Mám zejtra vzít Ubongo?!
Stěžovací vlákno
A abych si taky trochu postěžovala, tak jeden dnešní zážitek z dětského second handu.
Dobrý den, neměla byste tu bílé punčocháčky v miminkovské velikosti, asi 56 nebo 62?
Se zeptejte v zimě, punčocháče nejsou letní zboží.
Ehm... Takže miminčí holčičky nosí v létě šatičky s nahatejma nohama, ať je počasí jakékoliv asi, žejo?
Tak to jsi asi byla v sekáčku, ne?
Pokud mate po ruce, doporucuju decathlon, spousta barev a strihu, vybrala jsrm si tam dokonce i vrsek, coz je u me vetsinou problem (normalni prsa na malym obvode)
Stezuju si, ze jsem prisla domu, vesla do satny a nasla na podlaze hromadu hadru...urvala se tyc ze zdi. Zrejme znameni, takze jsem to rovnou pekne protridila a ted zas asi nebudu mit co na sebe.
Včera ma po ceste domov prepadli krúpy a búrka. V momente zaliata cesta, na kruháči som prešla len tak tak, potom sa vysypali krúpy a museli sme všetco odstaviť autá. Ešte že som v aute nebola sama. Zrovna aj s dcerou sme išli pre malého do školky. Taký treskot v aute sme sa nepočuli, nič sme skoro nevideli. Bála som sa, že mi to rozbije sklo na ute. A tie blesky taaak blízko. Ufff a potom o päť minút už len lejak. Jediný pozostatok bolo bielo po zemi. U nás doma o pät kilometrov ďalej iba pršalo.
No esteze sa Vam nic nestalo! U nas tiez hlasili krupy. Nastastie nas to obislo a len trochu sprchlo
Ja som sa trochu bála o elzu, lebo bola sama doma a ešte vonku. Jej panika z búrky. Preto som ajprv išla domov, že predbehnem búrku, ale nestihla som. Neviem čo dáma robila , kým bola búrka, ale vítala nás pri bránke. Začínam si myslieť, že jej strach je väčší, ked je pri nás. Akože má ho komu predviesť. Alebo sa triasla od strachu v búde, neviem, no. Asi dáme vonkajšie kamery, aby sme videli. Inokedy je doma otec a je s ním, ale zrovna včera zas bol na nejakom výlete s partiou dôchodcov. Má viac aktivít, ako my všetci doma dokopy.
Kvůli událostem v Manchesteru zrušila škola dceřině ročníku dnešní výlet do muzea, kam se mělo jet celkem dlouho metrem. Chvilku jsem byla naštvaná, pak jsem si uvědomila, že jsem vlastně včera byla dost nervózní, že by měly děti po tom útoku vlézt do metra, takže teď už rozhodnutí školy vítám. Takže to už vlastně není stížnost...
Můžu si dokola říkat, že je vlastně ten strach stejně irelevantní jako strach z létání, a že je mnohem pravděpodobnější, že nás srazí auto, ale když se i přes všechna opatření a kontroly někdo odpálí mezi lidmi, tak se člověk neubrání...
já jsem myslela, že prohlašovali, že hodnoty si vzít nenechají a nenechají se zastrašit? ![]()
není rušení školních výletů projev strachu? protože reálné opodstatnění to žádné nemá, děcka stejně jedou do školy a pohybují se na veřejných místech, kde se srocují davy. nebo to metro zavřeli úplně kvůli reálné hrozbě? potom bych to chápala. jinak je to jen póza k zavření huby veřejnosti, aby měla pocit, že se něco dělá. to by měli snad hlavně zakázat třeba konání koncertů, aby to mělo logiku.
osobně si myslím, že právě PO útoku je kdekoli veřejně nejbezpečněji. protože bezprostředně druhý následuje asi opravdu výjimečně. já bych se tedy o dceru bála víc za týden a dál.
Jojo, tím se řídil můj bratr a v 2005 vyrazil týden po útocích v metru do Londýna, další týden na to se našly nevybuchlé nálože opět v metru. Jinak to rušení výletů naprosto chápu a kvituju, nemít obecně strach a zároveň vše možné preventovat se nevylučuje.
Na jednu stranu máte pravdu, vždyť jsem taky psala, že to je podobně iracionální jako strach z létání, na druhou stranu jsem prostě klidnější, protože i přes všechna opatření se evidentně všechno ohlídat nedá. Plošně se nic neruší, tohle bylo rozhodnutí školy.
no ale co tím preventujete? tím pokryjete asi jednu miliontinu možných cílů, přičemž tím samým metrem ráno přijely a odpoledne se budou ty samé děti často vracet do školy. tak jim snad měli zakázat tu cestu tam a zpět, ne?
jakou prevencí je po výbuchu osamělého vlka (včera to překvapivě zase tvrdili, aby to dnes raději opatrně zpochybnili) před koncertní halou nepouštět děti do metra? a proč je pouští do vlaku, tam teroristi taky útočí rádi. vlakové výlety taky zrušili? a pěší výlety přes náměstí? jestli jo, nemám námitek, bylo by to logické a systémové. ale jestli ne, tak prostě jen dělají uklidňující, ovšem poměrně neúčinná gesta na viditelných místech. další frustrovaný migrant může zaútočit kdekoli, proč z toho vybrat zrovna jen metro.
a přiznávám, že vám vůbec nezávidím a potlapkávám vás, protože z mého pohledu si mohou všichni strčit svoje hesla we are strong do patřičných míst. já bych se o děti bála a vůbec bych se za to nestyděla.
