Haha, to si piš, že jsem nadšená, že jedu zrovna na zimu!! ![]()
viktorka_od splavu No sešlo se to....mám takové ambivalentní pocity :-)
ano, ambivalentní je to slovo, které jsem hledala;-)
každopádně doufám, že budeš posílat pravidelná hlášení a foto!:-)
Teda já tu dočítám až zpětně, jaké máte problémy. A ještě nejsem na konci- ale za chvíli odjíždím a mám potřebu
vám vyjádřit podporu a pochopení. Bohužel moc dobře vím, co deprese obnáší a že lidé nemají sílu řešit vůbec nic. Opravdu je nejlepší se dát dohromady medikací a pak dělat změny. Sice nevím, jak bych vám mohla pomoct, ale kdyby vás něco napadlo, klidně se ozvěte.
ambivalentní.... to je něco jako když se ti tchýně zabije v tvém novém BMW? ( vtip!)
Muž pracuje pro japonskou firmu. Na jaře by měl nahradit stávajícího nadřízeného Japonce v ČR, takže mu asi chtějí ještě trochu vymýt mozek a pojaponštit ho :-) Už jsme tam byli na rok před cca deseti lety, ale teď půjdeme i s dětmi, takže to bude náročnější. Je to opravdu trochu neplánované, i když někdy před rokem jsme naznačili, že bychom klidně šli, teď je to takové "bez varování" cca dva až tři měsíce dopředu. Hůř to nese ten místní Japonec, je tady teprve dva roky a vůbec se mu nechce domů!!! :-)
@berta
přesně
Tak oni ti Japonci prostě sklapnou podpatky a jdou kam je pošlou :-) Předpokládám, že ani oficiálně neřekl, že by chtěl zůstat. Ale počítal s delší dobou, jeho předchůdci tady byli na cca 8 let...koupil si tady nějakou nabušenou motorku, kterou mu v Japonsku nezaregistrují, takže ji tady musí nechat, z toho je nešťastný ![]()
Jinak návštěvy vítány, všichni známí, kteří minule plakali, že nemohli přijet (malé děti, rozestavěný dům....) mi teď naznačili, že na zimu, zvlášť když jsem za půl roku zpátky, by se teda mohli vyprdnout ![]()
S dětmi ještě vůbec nevím, ale syn je poslední rok ve školce (naštěstí, kdyby to vyšlo na prvňáka, to by mě střelilo!) a dcera bude ve třetí třídě, takže ji asi budu učit doma a půjde na přezkoušení. Nevím, jestli by pro ně nebyl spíš jen stres, chodit na půl roku do anglické /japonské škkoly....musím to ještě zvážit. Spíš to beru tak, že půl roku-to je taková lepší dovolená....:-)
Chceš slyšet historky, jak jsem se všem ukláněla, v obchodě čekala až mi naskládají nákup do tašek a vyzouvala si boty před zkušebními kabinkami?
Jo, bylo to těžký...ale to bylo i přestěhovat se tam (bože, první nákup v sámošce mi trval asi dvě hodiny a to jsem kupovala jen pár základních věcí, jogurt se mi podařilo objevit asi po dvou měsících).
Tak to už je důvod. Myslím,že jsem už nějaké postřehy o Japonsku od vás četla. Doufám,že se dočkám/e dalších zajímavostí,pro mě jsou Japonci děsně tajemní
,ráda o nich čtu.
Tak to víš, o čem je život v Japonsku, kde nesjou nápisy latinkou...jinak ty vychované děti, to je hrůza, jednou jsem pustila nějakou rodinku sednout na čtyřsedačku ve vlaku (podotýkám, že jinak bylo skoro prázdno, takže jsem si měla kam sednout) a jejich děti se mi asi pět minut ukláněly až k zemi...![]()
Co se chutí týká, pokud máš ráda sojovku, ryby, zelený čaj, řasy a sladké fazole, máš vyhráno, vždycky to chutná po něčem z těchto věcí (nebo po všem najednou, haha).
rozarka ano, nějaké historky už proběhly na MP, ale nebojte, od září vás budu zásobovat i tady :-)
Pani, zajímavé, gratulace k výletu. Můžu se zeptat, jak to řešíte s vaší prací?
Oni maji jinak překvapivě volnou výchovu, ale přes některé věci prostě jede vlak! :-)
MP Meri Moje práce je pochopitelně problém, tu musím upozadit. Když jsem jela minule, odešla jsem (ale nakonec jsem si našla práci na částečný úvazek u konkurence a pracovala z JP). Teď doufám, že bych alespoň částečně mohla pracovat z tama, já totiž pracuju téměř 100% z domu. Chystám se o tom promluvit se šéfovou, ale asi si budu muset udělat výlet do Prahy, jinak spolu mluvíme jen po telefonu. A tohle bych raději probrala osobně.
jsou to starosti, ale stejně je to super :-)
muj muz zil jako dite rok ve Vietnamu a moc rad na to vzpomina. tou dobou to bola navic dost rozvojova zeme, takze jeho mama prvni mesic myla v hypermanganu snad i banany a jediny pouzitelny bazen byl na nejake ambasade v okoli, v hotelu byl od pulky tydne vzdycky brcalovy rybnik. trochu taky cestovali a ma z te doby plno zazitku. ja bych to videla pro deti rozhodne jako pozitivni.
jinak panu manzeli gratuluji k povyseni. ta dovolena je teda na pytel, ale rekla bych, ze si to vynahradite.
edit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.