Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 21:02

MP Marge a pokud jde o praci, nezvazis jeste tu moznost soukrome praxe? treba casem to kombinovat v nejakem zarizeni (coz chapu ze je pro tebe dulezite) s pohodovejsim "privydelkem" s platicimi zakazniky? takhle to mela "moje" psycholozka (4 dny v tydnu v nemocnici a patek za primou platbu s lidmi bez oficialni diagnozy) a mne to prislo vyborny pro obe strany

Online barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 21:07
Reakce na MP Marge:

​Skoda, ze jsem te neseznamila s tatinkem, kdyz byl jeste cas. Vy byste byli jedna ruka

​Jo, to už víme... asi bychom se bejvali dobře pobavili!

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 21:20

MP Marge a pokud jde o praci, nezvazis jeste tu moznost soukrome praxe? 

​Ona je cela ta situace mnohem komplikovanejsi, ale ja nevim, jak bych to tady mohla vylicit bez toho, abych se nerozepsala na deset stran

49364 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 21:35

MP Marge jestli ti to nejak pomuze treba utridit myslenky nebo si ulevit, tak se rozepis

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 22:24

MP Margemě by to třeba opravdu zajímalo. 

Jako březnova ženská jsem podle toho horoskopu v sousedním vlákně nejenom žárlivá, ale také zvědavá.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 03:25

continuity He he, mame stejny mesic, ale na me uz to moc neplati - cim jsem starsi, tim je mi vsechno tak nejak ukradene  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 03:25

MP Marge jestli ti to nejak pomuze treba utridit myslenky nebo si ulevit, tak se rozepis

​Spis se zase naseru  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 03:41

viktorka_od splavu continuity Hele, tak ja vam napisu, co se stalo tesne predtim, nez jsem podala vypoved. Neshody se zamestnavatelem jsem mela uz predtim, takze vztahy byly napjate.

Na konci zari jsem svedcila u soudu ve prospech klienta a znepratelila jsem si tam prokuratora. To byl takovy ten pan, jak ho zname z filmu: agresivni, sarkasticky, hruby. Vsechny svedky pro obhajobu pri krizovem vyslechu uplne zesmesnil, dokonce tam jednu pani rozplakal. No a pokusil se o to same u me, jenze ja se nedala. Myslim, ze jsem o tom tady snad i psala? No a pri mem vyslechu vyslo najevo, ze jsem za klientem dochazela i pote, co byl od nas z vazebni veznice pro mladistve/pastaku prevezen do vazebni veznice pro dospele. Prokurator se ptal, jestli jsem klientovi i nadale poskytovala terapii. Ja odpovedela po pravde, ze ano i ne  - nase rozhovory byly samozrejme porad terapeuticke, ale nelze rict oficialne, ze jsem klientovi poskytovala terapii, protoze jako dospely vezen v Iowe nemel pojisteni a nemohl tedy byt klientem nasi ambulantni kliniky. Vysvetlila jsem, ze tyto navstevy jsem s ohledem na dusevni stav a trauma klienta vykonavala dobrovolne, a ze jsem za nim dochazela osobne, protoze mi to vedeni veznice samo nabidlo.

Prokurator, coz je, jak jsem se dozvedela pozdeji, nejen velmi ctizadostivy, ale tez mstivy pan, hned druhy den volal zamestnavateli a stezoval si, ze mi tam dovolili chodit.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 04:03

Neco vice o tom, jak to bylo s mymi navstevami veznice pro dospele: To zacalo v sousednim okrese (Johnson Couty), odkud mi na jare volala reditelka, ze tam maji mladistveho vezne, ktery se jako nezletily nemuze stykat s ostatnimi vezni, takze je na samotce, a ze mu to nedela dobre na psychiku (komu by to taky dobre delalo, ze). Kluk pry place a krici a kope do dveri a nekolikrat denne ji vola do kancelare, ze chce svoji terapeutku. A jestli pry ho znam. Ja na to jasne, ten byl u nas na podzim, meli jsme spolu zacit delat ambulantni terapii, ale jeho matka se odstehovala do jineho mesta. Reditelka na to, on o vas porad mluvi, byla byste ochotna za nim prijet? Ja vam to zaridim, ze s nim muzete mluvit tvari v tvar a budete mit soukromi. Ja ji vysvetlila, ze jiste, ale ze to budu to delat ve volnem case; nemuzeme rict, ze kluk dela terapii, protoze k tomu nebude zadna dokumentace. Reditelka na to, ze je ji to uplne jedno, hlavne at prijedu, nebo se z nej vsichni zblazni. 

Tak jsem jezdila kazdy tyden, bylo mi kluka lito. Navstevy mu pomohly, uklidnil se, v srpnu ho pak propustili a zatim dobry.

To me inspirovalo v kvetnu, kdyz od nas meli odchazet dva kluci, se kterymi jsme delali hodne trauma-processing. Oba tezke pripady, v minulosti kategoricky odmitli pracovat s jakymkoliv terapeutem, byla jsem jedina, kdo neco dokazal. Bylo mi jich lito, ze musi do veznice u nas v okrese, oba se sice tvarili, jak jsou drsni, ale bylo na nich videt, ze je v nich mala dusicka. Tak jsem volala do veznice, vysvetlila jsem jim situaci, a oni mi povolili tam za kluky dochazet. Myslim, ze jsem o tom tady taky psala, jak me prekvapilo a dojalo, ze se tam ke me hrde hlasili, a vsem rikali "to je nase terapeutka" a jak je terapie super  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 04:19

A pozor, jedeme do finale: Nikdy, NIKDY, jsem nic z toho, co delam, neskryvala pred sefovou. Pri kazde supervizi jsme na tema navstevy veznice diskutovaly. Rekla jsem ji o tom jeste predtim, nez jsem tam vubec sla. V nasem okrese jsem veznici dala jeji jmeno a telefonni cislo, aby si mohli overit, kde pracuju. Sefova se nikdy ani nezminila, ze by s tim mohl byt nejaky problem; naopak jeste mi dekovala.za to, ze jsem byla ochotna obetovat volny cas pro "dobrou vec" (jeji slova). Dokonce, a to je obzvlast pikantni, jsem o tom psala i ve svem "annual performance report". Kdyz se me ptali, co povazuju v uplynulem roce za nejvetsi uspech, tak jsem napsala, cituji, "developing positive working relationship with the county jail, and advocating for my clients outside of detention". To bylo podepsano nejen moji sefovou a jeji sefovou, ale i reditelkou personalniho. A NIKDO NIC NENAMITAL!

Jenze pote, co zavolal prokurator, z toho najednou byl prusvih. Musela jsem zase na koberecek, kde mi reditelka vysvetlila, ze moje navstevy veznice jsou potencialne problematicke, protoze neni jasne, jestli jsou profesionalni nebo osobni. Ja odpovedela, ze mne a mym klientum to jasne je, ze jsou profesionalni, a ze se ani nejedna o byvale klienty, protoze vsichni ti kluci, ktere navstevuju, se mnou zacnou pracovat ambulantne jen co je pusti. Reditelka na to, ze mam zakaz na pul roku pracovat s ambulantnimi klienty. Na to uz byla jedina mozna odpoved - vypoved z me strany.

Podotykam, ze sefova, ktera o navstevach nejen ze vedela, ale vylozene mi je schvalila, tam sedela jako pecka a nerekla na mou obranu ani slovo.

Akorat mi zavolala tyden pote, ze se ji to sice hrozne mrzi, ale ze vedeni pod natlakem prokuratora rozhodlo, se ty navstevy byly soukrome a tedy neeticke, a ze posilaji stiznost na statni komisi. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 04:28

viktorka_od splavu Takze proto nechci zacit pracovat pro soukromou praxi - protoze nevim, co se stane s moji licenci. Byvali kolegove me sice ujistuji, ze se vsemi dukazy o tom, ze jsem jednala se souhlasem sefove, to proste musim vyhrat, ale ja jsem skepticka.

Vsechny vime, ze svet neni uplne spravedlivej. A buhvico muj byvaly zamestnavatel to te stiznosti napsal

Navic se priznam, ze jsem z toho tak otravena a znechucena, ze se sama sebe ptam, jestli o tu licenci vubec jeste stojim...

A zatimco ja sedim doma a cekam, az mi konecne prijde neco od komise, tak pan reditel, ktery opakovane LHAL POD PRISAHOU U SOUDU, je ve funkci dal a vesele sikanuje klienty, a pri mem odchodu se mi smal do obliceje. 

Takze tak.

Online stes
9270 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 07:26

MP Marge teda...nemám slov,máš to hrozně těžký...To povolání samo o sobě a pro dobrotu na žebrotu....tak aspoň na dálku tlapkam

Offline Raduza
příspěvků moje polička 04. prosince 2025 07:34

MP Marge to je hrozný.  Člověk chce pomoct a je po zásluze potrestanej.  Moc ti preju ať je všechno zase dobrý.  Ono bude.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 08:22

MP Marge uff, to je jak v těch amerických filmech. a to teď resi státní licenci nebo i federální?

Moc držím palce ať se to brzo uzavře pro tebe pozitivně. 

49364 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 08:23

MP Marge ach jo. kreteni. ono se jim to vrati! drz se, bude lip

Offline letfenixa
10900 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 09:10

continuity presne mi to napadlo, že ako v amerických filmoch. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 09:23

MP Marge to je fakt strašný, toto. Nedivím se ti, že nemáš chuť do dalšího. Reagovala bych stejně. Blbý je to koleno, že se to všechno sesypalo takhle najednou, ale to tak bývá. Taky to tak mívám, když se něco se.., tak všechno naráz. Nemůžu víc než držet palce, ať už se to zas otočí na lepší stranu. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 09:24

MP Marge No, to je fakt jako kdyby to byl film. Já ti teda fandím, abys jako správná kladná hrdinka dospěla k happy endu

Offline Kokoska
35003 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 09:45

MP Marge to je teda hnusne jednani. Ale moc nerozumim, proc by soukrome navstevy mely byt neeticke, to neni mozne zajit za znamym do vezeni? Nebo je tam stret profese a soukrome navstevy? Zadarmo a ve volnem case s byvalym nebo budoucim klientem promluvit je neeticke? Pomoct zoufalemu klukovi je neeticke? 

Offline Janulik03
20296 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 10:10

MP Marge asi nastal čas na tvoje písanie, kým sa situácia vyrieši