Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 06. června 2017 08:22
Reakce na Karja:

"On všechno umí, od základních věcí na autě, přes cokoliv v domě, základní truhlařina a hlavně všechno manuálního dokáže vymyslet! "

jako jo jsou takovi, znam, ale jsou to vyjimky. proto je tak malo tech fakt sikovnych remeslniku... pac castejsi je urcite blbej=blbej na vsechno (blbej a manualne sikovnej ok, ale nic sam nevymysli...)

jeste k tomu partnerovi co je desne inteligentni jen bez vzdelani-to by samozrejme mohlo byt ok, ovsem aby byl clovek fakt chytrej a nemel vubec prehled to mi prijde spis oxymoron. jeden muj strejda delal cely zivot u soustruhu, ale cetl, zajimal se, dalo se s nim bavit uplne o cemkoliv, byl uzasnej. pokud dotycny nevi nic a jeste je na to pysny tak je to blby proste:-/ 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. června 2017 08:54

Souhlasím, nějak si neumím představit v čem potom může "převyšovat",

Online dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 06. června 2017 08:57
Reakce na Mutziputzi:

A musí partner převyšovat? Mně teda stačí, že je v něčem jiný, ale zase v něčem stejný jak já.

20970 příspěvků moje polička 06. června 2017 08:59
Reakce na dzizisketa:

Nemusí, ale padlo zde, že převyšuje.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. června 2017 08:59

pokud dotycny nevi nic a jeste je na to pysny tak je to blby proste:-/

Tak to je můj bratranec. Na něj přesně sedí, že nejvc rozumu rozdávají ti, co ho mají nejméně. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 06. června 2017 09:26

A to zas my máme známeho "chrobáka truhlíka". 

Všade bol, všetko vie, o všetkom poučuje ale iba čiste teoreticky. Nevytiahol päty z nášho maličkého okresu. 

On dokáže poučovať ako by mal robiť svoju prácu dokonca aj vysoko odborný pracovník. Neskutočne otravný človek. A budem teraz veľmi prízemná a poviem ešte že je malý, pupkatý, kučeravý a stráášne sebaistý a neskutočne dokáže ponížiť svoju ženu v spoločnost tým, ako ju vie skritizovať za vzhľad, chovanie, hlasný smiech, upravu vlasov,............

Ja viem, len som sa s ním mala možnosť stretnúť na jednej oslave a mám to v hlave a hrozne ma to jeduje.

Ufff, pardon, muselo to niekde von a táto téma ma naštartovala. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 06. června 2017 09:31

A k téme vzdelanie. Vzdelanie je síce dôležité, ale ešte dôležitejšie je, akému človeku sa dostane. Niekto využije naplno ponúkané možnosti, niekto bude tupý celý život. Manuálna zručnosť je určite výhoda, ale aj taký jazykovo zdatný jedinec je super. Takže by sa malo asi pozerať trošku na človeka celkovo, nie akú má školu. 

Aj blb môže mať vyštudované 3 vysoké školy. Ale blbom zostane. Ale blb môže byt aj človek s ledva prejdenou základkou.

Máme známeho pána, ktorý prednáša fotografiu na VŠMU, vystavuje fotky dosť po svete, vydal zopár kníh, ale ked sa potom spýta na niečo pre nás základné, tak je problém udržať kamennú tvár. Ale zas je to úžasný pán a veľmi príjemný. 

20970 příspěvků moje polička 06. června 2017 09:42

Já mám stejně pocit, že dlouhodobé soužití lidí s diametrálně odlišnými zájmy, vzděláním, rozhledem nemůže fungovat, jó najdou se příklady spokojeného manželství profesorky a dělníka nebo naopak, ale to jsou výjimky, protiklady se podle mě prostě nepřitahují.

Online Potrefenáhusa
38886 příspěvků moje polička 06. června 2017 09:58
Reakce na Mutziputzi:

já bych skoro řekla, že nejdůležitější je nějakej obecnej světonázor, kterej může teda vycházet z toho podobnýho rodinnýho prostředí. Tak jasně, že když je tam nějakej větší intelektuální schůdek (já teda ty chlapy, co mi přijde, že jsou blbější než já, taky hůř snášim, resp. za partnery bych je nechtěla), tak to může bejt problém, ale ten zrovna nemusí bejt nutně projevenej tím vzděláním.

20970 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:06
Reakce na Potrefenáhusa:

No nutně ne, ale ty určitý vzdělávací tendence z toho rodinnýho prostředí a získávaného světonázoru prostě plynou. Vzděláním nemyslím absolvování Vysoký podnikatelský v Aši nebo podobně, prostě člověk s rozhledem a zabedněnec k sobě nepasujou, a to může bejt zabedněnec nejšikovnější na světě a atlet.

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:09
Reakce na Potrefenáhusa:

ja myslim, ze je dobry, aby se to spolecny a to jiny nejak vzajemne vyvazovalo.

partner je treba z "delnicke" rodiny a je vubec prvni, kdo u nich studoval. zajima se o podobne veci jako ja - spolecnost, politika, dost cte ... v nekterych vecech je poznat, ze nema habitus lidi, co vyrostli na hodinach klaviru a vychovnych koncertech, na druhou stranu se treba o umeni dost zajima. akorat proste z jineho, neakademickeho uhlu pohledu.

je nadprumerne manualne zrucny a sikovny, coz me pritahuje a dost mi to imponuje, protoze sama jsem na manualni prace dost leva. on zas nevi nic o muzice (hraju v kapele), ale na muj koncert zajde a pochvali :D

Online Potrefenáhusa
38886 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:13
Reakce na Lilly_Ku:

to zní jako ideál!

49363 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:21
Reakce na Lilly_Ku:

jo, to je dobra kombinace:-) blby by bylo kdyby se nezajimal a necetl...

navic hodne trenic vznika az kdyz je ten vztah uzsi/jsou deti, kdy treba zjistis ze hodiny klaviru pro dite jsou vyhozeny pracjy a on to nebude podporovat - to je priklad, samo:-)

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:23

jj, to je urcite pravda, ze spolecna domacnost a spolecny rozhodovani vyzadujou jeste jinej level kompatibility. ja rodinu vylozene neplanuju, takze nad timhle se az zas tak nezamyslim, ale kdyz nekdo jo, tak to je urcite dulezity.

49363 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:27
Reakce na Lilly_Ku:

to bylo jen tak do placu, ono se to stejne naplanovat moc neda (jestli bude kompatibilni az prijde na lamani chleba)

a uz jsem ti myslim jednou gratulovala ale stejne, mam radost:-)

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:31

dik, ja tez 

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 06. června 2017 10:54

Já tedy znám opravdu šťastný pár zedník-právnička. Ale fakt je, že on má takovou přirozenou inteligenci a selský rozum a ona zase není žádná intelektuálka, spíš naopak :-)

V životě jsem chodila i s pár tupějšími chlapci, kteří zase ale měli jiné přednosti, jak už tady padlo, manuální zručnost, jiný pohled na život anebo byli výborní milenci. V danou chvíli to bylo super, ale vůbec si nedovedu představit, žít s někým z nich "doopravdy". (ale s většinou se dodnes přátelím)

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 11:46
Reakce na :

Já jsem zase naštvaná na školu, protože dětem od Velikonoc nedovolují chodit při dešti přímo do budovy, takže v tomhle příšerným počasí všichni čekáme na dvoře, vítr a déšť se na nás valí ze všech stran, všichni nadávají, ale rozkaz je rozkaz....Aspoň že ten můj obrovský wimbledonský deštník držel.