Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:36

MP Marge 

Ale jasně že o tu licenci stojíš, přece to všechno nezahodíš, a nevíš kdy se ti bude hodit až přijde čas!

Jak píšou holky, hotovej americkej film. Já tam vidim právě typickej americkej problém - jak jinak, prachy. Tvůj zaměstnavatel si to nemůže vykázat, nedostane to zaplacený když tam chodíš "ve volným čase", nevyděláváš mu... klienti to na rozdíl od mnoha jinejch dostávaj zadarmo (hrůza!) páč sami na placení terapeuta nemaj... Jako situace dost složitá podle mě. Nemůžeš to oficiálně vykázat jako charitu? Něco jako doktor docházející po šichtě ve špitále na kliniku pro chudý, kde léčí bezplatně? 

Škoda že do toho začali vrtat, no. Právníka by to chtělo. Dost teda nechápu co vadilo tomu prokurátorovi... odpovídala jsi mu na co se ptal přece.

Kolik bylo tomu klukovi co v tom kriminále kopal do dveří?

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:55

barbucha Tahlo mu na 18. Porucha opozicniho vzdoru. Super kluk; mel to hrozne blby doma , jak taky jinak, ze. Vybornej kandidat na ambulantni terapii, nez nam do toho byvaly zamestnavatel hodil vidle.

Jinak myslim, ze s tema prachama jsi uhodila hrebik na hlavicku!

Tu licenci bych samozrejme rada obhajila, uz z principu. Ale nevim. Nejjistejsi by bylo vzit si pravnika, coz ale stoji spoustu penez. Navic v me profesi je problem, ze kazdy postih musis nahlasit potencialnimu zamestnavateli, ktery te pak z nejvetsi pravdepodobnosti neprijme. Abys rozumela, ja si nemyslim, ze bych o tu licenci mohla prijit, na to muj "prohresek" neni dostatecne zavazny. Ale pokud budou souhlasit s tou stiznosti, tak mi muzou licenci na cas pozastavit, nebo rozhodnout, ze musim na nejaky cas pracovat pod supervizi z jejich strany; nebo me poslat na nejake skoleni (to je ta nejmirnejsi verze). Jenze tohle vsechno znamena, ze licenci sice porad mas, ale nikdo te nezamestna. 

A s tim prokuratorem, no vadilo mu, ze jsem mu odpovidala beze strachu, a ze se mu nepodarilo me znervoznit. Debil. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:56
Reakce na stes:

To povolání samo o sobě a pro dobrotu na žebrotu....

​Tohle presne mi rekla do telefonu maminka

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:00
Reakce na continuity:

MP Marge uff, to je jak v těch amerických filmech. a to teď resi státní licenci nebo i federální?

​Statni. Ale ono to diky digitalizaci a informacni technologii ovlivnuje licence vsude. Treba kdybych si chtela obnovit licenci v Illinois, kterou jsem jako blbec nechala vyprset, tak prvni, na co se budou ptat, je jestli jsem nekdy celila kazenskemu postihu v jinem state.  

Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:08

MP Marge 

Kurnik proč by se měl někdo prokurátora bát? Jako svědek? No jasně že to byl debil. Zakomplexovanej. Byl vysokej nebo malej? Plešatej?

Myslíš že by se nenašel nějakej právník pro bono? Hele když ty můžeš dělat terapii zadara tak by to bylo skoro stejný

(sorry, já se ti nesměju - naopak držím palce! průběžně nás informuj!)

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:09
Reakce na Kokoska:

MP Marge to je teda hnusne jednani. Ale moc nerozumim, proc by soukrome navstevy mely byt neeticke, to neni mozne zajit za znamym do vezeni? Nebo je tam stret profese a soukrome navstevy? Zadarmo a ve volnem case s byvalym nebo budoucim klientem promluvit je neeticke? Pomoct zoufalemu klukovi je neeticke? 

​Ja myslim, ze neni, a moje byvala profesorka z magisterskeho, ktera se profesionalni etikou zabyva, se mnou souhlasi. Takze ted jde o to, jestli se mnou bude souhlasit i komise v Iowe

Americani maji hrozne prisna pravidla na vztahy mezi klienty/pacienty a zdravotnim personalem (tam spadaji i psychologove a terapeuti). Takze treba v Illinois, kdy jsem mela v rice 2013 bouracku a chodila jsem k ortopedovi s roztristenym loktem, kdybych s tim doktorem po ukonceni lecby sla na rande (on se mi tenkrat hrozne libil), tak nejen ze by mu vzali lekarskou licenci, kdyby se na to prislo, ale hrozil by mu kriminal

V Illinois nesmis mit osobni vztah s byvalym klientem/pacientem 5 let, v Iowe 2 roky. 

Ja to jeste jakztakz chapu u tech terapeutu, ti jsou klientum tak rikajic "v hlave". Ale doktor nebo zdravotni sestra!? To mi prijde jako omezovani osobni svobody. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:13
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Kurnik proč by se měl někdo prokurátora bát? Jako svědek? No jasně že to byl debil. Zakomplexovanej. Byl vysokej nebo malej? Plešatej?

Myslíš že by se nenašel nějakej právník pro bono? Hele když ty můžeš dělat terapii zadara tak by to bylo skoro stejný

(sorry, já se ti nesměju - naopak držím palce! průběžně nás informuj!)

​Pravnici, kteri se na tohle specializuji, pro bono nepracuji, bohuzel.

Prokurator byl malej, takze jasnej Napoleon! Hele, on potreboval, abych se ho bala, protoze cim jsem nejistejsi, tim vetsi je sance, ze se spletu, nebo zacnu koktat. A pak vypadam pred soudcem nekompetentne, coz je presne to, co on potreboval. A to se mu nepodarilo, tak se nasral, no. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:14

stes Raduza continuity viktorka_od splavu letfenixa Torrah DruI Kokoska Janulik03 Jinak vsem moc dekuju za ucast a povzbudiva slova

Je pravda, ze si od listopadu pripadam jako ve filmu

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:15
Reakce na Janulik03:

MP Marge asi nastal čas na tvoje písanie, kým sa situácia vyrieši

​Coz to ja pisu, ale ted jeste kdyby mi za to chtel nekdo platit

Offline Janulik03
20296 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:16

MP Marge to príde

Offline Kokoska
35003 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:17

MP Marge mne Americani prijdou davno v nekterych vecech dost premrsteni, tohle je teda dalsi. Drzim ti moc palce, at to dobre dopadne. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:20

Mimochodem, abych taky napsala neco pozitivniho, kdyz uz tady plevelim svym "filmovym" pribehem: Pravnik toho klienta, pro ktereho jsem svedcila, mi na zacatku rijna volal a rekl mi do telefonu, ze soudce byl na vazkach, ale ze se nakonec rozhodl ve prospech klienta na zaklade meho znaleckeho posudku a meho svedectvi. Pry jsem na nej udelala velky dojem!  

Takze kluk dostal 50 let, ale nema "mandatory minimum", coz znamena ze uz po roce muze pozadat o propusteni na podminku. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:20
Reakce na Janulik03:

MP Marge to príde

​No snad

Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:21

MP Marge 

No vida. Mě už nikdo nemusí učit znát chlapy

Škoda toho právníka, podle mě by se dost hodil nějakej. A škoda že jde o USA, tady u nás by se určitě nějaká rada našla Možná kdybys vysoudila nějaký pěkný odstupný (za šikanu? zpochybnění tvý odbornosti? zničenou kariéru a z toho plynoucí - pozor: ušlej výdělek, na to by mohli tam u vás slyšet), že byste se pak šábli ale to už je pak fakt americkej film...

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:21
Reakce na Kokoska:

MP Marge mne Americani prijdou davno v nekterych vecech dost premrsteni, tohle je teda dalsi. 

​Jo, nektere veci jsou tady jako ze stredoveku, fakt. 

Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:22
Reakce na MP Marge:

Takze kluk dostal 50 let, 

​Prokristpána, za co?!

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:25
Reakce na barbucha:

MP Marge 

No vida. Mě už nikdo nemusí učit znát chlapy

Škoda toho právníka, podle mě by se dost hodil nějakej. A škoda že jde o USA, tady u nás by se určitě nějaká rada našla Možná kdybys vysoudila nějaký pěkný odstupný (za šikanu? zpochybnění tvý odbornosti? zničenou kariéru a z toho plynoucí - pozor: ušlej výdělek, na to by mohli tam u vás slyšet), že byste se pak šábli ale to už je pak fakt americkej film...

​Pravnik, o kterem mluvim, by jen zajistil, ze komise se mnou jedna ferove a drzi se zakona. Pokud bych chtela byvaleho zamestnavatele zazalovat, tak bych musela mit zase uplne jineho pravnika. A muzu ti rict, ze mam sto chuti! 

Ale musim napred pockat, s cim vyrukujou. Nejvic se totiz bojim toho, ze si neco "primysli". A to se mi bude tezko dokazovat, kdyz mam proti sobe vedeni cele firmy

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:32
Reakce na barbucha:

​Prokristpána, za co?!

​No, to je dalsi vec. V Illinois by se mu to nestalo. Odsoudili ho za vrazdu druheho stupne, coz si myslim, ze je v jeho pripade nespravedlnost. Byl sice u toho (bylo mu 15 a byl tezce pod vlivem) a vystrelil, ale jeho kulka obet vubec nezasahla. V Illinois by to byl maximalne pokus. Obet zastrelil jeho kamarad, ten bude mit soud v lednu, protoze mu jeste neni 18.

Tam to bude asi horsi, protoze ten nejenze tu vrazdu opravdu spachal, ale jeste se tim verejne chlubil. To nebude u soudu vyoadat dobre.

Ale zase, na rozdil od meho klienta mu jeho rodice zaplatili soukromeho pravnika, ktery je pry velice schopny, takze kdo vi. 

Ona ta spravedlnost v USA je takova flexibilni.... 

Offline Kokoska
35003 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 15:48

MP Marge Flexibilni podle naditosti penezenky, zda se. Oni se teda idioti a šikanatoři najdou vsude, ale neni tam u vas v te velike zemi nekde nejake misto povestne tim, ze tam zijou vetsinou normalni lidi? Ze by ses tam prestehovala?

Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 16:57

MP Marge 

Hele co by si mohli přimyslet... resp. co by ti mohli dokázat?! Přece důkazy o tom, žes to včas poctivě oznámila a oni souhlasili, máš v ruce ty!! Klienta jsi zjevně nijak nepoškodila (a to by si musel stěžovat on). No uvidíš, zkoušet asi budou leccos, to buď připravená. Myslím že se sami bojí, abys moc nekopala kolem sebe po tom všem, a tak nejlepší obrana je útok, že jo. Ale to vydržíš!

Ten tvůj klient je teda pěknej vejlupek. Docela tě obdivuju, já bych to nedala, osobně bych s mojí povahou mohla fungovat jen jako žalobce nanejvejš. Kdepak někoho takovýho hájit nebo mu pomáhat (s psychikou)... pod vlivem nebo ne, to pro mě naprosto není nic polehčujícího. No, nikdy jsem se nevydávala za soucitnou osobu, a fakt pro ty případy žádnej soucit nemam. Mají kliku, že někdo jo! A ještě za to sklidit problémy, no to už vůbec. Nemáte tam nějaký odbory, že by ses poradila u nich??