Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 16:24

MP Marge

Co se týče řízení, je to dost individuální, muž s pretrhanymi vazy dojel domu z Rakouska, asi 500 km úplně bez problémů. Mně pohyb noha v lufte a pokročit koleno mi vadil úplně nejdýl, už jsem dávno chodila a v koleni pořád lupalo.

Bolelo to dobré tři měsíce, ale spíš to bylo ve stavu, že jsem to cítila, když jsem blbě doslapla. Muž po operaci chytil do kloubů zánět a pral se s tím od února do pozdního léta, takže ani lékařská péče nezaručuje rychlý výsledek. Bohužel. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 16:35

continuity Jezis, to je hrozna predstava

A ja jsem ted na sebe byla tak pysna, ze jsem zase zacala chodit pravidelne do posilovny.

S tim bude, koukam, taky na dlouho utrum

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 16:57

MP Marge

No to bylo fakt blbý. Jak jsem nemohla dlouho klečet, tak se mi úplně rozpadnul mnohaletý cvičební ritual, co jsem měla doma. 

ale nemusí to tak být, šéf blbě doslapnul, šel k doktorovi,vyfasnul takovou tu ortézu na celou nohu, běhal a tím o berli - normálně s tím i řídil (měl automat a byla to levačka). pak ji u doktora sundal a šel domů. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 17:59

continuity Super! Tak se budu modlit, abych byla jako sef

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 18:01
Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 18:51

MP Marge já se na to nemohla postavit, ale dořídila do špitálu (tam mě vyndal z/do auta kamarád) a pak jsem dojela domů. Vyfasovala jsem berle, ortézu a datum operace, řídilo se mi líp než chodilo.

Posilku nevzdávej úplně, můžeš cvičit horní polovinu těla a až se ti to uklidní, s ortézou i co ti dovolí nohy.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 19:27

andulka01 Hele, ale ta operace neni vzdycky nutna, ze ne? WebMD rika, ze je mozne, ze to je jen vyron a natrzeneho tam neni nic

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 19:48

MP Marge i kdyby to bylo roztržené, tak to neznamená, že s tím nebudeš moct bez operace ani chodit. Lidí, kteří nejsou z různých důvodů odoperování, je pořád dost. Kromě mě, moje praktická treba. U mne se to zjistilo víceméně náhodně, když jsem měla jiný problém s kolenem. Praktické udelali artroskopii a u ní zjistili, že jsou to vazy - ale neměla podepsaný správný souhlas, takže to nechali být. 

Znám minimálně pět dalších takových. Odoperováni nakonec po letech nebo vůbec. Jak vím, že teď je to nejlepsi postup, ale ještě před 20 lety se to nedělalo vůbec a ti lidi normálně fungují. 

Takže já bych operaci zvažovala, ale určitě ne za cenu, že se nadosmrti zadluzis. 

Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 19:54

MP Marge To poznas az odezni bolest a otok, neco sama, sikovnej ortoped nebo MR. Ja jsem s kompletni rupturou zkrizenyho vazu tyden s pujcenou ortezou lyzovala /prece neulehnu poprve ve franc. Alpach prvni den/. Do kloubu se mi teda nevylilo moc krve, to jsem poznala tak, ze sla noha aspon do 90st. ohnout. Po navratu mi jeden ortoped vypravel pohadku o menisku, ten sikovnejsi poznal rupturu vazu hned, to koleno bylo uplne nestabilni, i pri chuzi ze schodu se kazdou chvili subluxovalo, sla jsem na operaci. Pokud je ruptura jen castecna, posilujes svaly a da se s tim vetsinou fungovat bez operace. Menisky jsem mela ok, tam zkusenost nemam, operace je nutna, kdyz se kus utrhne a koleno ma tendenci blokovat. Postranni vazy se neoperujou vubec. 

Ale treba to nebude nic z toho, drzim palce!

Offline letfenixa
10900 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:24

MP Marge držím palce na skoré zlepšenie!

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:34

mirajo Prosim te, po precteni tveho prispevku me to koleno rozbolelo jeste vic

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:34

letfenixa Diky

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:41

MP Marge Myslím, že obecně se může dělat, co nebolí, takže jestli tě při řízení nic nebolí...

A tlapkám!! 
barbucha Synek se ve vyjadřování pomamil

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:45
Reakce na Aranel:

MP Marge Myslím, že obecně se může dělat, co nebolí, takže jestli tě při řízení nic nebolí...

​Momentalne me boli vsechno pri vsem

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:51

MP Marge nechej si udelat hlavne diagnostiku (mrt), operace muze pockat.

ja si pretrzeny acl nechala operovat, ale mela jsem i roztrzenej meniskus.

uprimne dneska si nejsem jista, jestli bych do toho sla znovu, znam lidi co na operaci nebyli, pravidelne posilujou a funguji v pohode. operace se doporucuje lidem co jsou hodne aktivni, ale neni nutna. je potreba zvazit, ze po operaci je nasobne delsi rekonvalescence nez bez operace.

drzim pesti!

Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:52

Aranel 

Ano, zde opravdu jablko nepadlo od stromu daleko

I synek to přiznává (a je tomu rád!) a chodí si se mnou radostně pokecat, dát pár značně nekorektních vtipů, užít si trochu černýho humoru... Jen teda pokud je sám, snachu by to patrně zabilo

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:53

MP Marge ja mela ruply vazy v koleni z lyzi nekdy ve 14, noha sla do sadry a tim to haslo. za 35 let se to zaclo nejak hlasit, ale velice pomohlo posileni svalu. takze z operace zatim nezoufej treba nebude nutna jak psaly ostatni a posilku urcite nevzdavej, budes ji potrebovat! (ja ted chodim s kolegy a dnes mi chteli poustet video jak se nekomu na leg press stroji prolomilo koleno naopak, zmetci!!:-))

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:56

Lilly_Ku Diky

Uvidime podle toho jak se to bude hojit. Povazuju se za cloveka pomerne aktivniho a rozhodne bych to nechtela omezovat. 

To MRI bude asi az bude pojisteni, obavam se

Ale na pohotovosti mi udelali rentgen a menisky jsou v pohode, takze aspon tak.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 20:58

MP Marge ja mela ruply vazy v koleni z lyzi nekdy ve 14, noha sla do sadry a tim to haslo. za 35 let se to zaclo nejak hlasit, ale velice pomohlo posileni svalu. takze z operace zatim nezoufej treba nebude nutna jak psaly ostatni a posilku urcite nevzdavej, budes ji potrebovat! (ja ted chodim s kolegy a dnes mi chteli poustet video jak se nekomu na leg press stroji prolomilo koleno naopak, zmetci!!:-))

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 21:00
Reakce na barbucha:

Aranel 

Ano, zde opravdu jablko nepadlo od stromu daleko

I synek to přiznává (a je tomu rád!) a chodí si se mnou radostně pokecat, dát pár značně nekorektních vtipů, užít si trochu černýho humoru... 

​Skoda, ze jsem te neseznamila s tatinkem, kdyz byl jeste cas. Vy byste byli jedna ruka