Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 21. března 2025 09:38

Jos ja jsem to nima konzultovala a je to kvuli tem nakladum/tobe. Oni proste nesmej ohrozit tebe jako darce a zaroven jim tim stoupa sance, ze vyplejtvaj penize na otestovani nekoho, kdo pak nebude pripravenej dat. Je to ujety. Takze kdyz se lecim s migrenou, odmitli me zapsat, protoze je to pro ne kontraindikace. Prej az se VYLECIM, mam prijit znovu.

Ze stejnyho duvodu me na jednom pracovisti i odmitli jako darce krve. 

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 21. března 2025 09:46

Jos To je zajímavé, protože já včera koukala zběžně na ten registr a tam byla kontraindikace jen onemecnění, na které se nějak dlouhodobě berou léky. Mohla bys mi dát nějaký odkaz, abych se tam početla? 

Edit.: no už to asi mám, ten podrobný seznam. Nevím no, třeba to očkování živou vakcínou, tak to je asi třeba jen na poslední rok, ne? To není třeba na 10 let?

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. března 2025 10:54

Karja to ockovani bude casove omezene, alw treba moje Leidenska mutace je tam explicitne zminena. A to ji ma, ja nevim asi 7%populace....akorat to ostatni nevi. 
711990 dik. Tak migrena mi prijde vazne uhozena. Jesteze u organovych transplantaci jsou ted ta kriteria tak rozvolnena, ze berou fakt skoro vsechny potencialni darce. Aspon na neco. To je odbocka, ale prijemcu je tolik, ze se neda nic delat. 

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 21. března 2025 11:36

Jos Jojo, já si taky myslim, že spoustu věcí asi zjistí až z toho rozboru. ALE dlouho jsem žila v tom, že je to jen ten odběr z kosti a určitě nejsem jediná, zrovna minulý týden jsme se o tom bavili se známými. Takže asi takhle špatná informovanost je taky asi zbytečně odrazující. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. března 2025 11:51

Ono je to fakt oboje hodně přísný, i senná rýma je na hraně. Já bych prošla s odřenýma ušima do prvního těhotenství, po něm kvůli rozjeté alergii, která vygradovala do astmatu, už ne. Brácha by jako alergik bez prášků prolezl, na krev chodí. Ségra už neprojde. Tak jsme si našly jinej způsob, jak být prospěšný společnosti a na dotazy odpovídáme, že pešek. Holt blbý atopický geny

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 21. března 2025 11:52

Jos me ta migréna dává smysl, já teda do sebe rvu pořád nějaké léky, i když zrovna neberu profylaxii. 

Ono je tam napsaná těžší migréna, pokud má někdo záchvat 2x ročně, asi ho kvůli tomu nevyradi. 

Online Anema
1298 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:02

ten věkový limit chrání příjemce (krvetvorné buňky taky stárnou) i dárce (víc potenciálních komplikací)

Obsáhlé info tady:

https://www.facebook.com/100064532182478/posts/772957734865292/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Samozřejmě jde i o efektivitu využítí peněz, co na to mají. Ta genotypizace se neplatí z pojištění, ale z nadací a z darů. Jde jim na to kdyžtak přispět na Doniu:

https://donio.cz/pomozte-hledat-darce-kostni-drene

Nebo přes QR kód:

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:05
Reakce na whiskas:

barbucha Vyšetření proběhnou, bohužel jistě jen potvrdí všechny dosavadní "domněnky" Ale, co dál ... 

​Jestli potvrděj to, že se bez pomoci neobejde a sama bydlet nemůže (podle všeho fakt ne), tak je to jednoduchý, musej ji přeložit jinam. Horší je to v tom, že ty musíš trvat na svým - při práci se o ni nemůžeš starat a nikdo ti v tom nepomůže anžto jsi "samoživitelka". Takže žádný takový "jen to paninko zkuste, dostanete výpomoc i ošetřovný", to už by ti zůstala na krku napořád a co si pak počneš? Budeš žít jen ze sociálky?! 

Když ji přeložej do LDN nebo cokoliv mají k dispozici na tzv. doléčení, můžeš tam denně chodit ve svým volným čase... a budeš vědět že je o ni postaráno i ohlídaná bude, abys nemusela mít nervy co zrovna vyvede, když si odskočíš do práce nebo na nákup. Ale musíš se obrnit a nenechat se ukecat nebo vydírat výčitkama, to je to. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:41

Torrah Liesel barbucha 

No ... byla jsem v nemocnici a mluvila jsem s ošetřující lékařkou. Maminka je po vyšetření a je to, bohužel, jasná zpráva. Doma sama být nemůže (ve smyslu ani pár hodin). Již v týdnu jsem obvolávala Alzheimer pobytová zařízení (žádosti mohu poslat až teď, když mám vyjádření od lékaře) a čekací doba je minimálně měsíc, spíše 3 (jde samozřejmě o placená zařízení). V nemocnici mi bylo včera řečeno, že maminku na přechodnou dobu přeloží do Bohnic na geriatrii. Jenže, dnes je vše jinak. Na konkrétním oddělení prý někdo dostal žloutenku typu A a jelikož mámu hned otestovali na protilátky a zjistili, že je nemá, tak tam přeložena být nemůže. Následovala schůzka se soc.pracovnicí a ta mi navrhla seznam placených LDN, které jsou veskrze poměrně daleko. Chápu, že speciálním zařízení už je nějaký komfort, ale skoro 30 tisíc za LDN? O.k., chápu, ale hlavně je to fakt všechno z ruky. Ale nic jiného asi nezbyde, protože vláčet mámu domů, kde opět ani nebudu schopna ji umýt a čekat na místo v Alzheimer centru, není dobrá představa. Nevím, kdy přesně ji vypoklonkují z ÚVN, ale jistě brzo. 

Jen mě napadá, co dělají s lidmi, kteří nemají na placenou LDN? 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:46

whiskas trvej na řešení v nemocnici. Pokud je ve Vojenské, ti vozí pacienty do Chittussiho a ta je (zatím snad) státní. Ta péče tam dobrá. 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:48

whiskas 

Hergot to je pech!

Ale nevím s těma LDN - asi bych se zkusila zeptat sama, pohledat na internetu... nějak se mi to doporučení jenom placenejch nezdá. A ještě daleko? Kdoví proč ti to ta sociální (!!) pracovnice nutí

Zkus se porozhlídnout. Hele když je ve Vojenský, tak například v Motole (přes kopec prakticky) mají normální LDN... 30 litrů jsme tam stopro neplatili. A určitě i u jinejch špitálů jsou taky. Míst asi nebude nazbyt, ale za zeptání nic nedáš Jdi na to

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:48

whiskas O ten příspěvek na péči už jsi zažádala? Od toho bych začala já, protože vyřízení trvá déle jak 3 měsíce. Ve špitále namají oddělení následné péče?

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:49

whiskas moje rodiče přeložili  z lůžka na následnou péči té nemocnice, samozřejmě neplacenou. Tam může být člověk myslím nějakou omezenou dobu, tři týdny? Táta zemřel dřív, mamku pak přeložili na LDN v jiném městě, taky bezplatně, tam by asi mohla být dlouho, jenže jsme ji sami dali jinam, bylo to tam dost strašný.

Nevěřím, že z lůžka musí na placenou LDN, ještě si to zkus zjistit. Existujou lůžka následné péče, ono se tomu mezi lidma taky říká LDN, ale je to něco jiného.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:50

whiskas 

Jo, continuity má pravdu! Chitussiho je dobrá a státní, byla tam tchyně svýho času. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. března 2025 12:53

whiskas najdi si geriatrie v Praze a volej tam, třeba

https://www.alzheimer.cz/databaze-sluzeb/2091-geriatricka-klinika-vseobecne-fakultni-nemocnice-a-1-lekarske-fakulty-univerzity-karlovy/

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:15

Nejak se nam podelala elektrika v baraku, nefungujou nektere zasuvky, pracka, mycka a varna deska, ale v kuchyni funguje mikrovlnka a trouba. Pojistky se tvari, ze jsou v poradku. Pomooooc!

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:30

Kokoska neuvolnil se vám někde nejaký drát, v zásuvce, vypínači? Pokud máte třífázový rozvod, může se to takto chovat. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:40

continuity muz rikal, ze to zkoukne, ale ted ma praci. Ja tak nesnasim  kdyz veci nefungujou! Varila jsem brambory v mikrovlnce, nastesti jsem koupila grilovany kure, protoze jsem dopoledne byla pryc a nemela cas delat obed.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. března 2025 14:09

continuity Díky, ta mě napadla, ale paní ze sociálky pravila, že prý nemívají volná místa, nicméně, že tam prý žádost zašle.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. března 2025 14:10

barbucha Díky, Motol zkusím. Zajímalo by mě, co dělají s lidmi, kteří prostě na placenou LDN nemají a "státní" jsou plné