a tak třeba něco jinýho než zrovna pes by bylo větší stimul? :-D Já vizualizuju asi dost :-D
Stěžovací vlákno
nene:-) já si to představuju tak, že když si představuju třeba... pláž a moře a slunečníky a bar a u něj fešného chlápka..;-) tak někdo jiný tohle všechno fakt "vidí", třeba jako když se kouká na fotku nebo na film. a to já teda nemám:-/ "vidím" jen takové prchavé vjemy a to ještě fakt s těma otevřenýma očima, když je zavřu tak nic než tmu z toho prostě nevymáčknu
Vot technika balsaja: antivirus mi oznamil, ze nalezl 6 podezrelych fotografii v mem mobilu. Kdyz jsem se dotazala, co tim mysli, oznamil mi, ze podezrele fotografie jsou rozmazane ci NUDNE. To mi ted jako bude lustrovat, co a jak fotim? A nejvetsi WTF, ktery fotky jako vybral? Bonsaicats, jak synchronizovane spej na kresle!!!
hehe, tak to mě by asi ty fotky sešrotoval rovnou všechny, prakticky nic jinýho, než svoji kočku, nefotím ![]()
tak to toho chlapíka u baru úplně vidím, má košili s havajským vzorem a pití s deštníčkem ![]()
tvoje starosti na moji hlavu. zaloz klub, mam to taky. dodneska mi neprislo, ze by to mel byt problem a nehodlam na tom nic menit. knihy normalne ctu i nepozemske svety si predstavuji, ne zeby uplne detailne, ale nejaky obraz tam mam. na druhou stranu mam opravdu dobrou vizualni pamet.
proč kruci nemůže být aspoň někdy nějaké normální počasí?
buď mrzne, nebo zdechám vedrem
ještě dnes ráno u nás byla strašná zima, zítra má být třicet. pak bude třicet tři dny, aby opět mrzlo.
odbornika mam, ale silu nie.
Nedá sa mať silu pri rozbehnutej depresii.
Ako jediné, čo v tomto momente má zmysel je, dať seba do fyzického a takého psychického zdravia, ako je to v danej chvíli možné a áno, za pomoci liekov, PNky, a ja by som v krajnom prípade ani tú hospitalizáciu nezatracovala...
A potom sa skutočne odsťahovať. Ďaleko. Psi si zvyknú. Dom je fajn, ale je to len VEC, nemôžeš nechať VEC, aby ťa držala v neprimeranej životnej situácii. Nemôžeš byť otrokom VECI, nech ti je akokoľvek blízka. Ty máš hodnotu, nie nejaká nehnuteľnosť. Budeš sa diviť, ale v novom (a ďaleko od všetkého tohoto) budeš o chvíľu tiež "doma".
A čo sa týka toho, že "je to aspoň nejaká spoločnosť"...no...bez tejto spoločnosti za chrbtom sa môže ľahko stať, že sociálna fóbia bude ustupovať podstatne rýchlejšie, ako v tejto konštelácii.
viktorka_od splavu buďte radi, ja mám zasa opačný extrém, extrémne veľkú predstavivosť, okamžite si viem všetko vizualizovať do najmenších detailov, a veľa ľudí ma podozrieva, že na niečom frčím. Stačí mi napríklad počuť, že proti nelegálnym dronom sa cvičia dravce, a ja hneď vidím úplne do detailov orla v brnení ako tasí zbrane spod krídel a bojuje s dronom a neviem sa prestať smiať pol dňa
A dnes mrzneš nebo zdecháš? Tady jsou poslední dny naopak velmi příjemné. Já bych snesla i tepleji, ale nestěžuju si.
:-(
continuity tak problém určitě nee:-) ale jsem si doteď fakt myslela že co popisuje
betsey že to je jen takový výmysl, že ve skutečnosti to nevidíš... chjo, tak mám po bábovičce:P
ale třeba sny se mi zdají normálně, obraz i zvuk a tak:-)
vidím, bohužiaľ, vidím :-))
![]()
nesmúť, vieš, koľko krát ma vyhodili z triedy, keď sme niečo čítali, ja som si to vizualizovala a nevedela sa prestať smiať? Alebo som sa rozosmiala v absolútne nevhodných situáciách, alebo nemôžem nejaký hnusný obraz dostať z hlavy strašne dlho, a to stačí, že som o tom len počula?
ráno jsem mrzla, teď se chystám ven zdechat
dopoledne bylo asi tak 11 stupňů. minulé dny pořád tak 15.
Ha, tohle mám taky, někdy mne zaujme nějaká blbost a přesně do takových detailů, jako orla v blyštivé zbroji, si to začnu představovat. Třeba si vizualizuju situaci palahniukowa , jak ta její děsomáti doslova chodí po sousedech. Tak v mé mysli fakt obchází sousedy jak žebračka, zazvoní a hned spustí: "představte si, co ta moje dcera zase...", dovykládá, rozloučí se a jde o dům dál. proto nechápu, jestli jí někdo popřává sluchu, takové chování bych teda netrpěla a babu ze svých dveří vyrazila.
BTW, můj fešák na baru má žluto-modro-črveně pruhované bermudy, je to atlet, má tmavé vlhké vlasy z moře a sluneční brýle, které si zrovna sundal a mrkl na mě... tak čau, já už musím!
Ach jo, tak už si tady kolik hodin lámu hlavu, jestli to mám nebo nemám. Poctivě se snažím něco si představit - a funguje inverzní syndrom "nemysli na bílého velblouda."
Přitom já v denním snění trávím spoustu času, ale teď zjišťuji, že moje představy a fantazie nejsou obrazové, ale dějové a slovní.
tak ze bychom byly ty dve ze sta?:-)
dejove a slovni, jj, a zachvat smichu z tech predstav chytnu snadno taky, jenom ty obrazky tam nemam...
No už to tak asi bude.
Fakt si tady celé odpoledne představuju psy i barové povaleče, mám jich plnou hlavu, ale nevidím je, dokud je nezačnu vědomě popisovat, jakoby o nich v duchu někomu vyprávět. Nebo ti postižení nedokážou ani to a takhle to funguje normálně? Aneb jak si způsobit úplně zbytečné traumátko...
no tak dík, teraz vidím v mysli tú matku a každého jedného suseda, ako vyzerá, čo má oblečené a aké má domáce zviera ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.