berush Kdyby zadny z postupu nahodou nefungoval - varim ryzi jako testoviny, tzn. ve velkem mnozstvi vody a kdyz zmekne, sleju. Kdyz jsem to poprvy videla u kamaradky, prislo mi to jako zverstvo, ale je to naprosto blbovzdorny
Stěžovací vlákno
Suyato mi jako zvěrstvo teda taky připadá ![]()
Tak ja hlasim, ze u nas karty k rodicovskemu uctu decka mali a maju, jednak preto, ze ich skolska jedalen patri k inej skole (odbornej) a maju pasiu zavriet gymnazistom ktori koncia neskor pred nosom, takze kvoli obedu...a tiez si obcas spomeniem, ze potrebujem aby po nieco skocili cestou zo skoly nakupit. Ale zas, nikdy to nezneuzivali, na svoje veci maju svoje ucty.
Já tedy dám 2 sáčky do vařící vody, osolím a vařím do dobu +- dle návodu na krabici. Rýže bez sáčků chutná jinak? ![]()
JankaM Tak hlavně nevaříš plast, že jo.
Já se přiznám, že bych rýži bez rýžovaru už ani nevěděla, jak uvařit! ![]()
berush podle mě je 30 minut už dost dlouho. Já to dělám podobně, ale hned, jak to přijde k varu zamíchám, přiklopím a dám na nemenší plotýnku. Když je voda vyvařená, je rýže hotová. Výjimečně, když mám pocit, že ještě potřebuje, nechám dojít v páře. Poměr dávám 1:1,5 u basmati a jasmínové.
JankaM mně ta sáčková připadá hnusná, taková hmota bez chuti.
Garfie taky bez ryzovaru neumim:D
Myslim viktorka_od splavu vařila rýži v mikrovlnce, oni na to v tescome prodavaj speciální krabici (podobnou jako na vaření v páře), ale my nemáme mikrovlnku
ja vařím taky cca 1:1,5, po chvíli varu nechávám 20 minut dojit pod pokličkou, ale odvázaná z ni nejsem
Tak já si jdu vyguglit co je rýžovar. ![]()
Třeba to potrebuju.
Suya delam to taky tak, do varici osolene vody s cibuli a hrebickem, za 12-13 minut je hotovo. Nikdy neni slepena ani pripalena a nepozoruju rozdil proti ryzi, kterou jim kdekoli jinde.
Suya vařím jí stejně ![]()
1 hrnek Basmati, osolit, 1,5 hrnku vody, přivést k varu, priklopit a ztlumit (na indukci 3-4 z 9) na 12 minut. Pak stáhnout z plotny, vidličkou prohrabnout, priklopit a nechat 3 minuty dojít.
Potrefenáhusa ano v mikrovlnce, ale co jsem si koupila multihrnec tak v nem. je to vlastne 8 minut v papinaku![]()
jinak u nas se delala vzdy v troube a maminka ji tak dela dodnes, vody na dva prsty nad ryzi, priklopit a strcit do trouby. cas uz nevim, asi "primerene"![]()
JankaM Chuťově to rozdíl být může – rýže vařená volně má trochu jinou strukturu a může líp nasáknout sůl nebo koření. Pro mě je pak ještě zásadní ten plast ve vroucí vodě, snažím se kontaktu plastu s teplým jídlem vyvarovat.
Potrefenáhusa tu blbuvzdornou z mikrovlnky dělám taky, ale v obyč skleněné misce, otevřenou, žádný speciální misky nejsou potřeba. Ale musi se to hlídat nebo dát víc vody, každých deset vteřin může být rozhodující.
žluťásek něco, co se musí hlídat, a rozhoduje 10 vteřin, nemůže být přece blbuvzdorný ![]()
Já jsem zkoušela rýži i v papiňáku a taky vyšla dobře. oprahnout až zesklovatí, zalít horkou vodou, nechat papiňák natlakovat a po minutě vypnout a nechat odtlakovat. Pak jsem dostala rýžovar a od té doby jen v něm a je vždycky dobrá. Ale vařím jen jasmínovou
Pinot Noir blbuvzdorný když už máš vychytanou značku rýže nebo dáš víc vody. Já to používám, když se třeba chystám do práce, jdu ještě pověsit prádlo. Vypne se to samo a nehrozí spálení. Nikdy se nerozvarila, ale když je tam málo vody a vlní se to dýl, tak se to nahoře trochu vysuší.
Nejlepší mi připadá ta z trouby ale. Rýžovar nemám zkušenost.
Raduza mam doma jeden plonkovej, kdybys chtela
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí