazněji. Nicméně nezvládnutá příprava klíčové stavby (a prodej pozemků pod rukou) nikoho neopravňuje k tomu, aby perzekuoval jinou, náhodně vybranou skupinu obyvatel.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2025 13:53

andulka01 můžeš to brát jako zvýhodnění jiné skupiny obyvatel

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 17. března 2025 13:54

brrr to odpovida

Tady to taky jsou zasadne ti, co si tam koupili pozemku na prelomu tisicileti a ted bojuji proti kazde stavbe v okoli. Zatimco ti novejsi obyvatele to kupovali uz s tim, ze tam to napojeni k dalnici a na okruh bude. Ale v tom uzemnim planu to je snad uz od sociku, takze na to se vymlouvat neda. No a pak tam jsou ti, co nakoupili vyhodne pozemky pod planovanou komunikaci a ted se strasne s temi, co to blokuji, nesnasi, protoze bez toho, aby to prodali na stavbu nemaj moc hodnotu. Je tam mimo tu planovanou komunikaci stavebni uzavera. A pridej si k tomu jeste deti zeme a podobne spolky a je to tak nejak v kostce, proc se v cechach ta dopravni infrastruktura nestavi... 

Je dobre, ze se obcanska spolecnost muze angazovat a veci menit, ale tady je to extrem, diky kteremu jednotlivec muze na roky zablokovat jakykoliv zamer, pro ktery by jinak byla vetsina. Nerikam ho uplne zrusit, ale treba se par let soudit zatimco vsechno stoji, muze.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:04

Zuzuli taky bych nechtela mit spojku a sjezd 200m od zahrady. Chtela bych mit autobusovou zastavku bliz nez nynejsich 500m a autobus s intervaly castejsimi nez nynejsich 10-15 minut ve vsedni den ve spicce a 20 minut vecer a o vikendech. A kdyby ty busy byly dva a kazdy jel z hlavni krizovatky na jinou stranu, taky by to nebylo spatny.

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:12
Reakce na Kokoska:

Zuzuli taky bych nechtela mit spojku a sjezd 200m od zahrady. Chtela bych mit autobusovou zastavku bliz nez nynejsich 500m a autobus s intervaly castejsimi nez nynejsich 10-15 minut ve vsedni den ve spicce a 20 minut vecer a o vikendech. A kdyby ty busy byly dva a kazdy jel z hlavni krizovatky na jinou stranu, taky by to nebylo spatny.

​Tohle taky souvisí s kapacitou silnic, kterou ve špičkách nadměrně zatěžují osobáky. Ale interval 10-15 minut mi přijde OK, sama těmi autobusy na tvoji stranu jezdívám, zase o moc častěji by to nešlo ani s prázdnými silnicemi, myslím, že 7 minut je hraniční.

Online dorota
1231 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:14

Kokoska Zastávka 500 m a ďalej od domu a intervaly autobusov či vlakov neraz viac ako 30 minút sú štandardom v mnohých dedinách a naozaj každý, kto v takej dedine býva, nemá auto. Ani v každom okresnom či krajskom meste nie je úplne štandard mať spoje medzi jednotlivými mestskými časťami, či mestskou časťou a centrom mesta v 10- či 15-minútových intervaloch. Podľa mňa nie je možné mať hustejší interval spojov.

Pochádzam z dediny (od najbližšieho okresného mesta je vzdialená 25 km, čo je cca 40 min autobusom a cca 25/30 min v závislosti od hustoty dopravy autom), momentálne žijem v Bratislave. Po Bratislave jazdím väčšinou električkou a priznám sa, že viackrát som premýšľala nad tým, či je nutné, aby medzi zastávkami bola taká krátka vzdialenosť (niektoré autobusové či električkové zastávky sú od seba vzdialené neraz aj menej ako 500 m), potom električka či autobus každú chvíľu stoja, pomedzi to neraz stoja na semafore. Nezdá sa mi, že by to pomohlo plynulosti verejnej dopravy. Sama sa po centre mesta väčšinou pohybujem radšej pešo, ako by som mala ísť dve-tri zastávky električkou.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:16

dzizisketa no chtelo by to bus smerem do Petrovic, no. Pokud mozno v jine casy nez na Jiznak.

Kde byvaji na JM farmarske trhy? Ja to znam jen kolem Hájů, do "vnitrozemi" jsem nikdy nemela potrebu se poustet.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:17

Kokoska ale pak je hlavni predpoklad si ten pozemek 200 metru od mista planovane, a v uzemnim planu vedene spojky, nekupovat

Ne si ho tam koupit, kdyz je proto levnejsi, a pak proti stavbe bojovat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:21

Zuzuli mala som rozpisany prispevok a mi zmizol. Napisala si to aj za mna. Uzemne plany su predpokladam aj v CR k nahliadnutiu a ak v nom uz spojka bola, nema clovek podla mna pravo proti nej neskor protestovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2025 14:22

Mrakoplas to víš, že jsou

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:24

dorota Kdyz jsem bydlela na malomeste, jezdily autobusy z vesnic a nazpatek podle zacatku a konce pracovni doby v tovarne, podle zacatku skoly a pak neco kolem pate odpoledne. Takze deti z vesnic se po vyucovani bud hnaly jak o zivot, aby to stihly, nebo se flakaly hodinu a vic po namesti. Kdyz jeli lidi k doktorovi, taky museli cekat. Myslim, ze ani ted to tam neni jine. Takze si asi nemam stezovat? 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:25

Zuzuli pokud to uz je v uzemnim planu, pak jiste, to mi uniklo.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:31

Kokoska Na maloměsto si stěžuj, ale stěžovat si, že večer a o víkendu jezdí autobus jen jednou za 20 minut, to prostě lidi, co nebydlí vyloženě někde na Palmovce, zarazí