Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 30. března 2026 13:39

Sli jsme si ji jen zkusit, a ona se standartu podoba pokud se bavime o zemi puvodu, to jen u nas a v polsku jsou ceneni pouze chlupati medvedi bez ocasu...

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. března 2026 14:11

rasaNori tan presun k chlupatym mohutnym jedincum je patrny u vsech plemen. Je to proste trend, viz prirovnani barbuchy s miss celkem sedi. S tim moc nenadelas. Pak ale prave moc nechapu tu chovatelku, kdyz neplanujete obrazet vsechny vystavy v sirokem okruhu. A u psa staci i mensi vda, nebo treba neadekvatni zuby a pes je v podstate vyrazen z hodnoceni. To muze mit s vrhem jakekoli plany a stane se. Jinak s tou srsti, NF maji hlavni vystavy taky nejak ted a v zari, kdy maji kozichy nejvylysalejsi . Pamatuju si i zazitek z uchovneni nase predchoziho retrivra. Ten byl nadherny, chundelaty. Ale v dubnu z nej i na vystave odpadaval v podstate materil na nekolik svetru 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 30. března 2026 14:48

My jsme taky museli chovateli slíbit, že bude mít psice zkoušky a výstavu. Rovnou jsem řekla, že ano, ale ne hned v roce (my jsme takoví pomalejší). Takže loni jsme zvládli svod, letos jde na výcvik a na podzim zkoušky. Možna stihnem i klubovku, ale třeba loni byla na opačném konci republiky a to jsme s blijícím a skučícím psem v autě odmítli absolvovat.

Mimochodem na svodu byla naše krasavice lehce otloustlá po hárání a falešné březosti, s fleky na boku, jak má jedno místo, kde nějak divně líná a ani vyčesávání nepomohlo, takže jsme se moc nepředvedli (na tomhle svodu udělovali i titul pro nejkrásnějšího psa svodu).

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 30. března 2026 15:03

Jos

Pod KCHBO se vyzaduje minimalne VD z vystavy pro uchovneni. Nicmene treba chovka Verline produkuje vylozene pracaky, a taky fungujou. 

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 30. března 2026 16:38

rasaNori tak to je ale strašný toto, neskutečně toxický. Ale ono i mezi kočkaři je to šílený, vůbec do těch fór nechodím (a kočky mám z útulku, ty na výstavy naštěstí nejsou, ale přesto jsou úžasný). Ty lidi si vůbec nevidí do huby.

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 30. března 2026 18:59

rasaNori To je i u jorkšírů, že se dávají tituly podle toho, kdo jsou rodiče toho psa (a kdo ty rodiče vlastní...), a ne podle toho, jak vypadá ten jejich potomek. My jsme kvůli tomu naši druhou fenu uchovnili pod jiným klubem, ten se zdá lepší, nebo tak nějak víc v pořádku. Na chovatele jsme teda měli štěstí, napoprvé doslova víc než rozumu, byli skvělí, mrzelo nás, že tím vrhem, co jsme z něj měli fenku, už s chovem končili, klidně bych si od nich vzala i další. Mimochodem, k jorkšírům chovali borderky, a i ti jejich jorkšíři byli takoví sportovní, žádné načančané slečinky

Jednání vaší chovatelky je dost sprosté, nijak bych nereagovala a dělala si se psem, co potřebujete (ty výstavy), zvlášť jestli jsou nutné k uchovnění, tak se vystavování stejně nevyhnete. 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 30. března 2026 19:34

rasaNori jako kvuli takovejmhle chovatelům pak lidi kupujou psy v mnozirnach. Ale taky bych ji tipla na borderku

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 30. března 2026 20:01

711990 ja si leckdy nejsem jista ani u těch tlustších australaku, pracovní borderku jsem ani nepoznala, ze je to borderka 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. března 2026 21:24

rasaNori no ale vy jste byli ted, tak znamku mate ne? Kolik vystav je potreba? U NF jsou potreba dve, vetsinou probehnou behem jednoho vikendu dve. Ted jsem koukla do databaze a meli jsme V2 a V3, takze jsme nevyhrali ani jednu nepocetnou skupinu , vetsinou za predvedeni, pes za to asi nemohl. Po roce byl jeste muz sam a tam bylo jen V bez cisla, asi se v tom neorientuju....Ale stejne to bylo k nicemu, zdravotni vysetreni jsme uz nedelali a mnozit neplanovali. U druheho psa uz na to kaslu, ma honosne jmeno a maminku sampionku, to mu uplne staci .

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. března 2026 21:26

Potrefenáhusa presne. Kamarad mel smecku husky a vetsina vypadala jako voresi (omlouvam se vsem), proste kazdy jiny. 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 31. března 2026 08:32

Jak to teď vůbec na výstavách chodí? Jako asi 10 letá jsem byla párkrát s tetou v HK na zimáku, měla shi-tzu a vodila ještě jiné psy, moc se mi tam líbilo, i psy jsem si hmohla hladit, samozřejmě po dovolení.

Že bych šla s dětma se podívat, kde najdu nějaké termíny? A nechahjí děti (hlavně mě) majitelé pejsky pomuchlat? Samozřejmě po dovolení, čím větší pes, tím lepší ...      

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 31. března 2026 08:59

JankaM Na takivé té fakt velké výstavě jsem byla jednou a jak jsem viděla, co všechno s těmi psi dělaji (foukání, lakování,....), pochybují, že nechají cizí děti je hladit.

Mimochodem bylo to v Brně na výstavišti a byl to dost otřesný zážitek, mj.nechávali psy občurávat interiér, aby s těmi načančanými nemuseli ven.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:03

Jos kamaradka měla šeltii s pp, blue merle a byla lehce přerostla a taky bych na letmej pohled řekla, ze je to spis bordera, nemela ani ten seltii kožich poradnej. Ted si pořídili sheltii psa (bez pp, asi z mnozky, nekomentuju...), ale ten je tak strasne moc krasnej, taky velkej, černej s pálením a trochou bily....a takovyho toho typickyho vypasenyho huňatýho australaka ma taky jedna známá, to je úplná radost tyhle kozichy muchlat (potrebuju) 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:08

brrr no právě, když vidím co s nimi všechno dělají, tolik výbavy nemám ani na svoje vlasy    

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:25

Potrefenáhusa

Takového australaka má kámoška, přes tu podsadu se mu pomalu nedostaneš na kůži. 

Ale ten je jasny, protože nemá ocas. tak se vrtí celý.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:48

continuity takovy jsou nej

kamaradka mela tuto teorii, ze boxeři vrti celým tělem, protoze nemaj ocas, pak meli boxera s ocasem a bylo to uplne stejny (akorat dostat k tomu ocasem bylo jak rana gumovou hadici :-)

Offline Pinot Noir
29391 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:58

JankaM moc to nedoporučuju, ty výstavy jsou dost únavné, jedeš třeba přes celou republiku, pes někdy cestou blije, pořád někde čekáš (my s vlkodavy teda vždycky přišli na řadu až poslední, přitom těch psů bylo třeba pět, z toho dva ze zahraničí, ale museli jsme čekat, než se vystřídá sto padesát jorkšírů a spol.), je to stres pro lidi i psy, mnoho těch psů je na výstavě poprvé, jsou nervózní... Vždycky jsme se dali do řeči s někým, kdo čekal poblíž, i jsme si psy pomuchlali, ale vyloženě o čumily, co přišli hladit, nikdo moc nestojí, pardon. 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 31. března 2026 11:45

Pinot Noir děkuju za zkušenost

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 31. března 2026 11:47

JankaM Na pomazlení je dobrý dobrovolničt v útulku. Neteř si takto chodí mazlit kočky, když tam pomáhá.

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 31. března 2026 11:51

continuity Potrefenáhusa Náš ohař ocas má a vrtí nejen jím, ale i celým tělem. A sečtou hadicí je to přesný. Mam často jelito přes celý stehno. Ma v tom ocasu neuvěřitelnou sílu. Je to blbý, protože ač má super povahu, kvůli tomu ocasu nemůže k dětem.