Já to nevnímám jako gesto, o tom, že ten psychopat byl osamělý vlk, žádné instrukce od IS zcela jistě dle mého nedostal, rozhodl se zabíjet sám, jen proto, že byl frustrovaný debil jsem přesvědčená, jako všichni ti před ním a další po něm, na jemu podobné to působí návodně, teď pár dalších prahne po podobné "slávě" a chtěli by ten šok ještě umocnit. Sama bych dítě do metra pustila, ale s jiným pocitem než před pár dny a je něco jiného děti jednotlivci a školní výlet, co si asi případně atentátník vybere, že.
Ono se tady zase všechno brzo vrátí do původních kolejí, ale vzhledem k tomu, že se spekuluje, že tomu teroristovi někdo s bombou pomohl a ten někdo evidentně zatím běhá na svobodě ( pravděpodobně i v Británii ), tak tahle bezprostření rozhodnutí beru. Jinak jsem koukala, že se ruší akce, kde by docházelo k davovému srocování lidí - např. střídání stráží u Buck. paláce nebo prohlídky parlamentu. Samozřejmě že v nejbližších dnech je další útok dost nepravděpodobný, ale ten strach, který časem zase otupí, je prostě aktuální teď.
K tomu metru - jasně, že se může stát cokoliv kdekoliv - metro je ale prostě nejjednodušší každodenní cíl.
Jinak já ta opatření v UK chápu, co nechápu je, že vždycky po nějakých útocích vyleze Chovanec, který zopakuje, že zvýšená ostražitost bude i dál platit v ČR a blablabla..... prostě populismus, protože u nás ani nic jiného neumějí ( jako když se po útoku v Berlíně rušily a obšancovávaly vánoční trhy i v těch nejzapadlejších městečkách ). ČR fakt není primární cíl.
Tak ja ako matka by som sa pár dní riadne klepala o svoje decko, keby išlo samé do školy. A chápem školu, aj ked sa to možno zdá niekomu prehnané. Inak neviem si ani len predstaviť, čo vedie niekoho k takému činu. Ale to je zas o inom....
Ono se tady zase všechno brzo vrátí do původních kolejí, ale vzhledem k tomu, že se spekuluje, že tomu teroristovi někdo s bombou pomohl a ten někdo evidentně zatím běhá na svobodě ( pravděpodobně i v Británii ), tak tahle bezprostření rozhodnutí beru. Jinak jsem koukala, že se ruší akce, kde by docházelo k davovému srocování lidí - např. střídání stráží u Buck. paláce nebo prohlídky parlamentu. Samozřejmě že v nejbližších dnech je další útok dost nepravděpodobný, ale ten strach, který časem zase otupí, je prostě aktuální teď.
K tomu metru - jasně, že se může stát cokoliv kdekoliv - metro je ale prostě nejjednodušší každodenní cíl.
Jinak já ta opatření v UK chápu, co nechápu je, že vždycky po nějakých útocích vyleze Chovanec, který zopakuje, že zvýšená ostražitost bude i dál platit v ČR a blablabla..... prostě populismus, protože u nás ani nic jiného neumějí ( jako když se po útoku v Berlíně rušily a obšancovávaly vánoční trhy i v těch nejzapadlejších městečkách ). ČR fakt není primární cíl.
Pod posledni odstavec se podepisuju.
Tie heslá stay strong a podobne ja osobne vnímam ako nástroj na povzbudenie morálky a nevidím na nich nič zlé a ani zbytočné. Že sa ľudia po útoku boja, že sa rušia určité aktivity a zvyšuje sa ostražitosť, to mi príde úplne prirodzené. Všetci sú vždy po takýchto útokoch otrasení. Keby sme neboli, tak by s nami asi bolo niečo zlé.
Zrušenie akcie školy kam chodia deti Emerald je skôr krytie sa zo strany školy, čo keby sa náhodou niečo stalo. Ak by sa reálne niečo stalo v krátkom čase po útoku, tak by tá škola bola braná na zodpovednosť (už vidím ako by ich povláčili po všetkých novinách, že prečo nespravili také a také opatrenia a nezrušili akciu a pod.).
Prevencia obávam sa neexistuje, jediné čo sa dá robiť je, byť ostražitý a v tomto prípade je dobré byť aj trošku paranoidný.
Já teda naopak s posledním odstavcem nesouhlasím. Je úplně jedno, jestli je ČR sekundární nebo padesátej cíl v řadě, kdyby se něco stalo, jakože vyloučený to samozřejmě není, tohle nejsou akce vycvičených džihádistů, ale frustrovaných ubožáků a ty můžou žít kdekoli, budou zas všichni chytrý, jak je možný, že se to u nás neřešilo jako v Manchesteru nebo v Berlíně. V Manchesteru se mimochodem taky zřejmě vnímali jako neprimární cíl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.