Včera v Zakopanom pol metra nového snehu.
Stěžovací vlákno
Haha tak vystava ma pokracovani![]()
Dobrý večer,
jak jste spokojeni s výsledkem výstavy? Jste zvyklí, že si děláte co chcete ALE! Fena byla pořizována z pracovního vrhu NE na výstavy!! I Vy sama jste chtěla potomka na sport a ke zvířatům, fenka byla nejmenší z vrhu, snad 100x jsem Vám říkala, že tento vrh NEBUDE NA VÝSTAVY máte hodně krátkou paměť. S fenkou dojedete na výstavu krásy v žalostném stavu, vyhublá, vylínananá a nepřipravená, bez toho abych to věděla. Výstava krásy je o kráse! Děláte mě ostudu. Skoro se všemi majitely jsem v kontaktu a dá se říct, že jsme přátelé, to co jste dnes předvedli a to jak xxx vypadala se mi teda vůbec nelíbí. Doufám, že už Vás to nenapadne a hlavně doufám, že na fence nebudete množit bezpapíráky.
rasaNori soucítím... já měla opačný problěm - s prckem jsme dorazili v jeho necelém roce podívat se na výstavu jeho mámy a ségry, vůbec jsem se nechtěla účastnit (nikdy) a chovatelka mě před lidmi seřvala, jak je ten "její" pes tlustý a zarostlý - padala do mdlob, madam
prosímtě, vůbec nic si z toho nedělej, prostě se to nestalo a buď ráda, že se mezi takovými lidmi nemusíš déle pohybovat (kdysi jsme měli dalmatince na výstavy, byl dobrý, ale přestali jsme jezdit kvůli té komunitě)
Samantha my jsme s chovem taky přestali kvůli té komunitě, korupci, tlačence a kamarádíčkování, rodiče ani my, jejich potomci, toto vůbec nemáme v povaze, a když jsme pochopili, že o objektivitu, spravedlnost a samotná zvířata jde až v poslední řadě, vykašlali jsme se na to.
rasaNori To je drsný !
Samantha Tak Betty jako jo, od včera mam různé nápady co ji na to odepsat, ale muz me přesvědčuje at se na to vykašlu, ze to ji vytočí nejvíc. A pesa uz je přihlášená na výstavu všech auo, ať si chovatelka trhne pařátem:D Nicméně včera jsme byli poprvé na tréninku canicrossu, prý máš krásnou borderku. Tak jsem chytla záchvat smíchu a přidala výstavní historku![]()
rasaNori Styl komunikace paní je příšerný. My mame prvního psa, kromě vořechů z dětství nulové zkušnosti, tak o tom míoc nevím. Ale myslela jsem si, že tyhle dohody z koupě se mají dodržovat. My dodržujeme i ty ústní, co nebyly ani ve smlouvě písemně. Jestli to byl pes, který neměl jit na výstavu a vypadá podvyživeně, asi chápu i to rozčilení. Na druhou stranu solidní chovatel asi má přehled o svých štěňatech. Tak to se paní asi dosud moc nezajímala.
Musim teda přiznat, že máme taky máslo na hlavě. Hlásíme se a informujeme o psovi asi nejmíň z celé komunity. Ale chovatelka nám píše stále slušně ![]()
rasaNori Aby bába nechtěla jeste psa zpátky, když se ji zda zanedbaná. To v těch smlouvám bývá, ne? Asi bych se s ni snažila usmířit.
notna hele dohoda z koupě zněla, že to nebude úplně výstavní pes, spíše lehčí varinanta do sportu, což byl náš požadavek. U AUO se teď ty linie lehce dělí na sportovní/výstavní. Teď jsem teda prozkoumala smlouvu, a tam opravdu bohužel do odstavce následná ustanovení dopsala že se jedná o spojení spíše nevhodné k výstavám. Já ve smlouvě kontrolovala kde co jiného, a tohle jsem nezaznamenala. Taky je to pěkně schované v úplně nelogickém místě. Asi ví, proč to tak udělala. Pesa je odmala na BARFU, takže jsme jí v roce nechali dělat odběry, jestli je vše ok, což je, a teď je dost žalostně neochlupená, protože jaro a bude hárat. Ale to chovatelku rozhodně neopravňuje k takovému chování a rozhodně určitě ne k odebrání psa.
