Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. května 2025 10:42

711990proč hned ten výsměch a další hnaní tématu do extrému? 

Isca ony jsou různé akce, kde se může člověk v přírodě angažovat a fyzicky znavit. jsme jeden rok byli vytrhávat náletové dřeviny z louky, kde rostou masozravky, které právě potřebuji tu louku. Nebo prošlapávat zaniklou cestu, kterou se místní rozhodli obnovit. Vynášeli pár prken na přístřešek na kopec. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 25. května 2025 10:48

Malvin a kde je ta hranice, kdy už je činnost zbytečná a měla by se přesměrovat užitečněji? Mám na své zahradě tolik fyzické práce, že se mi někdy večer klepou ruce námahou. Nemám už pak potřebu jít běhat nebo zvedat činky. Ale úplně klidně by se někomu mohlo zdát, že péče o růže, okrasné keře a neužitečné kytky je zbytečná, že pokud nepěstuju brambory, měla bych jít radši makat na obecní. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 25. května 2025 11:04

Catherinne mně maraton neprijde tak extremni. I je ta motivace pro me pochopitelna.Ta stovka pěšky 24 hodin mi přijde prostě extrém, nespat a tak, projit se kolem baraku a pak z toho byt x dni vyrizenej s puchyri pres celou patu..... 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. května 2025 11:31

Malvin protoze to smesny je. A uplne stejne absurdni. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 25. května 2025 11:49

EvaevaNic takoveho jsem nerikala a nedelala, tak si to podrazacky vedeni diskuse odpust. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2025 11:56

Samara vždyť ty dvě věci spolu absolutně nesouvisí 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. května 2025 11:57

Pinot Noir a proč bys měla pěstovat brambory a pracovat na obecním? Nechápu, z čeho mě obvinujes. Já tě nikam neposílám. Jen jsem reagovala na dotaz, co může pro krajinu dělat člověk, který nemá půdu. A možnosti jsou. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2025 12:03

Malvin s tím souhlasím. Ségra se hodně angažuje u brontosaurů a to jsou vždycky takové akce, jak píšeš. Ale myslím, že je to pro úplně jiné typy lidí než ty extrémní závody.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:03

Malvin no protože se tu kádruje, který sport je už moc a zbytečný a huntování a co to komu přináší a kam by bylo lepší tu energii přesměrovat. Úplně stejně tyhle úvahy můžeš přenést na jinou činnost než je Vltava run. Nikoho z ničeho neobviňuju, normálně se ptám, jak to tedy vlastně myslíte. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 25. května 2025 12:04

711990 Rikam znovu, ze mi prijde absurdni, ze se jako spolecnost placame po rameni, ze nemusime fyzicky nic delat, kdyz mnoha lidem ten fyzicky pohyb chybi. Take jsem si myslela, ze udelat neco pro krajinu je plus, ale vy jste mi vysvetlili, ze to je jalovy argument. Komunisty nesnasim, kapitalismus je mnohem lepsi. Mimochodem prave v oblasti pece o krajinu tu mame takove komunisticke manyry furt, ze lidi chteji vsechno zadarmo. Proste chces behat po krajine? Zaplat si peci o ni. Chces do lesa? Zaplat si peci nej! To mi prijde adekvatni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2025 12:06

Karja já si myslím, že maraton extrémní je. Určitě míň než ta stovka, ale nic zdravého to nebude. Když si ještě připočteš, že většina se běhá po silnici. Ten motiv mně připadá stejný a mám pro to pochopení, i když to není nic pro mě.

Offline Samara
příspěvků moje polička 25. května 2025 12:07

Pinot Noir Kdo tady kadruje sporty? S vama diskutovat neni mozny, schvalne vymyslite neco, co ten druhej nerekl. Mejte se, cau. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 25. května 2025 12:13

Ptala jsem se lidi, kteri behaji maratony a chodi 100 km v kuse, proc nezkusi tu prebytecnou energii vyuzit v oblasti, ktera jde do prdele a kde se to vymsti generacim po nas. Misto odpovedi si tady kazdej taha z paty uvahy o nesmyslech. A to narceni z komunistickejch hesel me vytocilo uz uplne a privedlo na myslenku, ze kdyz kapitalismus tak se vsim vsudy! A to se mi vlastne zalibilo, to by mohlo byt srozumitelny i pro lidi jako vy.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:20

Pinot Noir tak já tu napsala, že chápu, co lidem extrémní zážitky přináší, ale mě to neláká a vyhledavam poklidné zážitky, které zase přinášejí uspokojení mně. A dozvím se, že vyháním pěstitele růží sázet brambory a kadruji sporty. No nic, jdu si číst.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:25

Malvin doufám, že aspoň padesátou knihu.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:27

jo a stezuju si, ze na me neco leze a partner lezi s horeckou v posteli. pristi tyden jsme meli naplanovany cyklovylet po cechach, tak z nej asi nebude nic :(

edit: a mela jsem fakt vymyslenou perfektni trasu

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:36

Samara To je podle mého nereálný,  protoze práce v zemědělství většině lidí smrdí a  taky tady 25% populace má alergie a pořád to stoupá. Já se vždycky v duchu směju těm borcům z posily, protože do druhého patra si berou výtah, přitom chůze do schodů je přirozená zátěž.

Offline Tak Betty
6155 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:39

Sotva to začne bejt zajímavý , tak jedna řekne čau, druhá jdu si číst .

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 25. května 2025 12:51
Reakce na Karja:

continuity Jj přesně to se mi honí hlavou. Že je to prostě extrémní a neprirozene. Ale tak se říká,  že jak je dnes zivot (nastesti) pohodlný, tak lidé vyhledávají tyhle umělé výzvy a zkoušky. Přitom ta Viktorky akce je taky výzva a jakoby mnohem prirozenejsi a tělu prospesnejsi;)

​v Beskydech se chodí každoročně od roku 2010  tzv. Beskydská sedmička a ani omylem to není umělá výzva nebo zkouška. Ti lidé mají rádi hory, tráví tam volný čas stejně jako někdo v divadle nebo u šachů. Je to prostě hobby jako každé jiné, jen samozřejmě jejich fyzička je někde jinde. Takže to nepovažují za něco nepřirozeného nebo nějaké své příkoří. To že si to někdo neumí ani představit nebo to považuje za nesmysl fakt není jejich problém

Edit: reagovala jsem na Karju a teprve potom dočetla do konce. Evidentně jsem měla zmínit ale více uživatelek

Offline Raduza
příspěvků moje polička 25. května 2025 12:54

Já jen žasnu,  co se z pouhého sdělení,  že někdo ušel 100 km za 24 hodin, dá vyvodit za teorie