Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. května 2017 14:39
Reakce na carries:

Tie heslá stay strong a podobne ja osobne vnímam ako nástroj na povzbudenie morálky a nevidím na nich nič zlé a ani zbytočné. Že sa ľudia po útoku boja, že sa rušia určité aktivity a zvyšuje sa ostražitosť, to mi príde úplne prirodzené. Všetci sú vždy po takýchto útokoch otrasení. Keby sme neboli, tak by s nami asi bolo niečo zlé.

Zrušenie akcie školy kam chodia deti Emerald je skôr krytie sa zo strany školy, čo keby sa náhodou niečo stalo. Ak by sa reálne niečo stalo v krátkom čase po útoku, tak by tá škola bola braná na zodpovednosť (už vidím ako by ich povláčili po všetkých novinách, že prečo nespravili také a také opatrenia a nezrušili akciu a pod.).

Prevencia obávam sa neexistuje, jediné čo sa dá robiť je, byť ostražitý a v tomto prípade je dobré byť aj trošku paranoidný.

Naprosto souhlasím!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. května 2017 14:41
Reakce na Mutziputzi:

já to "osamělý vlk" spíš myslím ve smyslu "všechny moc překvapilo, co udělal, nikdo nic netušil". ne že bych si myslela, že má doma návod od IS.

nevěřím, že by tihle mrzáci pracovali tajně na vlastní pěst. někdo to věděl, někdo tušil, někdo možná i pomáhal. a věřím, že minimálně ve většině těchto útoků jakože osamělých. a ti všichni dál existují na svobodě a šíří svoje jedovaté názory na naši společnost. vždyť i nějaký imán o něm prohlásil, že patřil k radikálům, takže minimálně něco tušil. někdo z jeho rodiny nebo jeho kamarád něco věděl. 

to za osamělého vlka nepovažuju. poslední osamělý teorista byl podle mě možná tak breivik. protože to byl skutečný duševně narušený psychopat a ti pracují sami. vymyté mozky potřebují nejdřív minimálně to vymytí. od někoho.

20970 příspěvků moje polička 24. května 2017 14:52
Reakce na Jiná Realita:

Já jsem přesvědčená, že většina z těch, co podobný útoky provádí ani nejsou náboženský fanatici, prostě jenom frustrovaný asociálové, psychopati, model Hepnarová.

Offline Lilly_Ku
4546 příspěvků moje polička 24. května 2017 15:38
Reakce na Mutziputzi:

no tak spis frustrovani asocialove, kteri tu svou asocialnost kanalizuji ve fanatismu, no. ono se to neda uplne oddelovat, panc holt si to nabozenstvi jako prostredek vybiraji ..

Offline Lilly_Ku
4546 příspěvků moje polička 24. května 2017 15:39
Reakce na Mutziputzi:

Já teda naopak s posledním odstavcem nesouhlasím. Je úplně jedno, jestli je ČR sekundární nebo padesátej cíl v řadě, kdyby se něco stalo, jakože vyloučený to samozřejmě není, tohle nejsou akce vycvičených džihádistů, ale frustrovaných ubožáků a ty můžou žít kdekoli, budou zas všichni chytrý, jak je možný, že se to u nás neřešilo jako v Manchesteru nebo v Berlíně. V Manchesteru se mimochodem taky zřejmě vnímali jako neprimární cíl.

no jak ja takhle zpoza hranic mam pocit, ze si dycky po nejakym utoku na tom chovanec honi body, takze me ten jeho pristup irituje. jinak to co popisujes je neco podobnyho, ze to je takovy jako kvuli lidem, aby nikdo nemoh rict, ze jsme nic nedelali.

20970 příspěvků moje polička 24. května 2017 15:43
Reakce na Lilly_Ku:

A tak zase co má řikat, jako ministr vnitra mlčet nemůže, i kdyby chtěl, zřejmě se ho zeptaj

Offline Lilly_Ku
4546 příspěvků moje polička 24. května 2017 15:44
Reakce na Mutziputzi:

ja vim, no ... kdyz ja nesnasim s prominutim tu jeho drzku a myslim si, ze by uz mel davno odstoupit a zmizet v propadlisti dejin, no. uz za toho svyho bakalara. no ale co nadelam. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. května 2017 16:32
Reakce na Mutziputzi:

když vezmete dosavadní zkušenosti, tak zatím šlo vždy o útok v zemi s početnou muslimskou základnou, kde má muslimský terorista klidné zázemí. u nás to nemá. zatím, díkybohu. míra pravděpodobnosti útoku mi přijde stejná, jako to, že na václavák spadne letadlo. není vyloučená. to ale není nic. ale děláme snad opatření proti pádu letadla na václavák? dělat zesílená opatření na základě útoku v británii u nás je asi stejně efektivní, jako je dělat v tu samou dobu na islandu nebo v kanadě, pokud není známa nějaká reálná konkrétní hrozba (na našem území se třeba asi pohybuje známý terorista). 

navíc nemám pocit, že by třeba francii opatření z výjimečného stavu nějak pomohla. kdyby se chtěl u nás někdo odpálit, stačí mu třeba běžný letní slunný den v uličce staré prahy, kde je tak narváno, že se tam nedá ani dýchat. tomu nezabrání nikdo. když uvidí policajta před stadionem, jen se posune o kus dál. policisté v ulicích tam nejsou, aby něčemu zabránili. jsou tam, aby uklidňovali veřejnost. kterému z proběhlých útoků mohl zabránit policajt se samopalem? tomu autu u obchoďáku? charlie hebdo? nebo tomu klubu? útoku sekerou ve vlaku? to by musel policajt stát u každých dveří. 

aneb taky si myslím, že v případě chovance jde hlavně o (docela rozumně očekávatelné) uklidňovací tahy než o cokoli, co by mělo smysl nebo bylo efektivní. ano, nebude se pak, až se něco stane, dát říct, že stát nic nedělal. ale to neznamená, že to, co dělá, k něčemu je, krom toho, že to zacpe hubu veřejnosti, kdyby k něčemu došlo.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 24. května 2017 17:20
Reakce na Mutziputzi:

Jak píše Lilly_Ku  - taky mám pocit, že si na těch opatřeních Chovanec víc honí body, než že by myslel na veřejné blaho. Samozřejmě je mi jasný, že ve velkých městech by ta bezpečnost zvýšená být měla, stejně tak tam, kde jsou strategické cíle ( nádraží, letiště.... ), jen mi občas připadá, že se to u nás přehání ( třeba obrněné transportéry hlídající náměstí v horní dolní po útoku v Berlíně ).

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 24. května 2017 19:04
Reakce na Setare:

Stezuju si, ze jsem prisla domu, vesla do satny a nasla na podlaze hromadu hadru...urvala se tyc ze zdi. Zrejme znameni, takze jsem to rovnou pekne protridila a ted zas asi nebudu mit co na sebe. 

Tohle se nám stalo už dvakrát a vždycky v zimě. Kupujeme stále silnější a silnější hmoždinky

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. května 2017 21:54

jen k tomu přehánění.

na film festivalu pro mládež nebo podobnou akci (přesně jsem to neviděla), která se dnes konala na náměstí ve zlíně (úplně velkoměsto, bylo tam max. pár stovek osob, což je na každém ranním nádraží), hlídkovalo asi tak šest policejních aut a 4-6 viditelných policistů s puškami (!) plus mnoho dalších policistů bez nich, jen s pistolemi.

ale nemám nejmenší představu, na co by tam byli, kdybych v té kabele, co jsem vlekla, neměla boty, jídlo a knihy, ale šrouby, matice a semtex. a rozbušku a odhodlání to všechno použít. psa na vyhledávání výbušnin jsem nezahlédla. klidně bych si přišla do davu pod pódium a zmáčkla to.

možná mi něco uniklo a byli tam, protože někde blízko uprchl nebezpečný trestanec, ale spíš si myslím, že to byla reakce na manchester.

to mi přijde prostě trochu víc přehnaný.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 25. května 2017 11:24
Reakce na :

Manžel strávil celé úterý v Manchesteru a i když nevěděl, kam dřív skočit, ty informace o obětech, které se k němu dostávaly, ho hrozně zasáhly ( ostatní samozřejmě taky, ale když je člověk na místě, tak je to přece jen jiné ).

My jsme se to dozvěděli asi hodinu po útoku, zrovna jsme se chystali do postele, vzápětí manželovi volali z práce, takže měl celou noc co dělat. 

Na tom koncertě byla s kamarádkou 18-tiletá dcera manželova nástupce, který ho v Londýně v létě vystřídá. Naštěstí se jim nic nestalo, ale ten pocit....

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. května 2017 15:13
Reakce na :

Chtela bych pridat svou stiznost k tematu. Nedavno jsme si udelali vylet do Versailles. Bylo to peklo na zemi. Bohuzel, situace se hodne zmenila a i s predem koupenymi listky jsme zkysli ve fronte cele 3 hodiny. Na nadvori byl obrovsky dav, podle me tam mohlo cekat vic nez 2000lidi, fakt neuveritelny dav, fronta se klikatila asi na 12x. Duvod tohoto sroceni byl jeden: security check, kvuli bezpecnosti. Na tento obri dav meli celkem dva ramy a 4 typky z ochranky. Kdokoli by se chtel bouchnout, udelal by nejlip prave pred touto security control, protoze tam umele vyrobili takovyhle dav. Kdyby listky nestaly tolik, na miste bych se otocila a jela zpatky... Vice uz ne. Perlicka: u ramu nas zastavili na pet minut a zcela vazne se nas zeptali, zda mame v tasce nuz, ze rentgen neco ukazuje. Po otevreni tasky v ni samozrejme nic nebylo, securitak se znovu zeptal, zda opravdu nemame nuz, ze neco videl. Po peti minutach uznal, ze tedy nevidel nic nez propisku... 

Jinak dnes povinne drzi cela firma minutu ticha za obeti. Byl rozeslan email, ze se za vsechny cela firma modli a neustale na ne myslime. Osobne se me utok vazne dotkl, v novinach jsou fotky tech ubohych deti a lidi... Presto, tohle gesto mi prijde tak neuveritelne povrchni a prolhane... Uz vidim, jak se nase HR cely den modli.

Toto trojhodinové čakanie si ale pamätám aj spred takmer 30-tich rokov, čo som tam bola naposledy ...

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. května 2017 15:40
Reakce na :

Do Uffizi vo Florencii sa bolo pred 18 rokmi treba dva dni vopred nahlásiť.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. května 2017 18:34

dosla som na absolutny koniec mojich sil a uz to dalej nejde nikam.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. května 2017 18:41
Reakce na palahniukowa:

drž sa .

Ja som bola v podobnom stave minulý piatok, odvtedy som doma a ešte nie som ok.

Aj sa niečo stalo, alebo len dlhodobé vyčerpanie?

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 25. května 2017 18:45
Reakce na palahniukowa:

Co se stalo?