Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:15

continuity tak naplánovat, aby to nebylo, je (jakoby) celkem snadný, naplánovat, aby to bylo, může být o dost složitější 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:17

Potrefenáhusajá neříkám, že to je snadný, ale nějakou představu člověk asi vždy má a pokusí se jí realizovat? 

Není to záruka ničeho, ale někde se začít musí. 

Evaevavíš co, já mám ty holky a celkem si tohle to kouzlo ráda odpustím, hlavně kvůli nim. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:20

continuity já snad holka nejsem nebo co?

Myslela jsem tím, když je to dítě v dlouhodobém vztahu s někým, s kým o tom stejně výhledově uvažuješ/podaří se o trochu rychleji než bys chtěla... Je to opravdu jiná zkušenost než si to naplánovat a udělat.

Offline Zuzuli
3797 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:20

Evaeva i s osmiletym rozdilem jsme si s brachou hrali. Staveli bunkry, koleje, lego, na schovku, pozdeji karty...

Ja bych v tom nehledala nejakou "idelani hru sourozencu s malym vekovym rozdilem", co mozna mas jako predstavu. I s sestiletym rozdilem si deti pohraji, kdyz chtej. A chtit nemusi ani ti podobne stari, viz deti me kamaradky.. A hlavne ty benefity souziti se sourozencem nejsou jen v tom hrani, s tim velkym rozdilem se obohati i jinak, jak to ty dve temer stejne stare deti nezvladnou.

Online Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:21

continuity no dyt jo, ale tady se resej ty idealni rozestupy apod., jednak je to jen v hlave dotycnejch, nekdy to ani z různých příčin možný neni

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:27

Zuzuli víš co, já vidím, co mám doma. Ti dva starší si nepamatují dobu bez toho druhého. Je to fakt mega rozdíl. Milují i mimino, hrají si s ním, ten rozdíl zase není takový, ale nejsou na sebe tolik napojení. Ale není to stejné, nevyrůstají tolik spolu, půl dne je tu od narození sám. Samozřejmě, že to zase přináší něco jiného, jiné výhody.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:39

Zuzuli Jj, chápu, já to spíš beru tyhle řeči, jakože takhle to vyšlo a ted si tu tak říkáme, jaké to má výhody a jaké to má nevýhody, ne, že toto je ideální a takhle bychom se měli zařizovat. Jak píšeš, osud tomu přidá velkou měrou hodně. Já jsem teď třeba vysmátá, ale ty první dva roky jsem myslela, že se budu houpat na větvi v lese, fakt:D:D:D

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:42

Evaeva Jo, já chápu, jak to myslíš. Já tomu říkám děti z lásky, že se řekne no tak uvidí se a uvidí se. My jsme na to měli dost času, muž měl dost přátel, kteří měli s početím dítěte velké problémy, takže jsme skutečně počítali s horizontem třeba tří let.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:44
Reakce na Karja:

Evaeva Jo, já chápu, jak to myslíš. Já tomu říkám děti z lásky, že se řekne no tak uvidí se a uvidí se. 

​Jo, přesně.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 14:58

Evaeva To si řekla kamarádka, co jí táhlo na čtyřicet, když začali plánovat svatbu, že to začnou zkoušet a uvidí se. No a povedlo se jim na první dobrou, tak pak svatbu o rok posouvali, protože se nechtěla vdávat těhotná :o)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:02

Evaeva no ale to je přeci úplně jiná situace než neplánované dítě. To je za mně dítě v třeťákům nebo čtvrťáků na VS, která se ještě musí kvůli těhotenství přerušit. Jako nakonec to člověk zvládne, mít ty děti takto brzo na něco do sebe, ale je to celkem komplikace. 

Tomu, že vlastně děti chceme, jen nevíme jestli teď hned, jsme říkavali, že tomu necháváme volný průběh. To jsem třeba udělala s mým ex: bydlet jsme nějak bydleli, jestli mít dítě v 26 nebo ve 30 nám bylo jedno.... Akorát, když to dítě nebylo ani po třech letech, už to bylo horší. 

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:05
Reakce na Aranel:

Blanka No jo, já mám objektivně milý a klidný dítě, muž chodí prakticky denně na jednu procházku a pracuje doma... (prarodiče teda všichni pracujou). Ale kromě toho nespaní, který taky není nijak hrozný, ale pro mě z toho nejhorší, jsem taky třeba ještě vůbec nedostala ms. (Já vím, 711990 !!) Možná když se nekojí nebo míň, jde to rychleji?

​Ja přestala první dítě kojit v 17 m., protože jsem chtěla ještě druhý dítě. Druhý v 2 letech, ms se dostavila až někdy potom. Tak pokud chceš jako první rozpoutat bouři v tý FB skupině, tak je možný, že budeš muset napřed přestat kojit.

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:15

dzizisketa tak aspoň si nemáte co vyčítat a všechno máte nový.

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:17

DruI Aranel Prosím vás, v kolika jste ty děti měly, že o sobě mluvíte jako o starých matkách? Mám takový pocit, že podle vašich měřítek je tu stará matka každá druhá, ne-li dvě ze tří.

Offline Zuzuli
3797 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:24
Reakce na continuity:

Já mám zkušenost s otehotnenim obojí - s prvním manželem to nešlo léta, nakonec jsme se kvůli tomu rozvedli. S aktuálním partnerem to bylo 2x na první dobrou, jak se říká: stačilo, kdyz po mně hodil trenky. Takže já jsem tým radši plánovat, než pak řešit neželané těhotenství. 

​Ja mam jeste treti verzi, trikrat tehotna hned prvni cyklus, ale udrzeni bylo problem. A ted po onkolecbe sice oficialne neplodna nejsem, dle vysledku, ale rok nechraneneho sexu a nic. Neco se proste naplanovat neda

Online Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:26

Tabea geriatrická rodička je myslím od 35 let, takže tady, a i vlastně obecně, nás hodně je.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:27

continuity my to dítě ale ještě neplánovali, ne, že uvidí se. Plánované nebylo. Ale věděli jsme, že ho chtít budeme v řádu let. Spíš nevadí, kdyby náhodou. Nebo malá ségra, s tím už nepočítal nikdo, dítě po 15 letech. Jasně, že je to jiné než mít dítě ve dvaceti na VŠ nebo ještě dřív, to ani nikdo netrdil.

Offline Zuzuli
3797 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:28

Karja moje sestrenice ma ted druhe dite necele dva roky po prvnim a kdyz jsem ji pred tydnem videla, tak se mi snazila nabalit jedno dite s sebou

Novorozene nonstop na prsu, jinak rve. Odlozit se moc neda. K tomu starsi porad rve, ze chce jen mamu, i kdyz ma u sebe i prarodice, kteri se ho snazi zabavit...

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:36

Evaeva já to s tím "ideálním" věkovým rozdílem vidím jako ty. U nás jsou to 2 roky a 5 měsíců a přišlo mi to hraniční, když jsem chtěla děti upíchnout spolu na cvičení, plavání, tancování, karate to jen tak tak vycházelo. Karate bylo od 7 let, ale trenér vzal dceru už jako pětiletou. Teď už má každý svoje aktivity a jsem moc ráda, že jsou už oba samostatnější a nemusím za jedním vlát s miminem nebo řešit, co s větším, když má něco mladší. Mám dvě kamarádky, kde je mezi dětmi 7 let a něco podnikat s jedním rodičem mi snadný nepřijde. Teď jdeme na dětský koncert vážné hudby a kamarádka řeší, jestli ji tam pustí s 2,5 letou, když je to od pěti let. Totéž třeba v bazénu. 
Jo, je jasný, že děti plánujou/řídí rodičům a početím to začíná.

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:48
Reakce na Pinot Noir:

Tabea geriatrická rodička je myslím od 35 let, takže tady, a i vlastně obecně, nás hodně je.

​děsnej termín. Úplně vidím těhotnou stařenku o hůlce...