Torrah Liesel barbucha
No ... byla jsem v nemocnici a mluvila jsem s ošetřující lékařkou. Maminka je po vyšetření a je to, bohužel, jasná zpráva. Doma sama být nemůže (ve smyslu ani pár hodin). Již v týdnu jsem obvolávala Alzheimer pobytová zařízení (žádosti mohu poslat až teď, když mám vyjádření od lékaře) a čekací doba je minimálně měsíc, spíše 3 (jde samozřejmě o placená zařízení). V nemocnici mi bylo včera řečeno, že maminku na přechodnou dobu přeloží do Bohnic na geriatrii. Jenže, dnes je vše jinak. Na konkrétním oddělení prý někdo dostal žloutenku typu A a jelikož mámu hned otestovali na protilátky a zjistili, že je nemá, tak tam přeložena být nemůže. Následovala schůzka se soc.pracovnicí a ta mi navrhla seznam placených LDN, které jsou veskrze poměrně daleko. Chápu, že speciálním zařízení už je nějaký komfort, ale skoro 30 tisíc za LDN? O.k., chápu, ale hlavně je to fakt všechno z ruky. Ale nic jiného asi nezbyde, protože vláčet mámu domů, kde opět ani nebudu schopna ji umýt a čekat na místo v Alzheimer centru, není dobrá představa. Nevím, kdy přesně ji vypoklonkují z ÚVN, ale jistě brzo.
Jen mě napadá, co dělají s lidmi, kteří nemají na placenou LDN?