Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 22. května 2017 20:59
Reakce na rasaNori:

tak pojedete autem do prahy a dál už poletíte, no bože

ne fakt potlapkávám, my si takhle vybrali zájezd kvůli odletu z brna - samozřejmě pár dní před to změnili na prágl (pak jsme se dozvěděli že to je běžná praxe a že už z brna nelítají několik let), loni při odletu z blavy neměli vůbec naše údaje a už vypadalo že odletí bez nás... cestovky jsou dobrý peklo

Online continuity
43151 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:28
Reakce na rasaNori:

tak letet se da i bez cestovky, skorem bych rekla, ze je to i lepsi. 

dokud neni zmena na rezervaci, zadnou zalohu bych neplatila. sice ma cestovka u aerolinky nasmlouvanou kapacitu v letadle a letenky se vystavuji az pozdeji, ale stejne to zavani prusvihem.

49363 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:32
Reakce na continuity:

tak můžeš si místo zájezdu koupit letenku+hotel (teda tu letenku na některá místa asi dost obtížně), ale obvykle to vyjde dráž - teď mluvím teda o těch letnědovolenkových destinacích ala chorvatsko a dál...

Online continuity
43151 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:42

nevim, mozna nejaky sileny all inclusive. ale jelikoz to neni nasspusob traveni dovolene, tak to neresim. v Recku nas letenky, auto na 12 dni, obr apartman se zahradou a jidlo, ktere jsme si koupili kde jsme chteli a na co jsme prave meli chut, vyslo uplne srovnatelne jako pobyt s cestovkou. jako bonus jsme obrazily vsechny plaze v okoli. nepocitam v to jeden vylet do Meteory a jeden vylet do Thessalonik, to bychom se ve ctyrech prohli uplne nebo by to nebylo vubec mozne. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:50
Reakce na continuity:

muj zpusob taky ne, ale moje milovaná maminka je presvedcena ze pro mne cesta autem do chorvatska je neuskutecnitelnaale dobry, nakonec jsem ji na auto ukecala. Fakt nechci stravit dovolenou u more na jedne plazi a nemoct vystrcit nos za plot. Ale byl to tritydenni presvedcovaci boj, u nas mamka bude ten co ji s mojim tehotenstvim odesel mozek vstric vychazejicimu slunci :D

49363 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:51
Reakce na continuity:

fakt? tak to by mě zajímal nějaký podrobnejší výpočet, tomu se mi dost těžko věří. i když řecko jsem až tak nestudovala

Online continuity
43151 příspěvků moje polička 22. května 2017 22:40

32 tisic 4 letenky, studio 3* fakt obr pokoj s kuchyni a terasou, za barakem zahrada, jsem dohledala 355 euro (byla bych si priplatila asi o 100ecek apartman, co je v hotelu nonsens, ale uz jej nemeli volny) auto uz nevim, to je nad 10 tisic, + nejaky benzin do nej, rekneme 15. to je 56 tisic bez jidla, do 100 tisic jsme se vesli, co se v recku poridi bez problemu kdekoliv, mas ovoce kolik chces, drinku a zmrzlin jakych chces a neresis, jestli te bude honit cisnik kvuli jednomu jablku, ale koupis si rovnou kilo fantastickych broskvi. 

tou dobou jsem nebyla schopna dohledat zajezd pro 4 lidi, kteri vsichni potrebuji letenku pod 100klacku. morda byly ty letenky, primo litaji jenom Smartwings, takze zadna konkurence. na ostrovech by ta kalkulace vysla jinak, tam jsou drazsi auta, ale taky jsme to resili jinak (odvoz taxikem do apartmanu a pronajem auta na tri dny).

Online continuity
43151 příspěvků moje polička 22. května 2017 23:03
Reakce na rasaNori:

kdyz ono vsechno ma neco, ale tak nikde neni napsano, ze se do toho CHorvatska musi jet celou noc v tahu. navic se clovek nemusi tahat s temi kufry po letisti, co se taky pocita. jinak tehotenstvi je dost nevyspytatelna vec a to i to nekomplikovane, ja bych tu dovolenou prilis dopredu ani neplanovala. priprav se, ze to ted bude platit pristich nekolik let - deti mam fakt celkem zdrave, ale jednu dovolenou jsem musela posunout o dva tydny (nastesti nebyl problem ani s ubytovanim ani s letenkama) a druhou (zimni) zrusit uplne.  pokud mam nekde zaplatit nevratnou zalohu, docela skripu zubama.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 23. května 2017 07:41
Reakce na continuity:

Mamka to krapet prehani, ale tak z ni mluvi ty zkusenosti. Ja jsem rada na dovoleny panem svyho casu a fakt mne moc nevyhovovalo to jeji musime letete. Ale konec dobry, vsechno dobre. A na druhou stranu ze jsem ted v pohode neznamena, ze budu taky v cervenci. Ale diky za zkusenosti :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. května 2017 09:36
Reakce na continuity:

32 tisic 4 letenky, studio 3* fakt obr pokoj s kuchyni a terasou, za barakem zahrada, jsem dohledala 355 euro (byla bych si priplatila asi o 100ecek apartman, co je v hotelu nonsens, ale uz jej nemeli volny) auto uz nevim, to je nad 10 tisic, + nejaky benzin do nej, rekneme 15. to je 56 tisic bez jidla, do 100 tisic jsme se vesli, co se v recku poridi bez problemu kdekoliv, mas ovoce kolik chces, drinku a zmrzlin jakych chces a neresis, jestli te bude honit cisnik kvuli jednomu jablku, ale koupis si rovnou kilo fantastickych broskvi. 

tou dobou jsem nebyla schopna dohledat zajezd pro 4 lidi, kteri vsichni potrebuji letenku pod 100klacku. morda byly ty letenky, primo litaji jenom Smartwings, takze zadna konkurence. na ostrovech by ta kalkulace vysla jinak, tam jsou drazsi auta, ale taky jsme to resili jinak (odvoz taxikem do apartmanu a pronajem auta na tri dny).

apartman za 355euro na 12 dni?(verim,ze jsi nasla),ale to se jen tak nenajde,leda naka hruza,mimo sezonu nebo daleko od more.

Nam se nikdy nepovedlo sehnat nic pod 35euro na den a to je muz Rek.Jen jednou po sezone pred deseti lety 25e.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. května 2017 09:42
Reakce na rasaNori:

Dokud to břicho není moc velký, dá se zvládnout hodně. Cesta autem mi připadá lepší - můžes si stavět na protažení a na záchod, jak potřebuješ, klimatizaci si nastavíš, jak potřebuješ, koneckonců můžeš posunout den i čas cesty podle sebe. Což se u cesty letadlem říct nedá. Sice let je mnohem kratší, ale zase nikde nemáš záruku, že nebudeš tvrdnout někde na letišti kvůli poruše letadla, nebo nějaký komplikaci... Jako nejtěžší kalibr bych jako argument proti cestovce vytáhla krachující CK, která nechá bezprizorní​ klienty v cizině.

49363 příspěvků moje polička 23. května 2017 09:44
Reakce na Zarinya:

no píše o jedné místnosti, to se dá s malýma dětma

continuity se těším až si takový dovolený budem užívat ve dvou, momentálně je to buď daleko nad limit nebo nakupovat, vařit a vytvářet program neřiditelné smečce puberťáků - což dělám doma na to nemusím nikam jezdit. to bych se radši vyplácla na zahradu a semtam se postříkala hadicí;-)

rasaNori jj vždycky jsem byla skalním odpůrcem těch allinclusive vyvalování na pláži, a vidíš, i to se může změnit;-)) a teda fakt se těším až se to zas obrátí, to je pravda.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. května 2017 09:46

my meli taky jednu mistnost,kuchynku,koupelnu,balkon.jsme dva,takze vic nepotrebujeme.Ale pod 35eur na den fakt jk nesehnani,leda to co sem psala vyse.

49363 příspěvků moje polička 23. května 2017 09:50
Reakce na Zarinya:

ještě je teda možný to daleko od moře. což nemusí vadit když chceš spíš projíždět okolí a semtam se vykoupat na nějakým hezkým místě, to jsem od hodně nadšenců pro řecko slyšela a pokud je to dvojice stačí motorka, to by se mi líbilo moc. tak ještě vydržet až ta smečka definitivně odroste:D pak si od tebe vezmu tip;-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. května 2017 09:55

jo je to uzasny!Jeste mesic musim vydrzet.

Verim,ze se tesis az si budete uzivat ve dvou.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. května 2017 10:40

Ja taky nenavidela allinclusive, ale s detmi se to zmenilo - furt doma varim, nechci i na dovolene a ty potvory si vymysli, co sni a s allinclusive je vse v cajku. 

Letos poprve zvazuji, ze zkusime neco v soukromi, ale trochu se bojim, ze to odnesu hlavne ja.

Ale hadice na zahrade pobavila. Mozna to zkusim pristi rok.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. května 2017 10:54

Byla jsem na wellnes vikend a letos si uz bikiny neplanuju oblect, ne ne . Maximalne neopren. Doma v pradle mi to tak neprislo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. května 2017 11:04
Reakce na Candance:

taky vypadam lip v pradle nez v plavkach.cim to je?

49363 příspěvků moje polička 23. května 2017 11:10
Reakce na Candance:

:-) rodinku poslat pryč a zůstat na zahradě:P

myslím že pokud jsou děti menší plus lze kombinovat s restaurací tak to jde. pro mě je stresující už představa je ráno vyhánět z postelí že se někam musí jet a ještě pozorovat jak se to šklíbí nad čajem...