Ja jsem byla po porodu na té operaci, kdy mi čistili dělohu, protože mi kousek placenty srostl pry s tou dělohou a ještě tam nějakou roli hrála břišní tepna, která tam snad nějak byla k tomu taky a všechno to tam stále přikrvovala a já tak stále vlastně měla velmi silné krvaceni to šestinedělí (Bože, doufám, že se teď zde nějaký místní lékař nesměje, že to není blbost:D), ale takhle mi to vysvětlovali. a proto na to standardně nezafungovalo to běžné vyčištění co se dělá a musela jsem do té větší porodnice. Nicméně, lékař na to řekl, že se budou snažit to udělat co nejvíc nejlepe, protože jsem mladá a určitě budu chtít ještě děti (Hahaha, asi ještě druhé kolo s někým mladším jako to mají chlapi), ale že je dost možné, že s tím otěhotněním budu mít potíže, to mi řekl i můj gynekolog. No a já teď ani nevím:D, testovat to nebudu teda, ale jako zajímalo by mě to, jak moc klidnou hlavu můžu mít při nějakém zpoždění a tak.
Stěžovací vlákno
Karja tyjo, já myslela, že dokud na stole neleží placenta do posledního kousku, tak porod není ukončen právě kvůli tomu krvácení. Tos měla teda super. ![]()
Moje kamarádka měla zákrok v narkóze hned po obou porodech a myslím, že říkala, že už to bylo předem jasný, ze to tak opět bude.
Jos Já si za svou kariéru vybavuji jedinou HE na našem pracovišti, ale jen z referování, mne se tehdy naštěstí netýkala.
Ten PŽOK je hodně dobře zpracovaná kapitola v oboru, léčba se hrozně moc posunula a stále vylepšuje. Jen proste musí klapnout spolupráce porodníka a anesteziologa. Na posledním workshopu mě pobavil Černý, vystupoval tam ani ne jako anesteziolog, spíš jako soudni znalec a říkal, ze by součástí týmu při řesení PŽOK mel být i administrátor, tj. člověk, co tam jen sedí a zapisuje, co se kdy udělalo, objednalo, přineslo, podalo.... nevím, kde bychom takového člověka sebrali..
Teď koukám, že nemocnice u Apolináře má vystavený sestřih z porodu "našich" trojčat. Kolegyně tam není vidět, ono vlastně celé je to takové decentní. ![]()
Tabea Ne, tak ono asi když vyjde potrhaná tak to nějak třeba nejde poznat? A docela běžné se chodí na to čištění po porodu, já nevím, co všechno tam je, jestli mimo placenty i nějaké jiné zbytky, možná ano. Na tom běžném čištění jsem taky byla, ale jak to tam bylo srostlé, tak to nevyndali všechnl. A můj vet tenkrát předjímal průser, tak mě objednal hned k Apolináři, že to nebude jen tak, když se to nepovedlo a ať už do okresní nemocnice nechodím, neb mě tam oddělají tímto stylem a měl pravdu, prijela jsem a už se tam k UTZ seběhlo více lékařu, cože to tam stale straší;-). Ten náš lékař má hroznou pověst, on je vážně divnej, ordinace jak brána do minulosti, on je teda jak spís hvězdná brána na jinou planetu, ale tímto teda, že zavoláš, když máš problém tak tě hned vezme, jako třeba do hodiny, tak to je velká výhoda. A mně fakt pomohl, s čím mě z nemocnice normálně poslali domů, tak on na to kouknul, že to se mu teda nezdá pěkně udělaný, pak si myslím, že se teda placal po rameni ještě 14 dní, že měl pravdu:D
Karja Já si taky myslím, že to kontrolují tak odhadem, vlastně nemají žádný "vzor", jak to má vypadat. Teda mně vyndávali placentu taky v narkóze, protože už jsem odmítla spolupracovat no...
Veterinář bude asi vlastně dobrej!!
Aranel ono je snad nějak poznat, jestli je nepoškozená
Já byla poprvé na čištění taky, i když nenašli nic ani na ultrazvuku. Ale hrozně jsem krvácela. Při dalších jsem dostávala preventivně nějaké drogy.
veterinář je teda dobrej
. Blbý je, že nejenže to nemocnice neudělala pořádně, ale že tě tak odlifrovali i domů. No, díky za veterináře a za dnešní možnosti.
Karja mam dost podobneho gynekologa. Obcas premyslim, jestli neni nekde na autistickem spektru, je to takovy podivin. Ale pred lety me nekolikrat s komplikacemi vracel k apolinari, nez tam nekdo uznal, ze ma pravdu, a zacal to konecne resit.
Samantha Před před chvilkou jsem na to video koukala, kluci mi přišli i docela velky:-).
Fiction tak ja mela zatim kliku, ze jsem nemela zadnou echt porodnickou katastrofu a vsechno mam taky z doslechu. U nas se kdyz to jde sebehnou vsichni mozni, behaji s rotemovymi zkumavkami a faktory... ale ve sluzbe to samozrejme uplne nejde. Asi pred dvema lety k HYE malem doslo, pacientku embolizovali dokonce opakovane a bylo to dost na hrane uz.
A doufam, ze si tohle stesti na porodnici uchovam i po opetovnem navratu. Treba maligni hypertermii uz jsme si odskrtla apod.
Mne na tech sourozeneckých konstelacích přijde nejstrašnější batole. batole a předškolák je rozhodně snazší než batole a novorozenec, ale dvě batolata naráz, uf uf ![]()
Potrefenáhusa no to mi přijde, že musí být náročnější pro rodiče, ale pro děti to je fajn. Respektive aspoň si nemají, co vyčítat, když si rvou věci z rukou a boří stavby.
Evaeva tak to si nevyčítaj ani naše ![]()
co je nejlepší pro deti, to podle me záleží, z jakyho úhlu se na to koukas, neodvazila bych se to takhle tvrdit
Potrefenáhusa však ty je máš taky celkem blízko. Náš školák už to těžce nese.
Mne na tech sourozeneckých konstelacích přijde nejstrašnější batole. batole a předškolák je rozhodně snazší než batole a novorozenec, ale dvě batolata naráz, uf uf
Náhodou dvojčata byly v tomhle super, a pořád jsou. Jako uhlídat to hemžení je kapku náročnější, ale oni si spolu hezky hráli snad ještě v prenatálním stavu
a doteď bez sebe nedaj ani ránu, když má jeden problém druhej neví čím ho utěšit dřív... někdy se mi zdá že jsou na sebe navázaný až moc, ale pro rodiče je to značka ideál. No uvidíme jak to bude dál, přece jen je to kluk a holka, nebe a dudy ![]()
Evaeva jestli už nemlátí, nekouše a neštípe mladší bratry, vidím to jako jednoznačné plus!
Potrefenáhusa tak nekousali se a neštípali nikdy. Na mladšího si klidně dovolí, ale na mimino ne. Jenže dokážeš si představit tu frustraci, když nezmůžeš nic?
Evaeva dokážu, taky máme doma batole :-))) (alw pokousaný bylo max v pul roce, ted už to teda dost zkušeně vrací k velkymu překvapeni starší sestry
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.