A navíc jsem jí průběžné posílala fotky, jak pesa rostla, to bylo furt ooo ta je krásná, ta je nádherná, a najednou je to chudinka podvyživená co jí dělá ostudu? Jako fakt?
rasaNori nevhodné k výstavám bych spíš chápala tak, že nemáte počítat s umístěním. Ne jako zákaz přihlášení..
rasaNori ale to jednání je hrozný.. já teda o psovi hlásila něco asi 2×. Naposledy když mu byl rok.
rasaNori nevhodné k výstavám bych spíš chápala tak, že nemáte počítat s umístěním. Ne jako zákaz přihlášení..
Přesně tak.
bublifuk taky bych to chápala. Spíš že si nemám stěžovat, když se neumístí než že jí tam nesmím vzít.
Tak fakt je, že se od tý fotky vzorovýho psa dost liší
Já bych ani nepoznala že se jedná o stejnou rasu... no to máš jak u lidí - každej je jinej, i ty soutěžící v Miss ![]()
Odebrání bych se nebála, co by s ní ta chovatelka dělala? Leda tak znova prodat, a k čemu by jí to bylo? Naše Poppy byla taky poslední z vrhu a skoro poloviční jak ostatní, teď je z ní na starý kolena ovšem koule na nožičkách - kdyby se po mně chtěl někdo vozit tak mi asi taky dokáže zavařit... ale k odebrání to chce pořádnej důvod bych řekla, špatný zacházení a podobně... bába je asi kapku popudlivější, ale to jen tak štěká ![]()
Chovatelky je teda dost.
Ale proč potřebujete vystavovat, když sami vidíte, že fenečka výstavní asi fakt není?
rasaNori Z toho prvotního příspěvku, kde bylo "NE na výstavy", jsem si vydedukovala, že tam proběhla dohoda, že nepůjde na výstavu. Podle té smlouvy to zní jinak. Samozřejmě do toho nevidím a taky tomu nerozumím. Sama jsem byla při pořízení psa překvapená, co všechno se domlouvá. A měli jsme z toho hlavu v pejru. První půl rok jsme volali chovatelce každý týden, protože jsem si některé ty ústně sjenané věci nepamatovali. Teď už to trochu chápu, člověk to má jako svoje dítě, tak těch podmínek je milion, než ho prodají. Taky krmíme BARFem a úplně striktně to ve smlouvě nemáme, ale určitě ke slibu takto krmit bylo přihlíženo, když o nás rozhodvala, jestli nám štěně prodá. Jak jsem nejdřív čuměla jak puk, tak teď už bych se nedivila žádné podmínce. Ale ta vaše bába má teda divný jednání. A jestli byla prvotně při koupi milá, tak bych ji spíš podezírala, že se chtěla psa zbavit a už ho nikdy nevidět a teď ji to nemile překvapilo.
Pinot Noir strasne zalezi. My meli na chovatele stesti. Ti prvni nas teda lustrovali, chtela psa pak i videt, premlouvali nas na vystavy (proto jsme sli). Jsme v kontaktu a i jsme jim volali, kdyz jsme o nej prisli. Druzi jsou taky v pohode, komentujeme si ale jen fotky na sitich. Jednou za cas jsem sli na nejakou klubovou akci, treba jarni prochazku Sarkou se psy nebo na vodni vycvik na Slapech. U nas jsou spis povzdechy, ze vystavy nechceme, ze je pes mimoradne povedeny. Ale treba nasi maji retrivra taky z silene chovky. Ta chovatelka byla ujeta.
rasaNori tak chovatelka se teda vybravila, ale na druhou stranu na co ti ty vystavy jsou? Bez urazky, ale pokud chces jen uchovnit, tak staci projit. My mame kopovku taky takovou, nejmensi z vrhu, vyrazne drobnejsi a ciste na pracovni ucely. Vystava by me ani nenapadla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje