Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 10:41

MP Marge 

Hehe, ta historka je zábavná a skoro až dojemná... oblíbená členka vejlupkovský komunity Je jasný, že k nim člověk musí mít specifickej přístup a ty to umíš - už z toho jak je nazýváš "dětmi" - pro mě někdo, kdo mi teatrálně ukazuje kvér za pasem, teda už dítě neni (pročež bych tam špatně dopadla předpokládám)... ty ses v tom našla a je škoda že ti to tak znepříjemňujou, když zrovna takovejch moc neni. Doufám, že ti to dopadne dobře, nebo najdeš něco podobnýho. Nebo rozumnýho zaměstnavatele jinde... Státy jsou veliký

Zatím jsi teda ve výpovědi? Na jak dlouho? Tu pauzu fakt doporučuju, i nějaký ty odbory zkus najít. I kdybys měla dělat něco jinýho, tak myslíš, že by ses neuplatnila ani v rámci dobrovolnictví, charity? No ale ty to prostředí znáš líp, sama budeš vědět... Chápu že takovej nevděk nasere a křivda se těžko snáší a trvá dlouho, ale na druhou stranu máš za sebou kus (úspěšný) práce, nějaký výsledky který tě můžou těšit - tak to vem jak zaslouženej odpočinek. Že se na některý teď nedostane? No a co. Ty jsi taky důležitá, a tvoje pohoda, nebo snad ne?!

Offline Blanka
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 12:51

MP Marge - rada čítam americké detektívky , v naprostej väčšine sú z veľkomestkého prostredia. Popisovanie života  medzi súperiacimi gangami mladistvých je pre nás , ešte stále dúfam nepredstaviteľné, ale zatiaľ som  to brala  ako viac-menej autorskú licenciu. Tak po vašom rozprávaní tomu už verím. Je mi jasné, že to nie je tak hrozivé všade, ale na rozdiel od svojich mladých liet, by som teraz v USA bývať nechcela / nie že by mi to niekto ponúkal / .Obdivujem vás, ako  to zvládate profesionálne, a som si istá, že aj ako  súkromná osoba, ste veľmi  hodnotný človek .Ako všetky tu, aj ja vám prajem, nech vás momentálna situácia nezlomí a prajem vám a verím,  že  bude lepšie !

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 14:58

MP Marge Chtělo by to teď někoho , kdo by ti kryl záda . Ve všech směrech.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 15:45
Reakce na Garfie:

MP Marge To je super historka! Podobná se stala i mojí ségře, bydlela na jednom nechvalně vyhlášeném sídlišti a ukradli jí auto...když se to dozvěděl místní kápo, pronesl něco jako "Cože? Mojí paní učitelce? Tady??? Tomu nevěřím!!" a druhý den bylo auto zpátky před domem.

​Super!

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 15:50
Reakce na Garfie:

Jinak jsou to ale historky dost smutný až děsivý. Ta bezmoc je strašná, přitom jde o lidský osudy. Já nevidím nic špatnýho na tom, že bys jezdila jako dobrovolnice do vězení, i když jsi odborník.

​To prave nevidi nikdo. Konzultovala jsem situaci s byvalou profesorkou z magisterskeho a dvema byvalymi spoluzaky, kteri si narozdil ode me udelali doktorat z "counseling education and supervision", takze profesni etikou se zabyvaji dnes a denne. Nikdo z nich si nemysli, ze jsem udelala neco spatne. 

Nezbyva nez doufat, ze komise bude souhlasit  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 15:52
Reakce na barbucha:

Zatím jsi teda ve výpovědi? 

​Uz jsem oficialne odejita

Muj posledni den v praci byl 7. listopadu.

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:03

MP Margejá vím, že je to těžké, ale pokud máš kolem sebe tyhle stanoviska, tak bych se hodila do klidu. Stejně to asi moc neovlivnis a řekla bych, že máš celkem nabito. 

Jinak hlavně nechápu, že se ten ředitel nebojí, že si svědčila proti němu a teda má máslo na hlavě. To mu nevadí, že se to zas rozmaže? Z ty máš jasné doklady, že o tom věděli? 

Zkus si užít advent, ono to už nějak dopadne a pak to můžeš začít řešit, cesta se vždy najde. Do té doby bych zkusila nabrat psychické síly. 

Mně se to totiž jednou už stalo, že jsem se strašně něčeho bála, nakonec se to samozřejmě stalo a celý výsledek byl, že jsem ty situaci čelila úplně vyřízená. Takže od ty doby se, pokud možno, nebojím, stejně to k ničemu neni.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:10
Reakce na barbucha:

I kdybys měla dělat něco jinýho, tak myslíš, že by ses neuplatnila ani v rámci dobrovolnictví, charity? 

​Urcite! Ja mam v tomhle velkou vyhodu proti vetsine terapeutu, ze nijak netrvam na tom, ze musim byt zrovna terapeut! Kdyz se podivam na vsechna zamestnani, ktera jsem mela od promoce, tak se nikdy nejednalo "jen" o terapii. Schvalne jsem si vybirala mista, ktera byla kombinaci terapie, socialni prace, case managementu... Takze zkusenosti mam velke. A pokud by ses me zeptala, na kterou praci mam nejlepsi vzpominky, tak bych ti rekla ze na tu, kde jsem delala normalne vychovatelku. To byla nejvetsi zabava 

Proto me taky vychovatele v pastaku meli tak radi. Protoze narozdil od predchozich terapeutek, ktere byly uplne mimo, ja vedela, co takova prace vychovatele obnasi. Navic jsem byla rada soucasti party, takze kdyz bylo potreba, tak jsem pomahala - dozor v jidelne, podnosy detem na samotku, donest neco ze skladu - nic pro me nebyl problem. 

Ja bych normalne nemela strach, ze si nic nenajdu, kdyby nebylo te nenavistne kampane ze strany reditele. A s tim prokuratorem je to taky slozitejsi, nez jsem sem napsala, on po mne fakt jde, udelal mi zle v te veznici a ja porad trnu, s cim jeste prijde. 

Ale napsala jsem to sem, takze doufam, ze sila Parfumanie zafunguje, a ze uz s nicim

Ale otazka je, jak moc se ty pomluvy rozsirily. Abych nakonec nezjistila, ze jsem u potencialnich zamestnavatelu na cerne listine.

No, v nejhorsim se budu muset nekam prestehovat!

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:13

Blanka Dekuji

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:13
Reakce na Tak Betty:

MP Marge Chtělo by to teď někoho , kdo by ti kryl záda . Ve všech směrech.

​Nejlip nejaky agresivni pravnik

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:21
Reakce na continuity:

MP Margejá vím, že je to těžké, ale pokud máš kolem sebe tyhle stanoviska, tak bych se hodila do klidu. Stejně to asi moc neovlivnis a řekla bych, že máš celkem nabito. 

Jinak hlavně nechápu, že se ten ředitel nebojí, že si svědčila proti němu a teda má máslo na hlavě. To mu nevadí, že se to zas rozmaže? Z ty máš jasné doklady, že o tom věděli? 

​Pockej, ono je to komplikovanejsi. Reditel nebyl muj primy nadrizeny. Ja jsem pracovala pro agenturu jmenem Tanager Place, ktera mimo jine zajistuje terapeuticke sluzby v tom pastaku. Takze jsem nepracovala primo pro reditele.

Jasne doklady o tom, ze moje sefka (kterou jsem vidala jednou mesicne na supervizi) a jeji nadrizena o mych aktivitach vedely, mam. A doufam, ze mi to pomuze obhajit licenci.

Proti rediteli jsem u soudu svedcila, protoze diskriminoval klienta, a zpusobil mu psychickou i fyzickou ujmu. Podotykam, ze jsem to u soudu prokazala, vcetne toho, ze lhal pod prisahou. 

Ale ono je to vsem ocividne jedno

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:24

MP Margejá jsem znala člověka, po kterém takto fakt šel jeho bývalý zaměstnavatel. No nakonec si normálně práci sehnal, a v Praze, což je větší vesnice, všichni se tady známe. Ted už po tom nikdo ani nevzdechne. 

Ono totiž spousta lidí často zas zná tu protistranu a nemusí to být vždy v dobrém. V té věznici si taky byla sama za sebe a znají tě osobně, tak si můžou udělat názor. Vůbec nijak bych tohle nekomentovala. Maximálně: "znáte to, každý jsme nějaký...."

To jsou totiž marné boje, je lepší tom moc nešlapat, ono to nakonec vždy vyšumi. 

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:28

MP Marge

A to podání jde od ředitele?

Já bych řekla, že on i prokurátor o profesní etice v psychoterapii vědí kulové. Dopadne to dobře. Hlavně, když máš důkazy, že má důvod se ti mstít. 

Já bych si to akorát přemýšlela, aby to znělo co nejvíc věcně, až půjde do tuhého. 

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:33
Reakce na MP Marge:

​To prave nevidi nikdo. Konzultovala jsem situaci s byvalou profesorkou z magisterskeho a dvema byvalymi spoluzaky, kteri si narozdil ode me udelali doktorat z "counseling education and supervision", takze profesni etikou se zabyvaji dnes a denne. Nikdo z nich si nemysli, ze jsem udelala neco spatne. 

Nezbyva nez doufat, ze komise bude souhlasit  

​Muzes si k te komisi vzit nekoho s sebou? 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:43
Reakce na continuity:

MP Marge

A to podání jde od ředitele?

Já bych řekla, že on i prokurátor o profesní etice v psychoterapii vědí kulové. Dopadne to dobře. Hlavně, když máš důkazy, že má důvod se ti mstít. 

Já bych si to akorát přemýšlela, aby to znělo co nejvíc věcně, až půjde do tuhého. 

​Ne ne, ta stiznost jde od vedeni Tanager Place.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:43
Reakce na Kokoska:

​Muzes si k te komisi vzit nekoho s sebou? 

​Jo, pravnika, ale to bych na nej musela mit

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:51

MP Marge

No neke, takže si stěžují sami na sebe?

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 16:55

continuity No, v podstate jo

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 17:01

Tohle sem sice vubec nepatri, protoze to neni stiznost, ale vcera vecer mi udelali radost dva vejlupci tim, ze mi zavolali z kriminalu. Napred volal jeden, pry jak se mam. Tak mu rikam, ze jsem v posteli, protoze jsem jako stara baba upadla na ledu a pochroumala si koleno. Nacez se k telefonu prihnal ted druhy a zacal mi nadsene neco vypravet, a ja jsem v pozadi slysela, jak ho ten prvni prisne napomina "ty vole, co jsi nezdvorilej, tak se snad napred zeptas, jak se ji dari, ne!? Kdyz ji chudaka boli koleno!" (Velmi volne prelozeno.) Tak ten druhy se zarazil, omluvil a zacal se starostlive vyptavat, jak to mam s kolenem

Offline Miru
16851 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 17:05