Aranel sis tlapkam, suchý teplo potvrzuju, odpočívej. Já si skripla sedací nerv tak, že jsem nemohla skoro chodit, sedět. Doktorka řekla že pomůže jen porodit, že si mám lehnout a číst ![]()
Stěžovací vlákno
Aranel vydrž!
Jinak dnes je presne ten den na odchod do pole a misto toho sedim s rodinou v aute na dalnici, mam hlad a pms k tomu a po dojezdu si dam asi panaka
Starsi dite prudi vsechny od rana a ted kvuli ni posloucham v aute abbu, mladsi neumi jist, opatala se komplet jidlem a nutne chce umyt ruce a sambo radsi nekomentuji.
Pinot Noir monis Aranel Ono to zase není tohle rozhazování peněz u všech. Spis se tu ted psalo, ze se s tim clovek setká. A mě to třeba trochu šokovalo , když mo dcera vyprávěla některé historky poprvé, protoze i velmi movití lidé okolo mě se nechovají nijak okázale.
Aranel fuuj!
Jestli stihneš fyzio, tak tam by ti aspoň trochu ulevit mohli. Jinak odpočívat a radovat se, že nemáš na krku ještě batole no
notna no já doufám, že to není u všech. ![]()
Že mi zrovna ty dáš tip na bílý šaty
Jo, do Zary jsem chtěla, ale tam jsem šla už bez ní a něco bych tam i našla, ale musím ji tam zkusit dovléct... v tom frankieshopu nevim, jediný k tělu a bílý jsou ty štrikovaný a jsou až moc děravý, no ukážu a uvidíme. V zásadě něco na ten styl by šlo! Dík!
Neumím uvařit rýži. Teda dřív jsem to uměla, takovou du dušenou, v kastrolu na horké plotýnce, ne pytlíkový parboiled tentononc. Kolikáty pokus, poměr 1:2, 1 :1,5, s cibulkou, bez, orestované, proplachované nebo ne, a ne a ne se to povést, vždycky vznikne hmota co má vespod rozblemcaná a nahoře polotvrdá zrnka. S - štve mě to. Nevím jestli je špatná rýže (a už je to kolikátý druh) a nebo nějaká zásadní vada ve mně a vadí mi to. Jo a dusím v kastrolu na sporáku, ne v troubě.
berush a jak dlouho ji vaříš? Resp. jak teda postupuješ?
Pinot Noir většinou: v kastrolu na trošce oleje orestuju hrnek rýže až začne poskakovat po dně, přidám trochu soli, zaleju hrnek a půl vody, přiklopím pokličkou, nechám mírně vařit na 4 stupeň indukce cca 4 minuty, ztiším indukci na 1, přes pokličku hodin ještě ručník aby neutíkala pára. Celkem asi 25 - 30 minut.
monis chceš se potěšit utrpením bližního? ![]()
Před týdnem jsem jela s dětma k našim 5,5h bez pauzy, což je celkem ok čas. Syn (10 let!) prokousl dcery míček, ve kterým bylo nějaký lepidlo a třpytky. Takze zamatlali sebe, pak si začali (přes výslovný zákaz) mýt ruce nad krabičkou s rajcatama. Takze zamatlali lahev, od ní sedačku, rajčata plavaly v lepivý vodě plný třpytek. Jeste pořád mleli hrozný kraviny, byla jsem taky zralá na odvoz. Včera cesta zpět. Já jsem si polila záda až po zadek i sedačky ledovým čajem, syn vylil na zem a na batoh rozteklou zmrzlinu, částečně i pokapal sedačku a dcera při vyndávání kufru (neměla to dělat) trochu odřela auto.
berush tak já začátek stejně, ale vody 2 díly, a jakmile voda začne vařit, zeslabím indukci na 3 a nechám pod pokličkou 18 minut. (Indukci mám se stupnicí 14 + booster.) Rýže Lagris nebo SOS. Vždycky se mi podaří.
berush já nejsem schopna uvařit basmati u rodičů. Dneska jsem vařila nějakou fair Trade basmati a taky částečně rozvařená, částečně tvrdá. Když vezmu kvalitní rýži, tak je vždycky perfektní. Předem namáčím, pak nechám přijít k varu, ztlumím na minimum a nechám dojít. Nebo nechat přijít k varu a dát do peřiny. To jsem dělala, když jsme šli třeba na hodinu ven.
Ajo, Lagris je ta u rodičů.
Aranel Jo, to s tím jedním pohybem, co to dorazil, si taky pamatuju.
Tak ať se to rychle zlepší.
berush mne prijde blbuvzdorna jenom v troube, jinak jsem ji mela taky vzdycky hnusnou ( i v ryzovaru
). V troube ji pecu ve smaltovanem pekaci na kacenu, odkrytou na 190. 1 dil ryze, 2 dily vody, trochu oleje (nejcasteji sezamovy) a sul. Funguje to na jasminovou, jinou nemam zkusenosti.
Tabea jezis, vyhravas![]()
berush Vařím basmati v poměru 1:1,5 a na plynu, ale kamarádka stejně na indukci. Jen přivedu k varu v osolené vodě, hned vypnu, neotvírám hrnec a nechám 20 min. Pak otevřu, promíchám.
Se nám ty lezecké dovolené trochu poslední dobou kazí, aktuálně klepem kosu ve Phalcu, z těch 26 stupňů v Ostravě je zdejších 8 přes den opravdu k popukání![]()
rasaNori neboj, ono to do Istravy taky dojde ![]()
Ale taky jsem včera koukala, když jsem vyjela z vichru a slunečna, 20 stupňů a pak vystoupila v zamračenu a 10 stupních.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí