Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:48

Tabea jojo, tak. Já s kluky chodím na různá vyrábění a tak. To jde v pohodě tak od tří mladšího. Ale mimino se tam nudí, i když s ním jde muž jako hlídač. Takže zůstávají doma, jenže mimiňák pak zase trpí mojí nepřítomností, jak teď začal se školkou, divadla to samý... Pořád řešíme, jestli se tam zabaví starší i mladší, když někam jdeme. Dohromady jsem i ty starší upíchla na kroužek jen jeden rok, ale jako šlo by to, při troše dobré vůle. Ale chodí spolu na tábory třeba, mimino půjde vždycky samo.

Výhoda jakoby je, že dopoledne tu mám jen jedno dítě. Ale tu první zimu, co se narodil, jsem díky tomu byla docela v depresi, pro mě je to hrozný, ten miminí věk. Bylo to stejný jako poprvé, ale horší

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 15:49

Tabea 35 a 39, takže já byla geriatrická matka fakt oficiálně :o)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 16:07

Tabeajá 36 a 38. což o to tehotenstvi a porod, to nějak slo, ale teď je to mazec.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 16:14

continuity Nestraš! Já očekávám, že to časem bude lehčí ;o)

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 16:44

Tabea 35 a těsně 38, a jo, je to strašnej název

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 17:39

Zuzuli Jo no, to je klasika, to je velmi intenzivní rok až dva. Ale víš co s takovým novorozencem by jakákoliv věková vzdálenost byla komplikovaná, se školakem nemáš klid na úkoly třeba. Nebo naše malá byla úplně strašná v ty podvecery, to by mě školní dítě v plné pozornosti zažilo jen o víkendu a to je jen případ, na všem se něco najde. Jako bylo to narocny, ale teď se z toho rozdílu dá velmi slušně profitovat, zaslouzeně teda:-). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 17:45

Karja to jsem přesně chtěla napsat. Ten novorozenec je prostě nekompatibilní s jakýmkoliv starším sourozencem. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 18:24

Evaeva No tak závisí jakej novorozenec. Náš mladší jako mrně fakt spal sedmnáct hodin denně :o)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 18:29

U nás bylo batole s novorozencem velmi kompatibilní. Batole dělalo animace, mimino se smálo. 

Pak přišla doba, cca mladší školní věk, kdy se obě domáhaly dalšího sourozence velmi intenzivně. Nepomáhalo ani vysvětlování, že treba tento výlet by s ním nešel podniknout. no měla jsem štěstí, že už jsem byla fakt stará na dítě, protože kdysi jsem to takto podobně plánovala. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 18:41

DruI no jak bych to... je to samozřejmě v něčem lepší, ale máš taky jiné problémy a nejsem si úplně jistá, že jsou menší

Kombinace matky, která přestává menstruovat je v kombinaci s dcerami, které začínají, docela zábava sama o sobě, kolikrát tanec mezi vejci. do toho přijímačky a všechny tyhle školní stresy, plus stárnoucí rodice. Zároveň vím, že by bylo dobré vydržet v práci než dostuduji, ať se děje co chce. 

A to jsou ty děti fakticky bezproblémové a zlaté.  

Offline JankaM
3107 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 18:51

Tak jesti to někoho potěší, tak já povazuju za starší matky tak od 40, takže jste (jsme) všechny mladé

Offline JankaM
3107 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 18:51

Tak jesti to někoho potěší, tak já povazuju za starší matky tak od 40, takže jste (jsme) všechny mladé

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 19:29

DruI jo, moji kluci taky. Ale obě víme, že je to spíš výjimka. Navíc od šestého měsíce trval na tom, že těch jeho 17h proběhne v postýlce. I tak to znamenalo, že na spoustu věcí byl najednou dedikovaný otec, vstával v noci k těm starším a tak. Kdyby na mě byli víc fixovaný nebo mimina náročnější, byla by frustrace velká.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:19

DruI ja to takhle mela dvakrat. Odatestovala jsem v listopadu, tak ze to zacneme zkouset. No a v prosinci jsem byla v tom. Dokonce jsem plakala, ze mam xy sluzeb a ze jim to v praci nemuzu udelat . Pak jsem druhe vlastne nechtela a az loni, ze teda jo. Takze jsem se zbavila teliska a byla tentokrat asi druhy mesic tehotna. Takze ja mam naopak hruzu, aby ta sterilizace fungovala (uz mi durazne nedopprucuji tehotenstvi, deloha to druhe v podstate nevydrzela

Tabea ja druhe ve 36 a jako je to ted bezne, ale uplne maturantky nejsme. Uz jsem tu psala, ze kamaradky mely prvni (a zcela jiste posledni) ve 45 a druha ve 49. Ale to jsou vazne uz extremy

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:20

Tabea Já jsem to ještě nepoužila! Ale je mi 37, takže vítězím v nevypsané soutěži koukám na druhou stranu musím říct, že to prakticky nikdo nekomentoval, samo o sobě už se to nebere jako riziko.

Desetiletý odstup mezi dětmi si teda spíš nevyzkoušíme

JankaM

Karja Můj bratranec má holky přesně stejně od sebe jako ty. Akorát ta první se narodila o Vánocích a jsou zrzavé myslím, že tak do tří, čtyř let té starší to teda fičák byl. Ale teď, 3. a 2. třída, je to paráda, důvody už tu zazněly.

Teda paráda není, že mají střídavou péči, ale to je zas jiný téma.

Online Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:23

Jos to se jako může stát, že sterilizace nefunguje?

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:23

Jos Já myslela, že ti tu dělohu vyndali! Ty jo. A ono ne. (Možná si to prolínám s dzizisketa

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:29

Evaeva Na tý kompatibilitě temperamentů a tak záleží strašně moc. S prvním miminkem jsme si oba sáhli na nejhlubší dno, hrozný období to bylo. No, hodněkrát jsem si říkala, ještě že aspoň k němu nemáme staršího sourozence, ten by to odnesl strašně. Když mu byly dva, začali jsme opatrně přemýšlet, že by možná šlo uvažovat o sourozenci, stejně nějakou dobu trvá, než se narodí. Nakonec jsme si dost počkali, než se zadařilo. Z finančního hlediska to mimochodem bylo dost nevýhodný, ale jinak si ten rozdíl víc než čtyř let nemůžu vynachválit. Máme to štěstí, že se děti zbožňujou a to je nejvíc. Není to tak dávno, co jsem se na jiný dítě nemohla ani podívat, nedejbože podržet kamarádce mimino, aby se z toho starší nesložil. Mladší je mnohem pohodovější kus (kočárek je sice fuj a spí taky spíš míň než víc) a pořizovat brzo sourozence k takovýmu modelu je úplně jiná záležitost než k náročnýmu dítěti.

Edit - omylem jsem odeslala dřív, dokončím myšlenku. Pro mě třeba vůbec nebyla otázka kompatibility aktivit a tak vůbec relevantní. My jsme řešili, jestli to přežijeme ve zdraví. Jinej vesmír prostě.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:50

Pinot Noir no me ty vejcovody jen prepalili, nekde ve statistikach jsem cetla ze to neni uplne 100%. 
Aranel nene, to jsem nebyla ja. Me jen komplet povolila jizva po prvnim cisari ale vsechno to jeste drzelo posledni povrchovou vrstvou. V den cisare jsem dostala i kontrakce a snazila se proste do sedmi rano vydrzet, tak asi tehdy to povolilo. A pry to jeste neni takovy prusvih, nicmene dvakrat stacilo. Kdyz mas dva a vice cisaru a podepsany souhlas aspon dva tydny dopredu se sterilizaci, tak se jen prerusi/vyndaji vejcovody. Na delohu se saha az kdyz je sakra prusvih a hrozi, ze zena vykrvaci (nejen ruptura delohy ale i treba vcestna placenta nebo jeji abrupce). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2025 20:50

Len to víš, že záleží. Tvůj syn je holt trochu speciální a to člověk opravdu uvažuje úplně jinak. Ale jak mám všechny děti pohodové, tak vidím ty další věci. A třeba ty aktivity mně mrzí, je to blbě zařízené, že je máma nenahraditelná Během prvního roku života mimina mi uteklo s kluky tolik věcí.