Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samantha
3247 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 18:32

MP Marge Hele, pro mě jsi hrdinka. 

A dobře píšeš, takže budeš mít teď dost času něco dát do kupy.

Ale dovolím si poslat ti jednu velmi známou modlitbu: bože, dej mi sílu, Abych změnil věci, které změnit mohu. Dej mi trpělivost, abych se smířil s věcmi, které změnit nemohu. A dej mi moudrost, abych obojí dokázal rozlišit

Offline Janulik03
19932 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 19:20

Samantha AMEN

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:10

Samantha Diky

Ja tuto modlitbu potrebuju slyset jako sul, protoze jsem znama tim, ze se spatne smiruji s vecmi, ktere nemohu zmenit. Obzvlast kdyz se jedna o nekoho, na kom mi zalezi - jako treba klienti, kteri nikoho jineho nemaji.

No, memu dusevnimu zdravi to asi moc neprospiva. 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:23

barbucha Muj klient neni zadnej vejlupek

Je to inteligentni a citlivy mlady muz, ktery se bohuzel s nastupem puberty chytil spatne party, jak se chlapcum z rozvracenych rodin a s traumatickymi zkusenostmi z detstvi casto stava. Sveho cinu lituje.  

Za tim klukem se s kamarady vypravili, protoze to byl clen nepratelskeho gangu, ktery v minulosti postrelil jejich kamarada, ktery kvuli tomu skoncil dozivotne na voziku jako paraplegik. Takze z jejich strany se jednalo o odplatu (bezna mentalita mladistvych gangu, bohuzel).

Samozrejme netvrdim, ze si nezaslouzi zadny trest. Jen ze v progresivnejsich statech clovek musi opravdu nekoho zavrazdit, aby mohl byt odsouzeny za vrazdu, coz nebyl jeho pripad.

Kluk ma velkou sanci se rehabilitovat, pokud se neco vyrazne neposere. Spis si delam starosti o toho jeho kamarada, ktery tu vrazdu skutecne spachal. Tam to vypada na sociopaticke rysy, ale s urcitosti to rict nemuzu, protoze ho osobne neznam. Je v jinem zarizeni. 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:25
Reakce na Kokoska:

MP Marge Flexibilni podle naditosti penezenky, zda se. Oni se teda idioti a šikanatoři najdou vsude, ale neni tam u vas v te velike zemi nekde nejake misto povestne tim, ze tam zijou vetsinou normalni lidi? 

​No, to jsem si prave myslela, ze je Iowa

Offline Kokoska
34313 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:30

MP Marge aha

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:33

MP Marge Držím ti moc palce. A věřím tomu, že se ti to všechno vrátí.  A ještě v tomhle životě, neboj;-)

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:41
Offline Jitka77
1878 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 21:37

MP Marge Jednou z téhle zkušenosti hodně vytěžíš, pevně věřím i tomu, že se mnohé v dobré obrátí, ale teď je to prostě k posrání, co si budem. Těžký moc.

Offline Torrah
3233 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 22:02

MP Marge Obdivuju tě. Jsi neskutečná. A ještě to pak takhle odneseš, chápu, že tě to naštvalo, já bych byla nepříčetná. Držím palce, ať to všechno dopadne pro tebe dobře. Ježíš jak já jsem naštvaná, jen to čtu... 

Offline barbucha blogger
35310 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 23:24

MP Marge 

Hele vždyť říkám, že já prostě pro tohle pochopení nemám, na rozdíl od tebe... vejlupek nebo ne, nazvěme to jak chceme, ale já bych si dělala starosti spíš o okolí těch kluků než o jejich osud. Odplata, krevní msta, sociopatický rysy - to v sousedství nechceš. Na druhou stranu, kvůli vyváženosti, je dobře že se někdo pokouší starat i o ně. Za to by ti měli děkovat, a ne ti házet klacky pod nohy. 

Ale myslím že to je vůbec strašně vyčerpávající, tak možná ti nějaká pauza, byť nařízená a z blbýho důvodu, třeba i prospěje

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 04:49

barbucha Tak na to jsi poukazovala uz kdyz jsem si sem prisla poprve na praci postezovat - a melas pravdu. 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 05:13
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Hele vždyť říkám, že já prostě pro tohle pochopení nemám, na rozdíl od tebe... vejlupek nebo ne, nazvěme to jak chceme, ale já bych si dělala starosti spíš o okolí těch kluků než o jejich osud. Odplata, krevní msta, sociopatický rysy - to v sousedství nechceš. 

​Naopak, ja mam na zivot mezi vejlupky ty nejlepsi vzpominky

Kdyz vis, jak s nimi mluvit a rozumis jejich mentalite, tak jsou z nich ti nejlepsi sousedi. Treba kdyz jsem v DeKalbu bydlela v ghettu, tak jsem bezne chodila sama se psiky na prochazku o pulnoci a v zivote me nenapadlo, ze bych se mela bat, trebaze se to tam vejlupky jen hemzilo. 

Na odlehceni mam historku, jak moje nejlepsi kamaradka jednou vencila za me. Kdyz zemrel tatinek, tak jsem mela nekolik tydnu depresi a nemohla jsem z postele. Kamaradka bydlela asi 5 min chuze ode me, ale na druhe strane hlavni ulice, tedy ve slusne ctvrti. Tak se nabidla, ze vezme psiky na prochazku, abych mohla odpocivat. No a sla po chodniku v moji ctvrti, hledela si sveho, a najednou u chodniku se skripenim zastavila tri auta, z nich se vyritila banda vejlupku a kamaradku obklopila.

Kamaradka je Afroamericanka, ktera se narodila a vyrostla v Jiznim Chicagu, takze ji hned tak neco nerozhazi. Zachovala tedy ledovy klid, zatimco hlavni vejlupek se k ni lehce natocil tak, aby videla, ze ma za pasem pistoli, ale aby ho nikdo nemohl obvinit, ze ji s ni vyhrozoval. Nacez ji podrobil krizovemu vyslechu: Kdes vzala ty psy, kam s nimi jdes, jak se jmenuje tvoje kamaradka a kde bydli. Kamaradciny odpovedi ho uspokojily, takze ji nechali jit, ale jedno auto ji doprovazelo celou cestu domu, aby si vejlupci overili, ze psiky vede opravdu zpatky ke mne.

Za par dni jsem vudce vejlupku potkala na parkovisti, tak jsem si ho podala, ze jsem rada, ze mi kamaradka vyvencila psy, a on na ni takhle. Vejlupek se branil, ze on kamaradku neznal, takze pro nej to byla cizi zenska, ktera si klidne po ulici vedla psy, o kterych vsichni v sousedstvi vedi, ze patri Marge, a ze je ma moc rada. "Kdyby se tady nekdo objevil a pokusil se ti je vzit," pravil vyhruzne, "tak ho zridime, ze na to do smrti nezapomene!" (Volne prelozeno.) 

A jeste dodal, ze sem za mnou nemusi nikdo chodit "pres ulici", ze on a jeho parta mi psy radi vyvenci, at pry si kdykoliv reknu.

Kamaradka to dodnes podava jako zabavnou historku, takze zadne trauma neutrpela

Jo, to byl zivot Casto na to sousedstvi vzpominam.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 05:25
Reakce na Torrah:

MP Marge Obdivuju tě. Jsi neskutečná. A ještě to pak takhle odneseš, chápu, že tě to naštvalo, já bych byla nepříčetná. Držím palce, ať to všechno dopadne pro tebe dobře. Ježíš jak já jsem naštvaná, jen to čtu... 

​Diky, jsi hodna 

Ja jsem nepricetna hlavne kvuli tem detem. Ono ani mezi skolenymi terapeuty neni moc, kteri jsou ochotni s touhle populaci pracovat, natoz uspesne. Ale memu zamestnavateli to zjevne bylo u prdele

Ten pocit, kdyz mi deti na podzim zacaly volat, ze je propustili, ze jsou zpatky doma, a kdy zacneme s tou ambulantni terapii - a ja jim musela rict, ze bohuzel zadna nebude, aspon zatim ne V zivote uz nic takoveho nechci zazit. Nekteri na to cekali rok! Za cely rok nezapomneli, tesili se - a to zklamani potom, to by jeden fakt brecel! 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 05:26
Reakce na Jitka77:

MP Marge Jednou z téhle zkušenosti hodně vytěžíš, pevně věřím i tomu, že se mnohé v dobré obrátí, ale teď je to prostě k posrání, co si budem. Těžký moc.

​Dekuju

No hele, ale koleno prestalo bolet, takze aspon neco

Offline Tabea
7753 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 06:29

MP Margevencici historka je skvělá!
držím palce, ať se všechno srovná rychle. Jsi neskutečná a určitě jsi spoustě těch dětí změnila život.

Online Garfie
28126 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 06:48

MP Marge To je super historka! Podobná se stala i mojí ségře, bydlela na jednom nechvalně vyhlášeném sídlišti a ukradli jí auto...když se to dozvěděl místní kápo, pronesl něco jako "Cože? Mojí paní učitelce? Tady??? Tomu nevěřím!!" a druhý den bylo auto zpátky před domem.

Jinak jsou to ale historky dost smutný až děsivý. Ta bezmoc je strašná, přitom jde o lidský osudy. Já nevidím nic špatnýho na tom, že bys jezdila jako dobrovolnice do vězení, i když jsi odborník.

Jedna moje kamarádka organizuje cizince, kteří chodí navštěvovat své spoluobčany do japonských vězení, ona takhle jezdí pravidelně i stovky kilometrů. Většinou navštěvuje mladé holky, co se nějak zamotaly do obchodu s drogami a podobně, "bohužel" žádní Češi tady uvěznění nejsou, tak jí aspoň na letišti vždycky kupuju Vogue v francouštině nebo španělštině, což jsou nejčastěší přání. :-) Musí to být strašné psycho být ve vězení a ještě k tomu v zemi, jejíž jazykem nemluvíš...

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 09:09

Vcera jsem si za odmenu koupila nove hodinky, dneska rano jsem si je sla naridit a spadly mi sklickem na dlazbu, samozrejme dve prasklinyAz se nekdy budete citit jako totalni nemehla, tak nejste sami.

Offline Torrah
3233 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 10:12

monis tak to soucítím. To znám...

Offline Sweet Potato
39785 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 10:37

monis Nee