Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 22:29

Tabea já jsem nedávno slysela nejdesivejsi příběh mého dospělého života. Sestřenice moji kámošky čeká druhé dítě, co se ma narodit do roka od toho prvního...jenže ono to budou dvojčata!!! Takže bude mít tři děti do jednoho roka. To že žijí ve 2+1 bez výtahu, to je jen třešnička na dortu, upřímně budu se jí bát zeptat, jak se mají. 

žluťásek Já jsem taky bulela, celej víkend nonstop, pak jsem si střihla s kámoškou v kavárně hysterickej záchvat, že se lidi otáčeli, všechny emoce šly ven a byla jsem dobrá;-). Mně se teda osobne nikdo neptal, ale mých sester jo, jestli to bylo u nas plánované a ony byly jakože dotčené tou otázkou (mně taky nepřijde vhodna), tak všem říkaly, že jo:D. Teď zpětně bych řekla, že to nemohlo být naplánované líp, jako ty dvě děti stejně staré jsou hrozná vyhoda;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 23:32

Karja no hustý, ty dvojčata. Takhle nějak to má ta Lejla abbasová. 

Jinak mi taky přijde jako výhoda mít ty děti blízko, ale člověk musí přežít tak do dvou, tří let toho mladšího. Což u nějakých náročnějších typů nebo bližších rozestupů není zrovna jednoduchý úkol, že jo

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 00:40

Karja to často moja mama spomína na kolegu z 80.rokov, ako mali 3 deti do roka - druhé dvojčata. Chodil sa do práce v podstate vyspať. 

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 01:48

Před nějakou dobou jsem tu psala, že znám dvě rodiny, kde mají 3 dětí pod 3 roky, to je pro mě úplně noční můra. Jednu tu rodinu potkávám, a nechci tím říct, že to má ta matka jednoduché, přijde mi, že je pořád v poklusu, ale aspoň mají kolem sebe takovou rodinnou síť, že to jim teda opravdu závidím - hlídá jim každý, kdo se mihne okolo - babičky, tetičky, strýčkové, pratetičky, všechno příbuzenstvo. Teď je té nejstarší už 5 let. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 07:44

Karja kolegyni se minulý pátek narodila trojčata (kluci) 

už má dvě děti (kluka a holku) , chtěli třetí a mají

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 07:59

Samantha To je masakr! Tak ať se jim daří;)

letfenixa Jej, no to ta moje kamarádka, ona nemá děti taky pořád vzpomínala, jak to bude dělat ten chlap, kde se vyspí, tak jí říkám, víš ona se musí vyspat hlavně i ta žena:D:D:D

Myrtila Já také znám takovou rodinu, ale není to moc vypovídající vzorek,  protože to je prostě taková ta ženská, co kdyby se rozhodla, tak jde na ultramaraton, kdyby se rozhodla, tak jde pěšky do Asie, prostě takovej ten silnej typ...tak se rozhodla takhle, já myslím, že by zvládla i 4 za sebou;)

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 08:06

Samantha Teda, to je pěkné nadělení, ve všech smyslech toho slova

Karja No, tohle je taková normální žena, ale ze svého pohledu staré matky si říkám, jestli aspoň část energie nemá díky tomu, že začala dřív, ještě jí není ani 30. Mě, o 10 let později, by to asi zabilo

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 08:08

Manžel má sestru mladší o 10 měsíců

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 08:13

Myrtila já mám spolužačku, co má 4 děti za 5,5 roku. Taky bych jí nepopsala jako takovou tu superženu. Ale zase mi přijde, že má srovnané takové to, že v tomhle počtu nemůžou mít všichni všechno (jako pozornost...). A teda má oporu v muži, stará se, zapojuje se i do té mentální zátěže. Ale stejně jí obdivuju, nikdy bych to do ní neřekla.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 08:25

Karja no ja taky znam podobny pripad, nastesti jen z doslechu. Ale zcela uprimne, asi jsou i horsi veci nez dve deti s mensim odstupem. Taky zalezi jake ty deti jsou, jak spi a prospivaji, jakou mas ppdporu z tofiny... Ted je to jinak strasny, strasny. To sem nepatri ale musim se vypsat. Kontaktovala jsem spoluzacku z gymplu, uz dlouho si slibujeme navstevu. Synka ma asi 2,5 leteho. No tak jsem ji napsala. A holcina stravila ted pul roku v motole, ditko melo absces mozku, dve 10h operace a vubec se nevedelo, jestli prezije. A tustava nejistota, jak na tom bude dal. Ve FB skupine zase jedna s dvema skolkovyma detma psala, ze manzelovi na preventivce nasli metastazu. Po dosetreni je to nejaky silene agresivni geneticky podmineny nador a v podstate preziti max 6m. No a ted jestli to nemaji i ty deti (normalne na tenhle nador lidi zemrou uz v mlafe dospelosti a nestihnou predat). Jako ja ty internety asi vypnu! 

Offline JankaM
3107 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 08:38

žluťásek já myslím že to bylo běžné, mám sestru o rok a 18 dní mladší a kolem nas byla spousta dětí od sebe o rok. Mamka si tedy nikdy nestěžovala, asi jsme byly hodné

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:05

Jos Je to tak, zdraví je to nejpodstatnější, ostatní se přežije.

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:10

JosUfff...

žluťásek Ale vy jste určitě byly v roce bez plen, všechno jste jedly, spaly celou noc...

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:23

Aranel no když jsme kdysi pleny praly v pračce, tak byly většinou všechny děti kolem jednoho roku bez plen... naše teda jo. Jsou od sebe ve větším rozestupu, ale ty pleny, to byl mor, tehdy to bylo jinak, jak dítě sedělo, šup na nočník a kolem roku už běžně pleny ani v noci. S jídlem to teda bylo horší a o spaní nemluvím. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:29

Ja som v prísušnej dobe chcela dve deti hneď za sebou a podarilo sa nám - rozdiel je rok a 10 dní. Nechcela som po jednom dieťaťi začať chodiť do práce   a s odstupom druhé kolečko - tehotná chodiť  do práce ,s dieťaťom do jaslí ,či do škôlky / ak by som  ich vôbec dostala /  a až s odstupom,keď by som si vydýchla z tých miminkovských starostí  druhé dieťa,  so všetkým ,čo k tomu patrí .Takto som druhé  tehotenstvo prežila doma v pohode s miminkom, overila som si, že starostlivosť o dve malé deti nie je to čo 2x , ale skôr polovica,  lebo už som vedela, ako na to, a deti sa v príslušnom veku už vedeli pohrať spolu, mali podobné záujmy, program rodiny sa riadil potrebami rovnako starých detí  a po nástupe do práce už som nemuela z novu riešiť odchod na materskú a tým aj prerušenie  profesného rastu. Ja  odporúčam .

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:49

Jos To si furt říkám, že všechno jde nějak vyřešit, ale hlavně že jsme zdraví.

Online Kokoska
35005 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:49

Torrah no, bezne... muj synek vzdoroval do dvou let, je letni a uz jsem mela strach, ze mi ho v zari nevezmou do jesli. Tam tehdy dvoulete deti uz pleny mit nemely. Dcera to zvladla v roce a pul. Mozna jim ty mokre pleny byly vic neprijemne, vic si to uvedomovali nez ted s tema jednorazovkama "zadecek v suchu".

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:52

Blanka No jo, já mám objektivně milý a klidný dítě, muž chodí prakticky denně na jednu procházku a pracuje doma... (prarodiče teda všichni pracujou). Ale kromě toho nespaní, který taky není nijak hrozný, ale pro mě z toho nejhorší, jsem taky třeba ještě vůbec nedostala ms. (Já vím, 711990 !!) Možná když se nekojí nebo míň, jde to rychleji?

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:53

DruI Tak!!!

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 09:58

Aranel Já neměla menstruaci po porodu skoro dva roky (a na to si teda nestěžuju protože mi nijak nechyběla ;) ale to nespaní je na mateřství objektivně úplně nejvíc nejhorší.